ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Σε σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα με συμμετοχή Αχαιών


Έλκει την καταγωγή από το Μάη του 2011, η αγωνιστική κινητοποίηση για το θαλάσσιο μέτωπο.




Παραχωρείται το

θαλάσσιο μέτωπο





Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων Κώστας Σπαρτινός τοποθετήθηκε την περασμένη Πέμπτη, στις 23.06.2016 στο ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4 και στην εκπομπή "Σημείο Αιχμής", με τον Αλέξανδρο Κογκόλη και την Κων/να Τσεγγενέ, σχετικά με τις εξελίξεις στο Θαλάσσιο Μέτωπο. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.




Η Ν.Ε. ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣΤΕ Ο ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ, ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ, Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ


Κυβερνητική σύσκεψη, υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, με θέμα την οριστική παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας, πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξεδόθη από το Γραφείο του Υπουργού Επικρατείας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργείων και βουλευτών του νομού Αχαΐας.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αλ. Φλαμπουράρη, αποφασίστηκε ο οδικός χάρτης ενεργειών με βάση τις οποίες θα υλοποιηθεί η δέσμευση του Πρωθυπουργού για την μετατροπή της προσωρινής σύμβασης παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου, σε οριστική.


Συγκεκριμένα:

Άμεσα παραχωρούνται:

1. Για χρήση και εκμετάλλευση η μαρίνα και τα καταστήματα στην αρκτική πλευρά του μετώπου.
2. Το παλιό κτήριο του τελωνείου που βρίσκεται στον προβλήτα Γούναρη. Ταυτόχρονα κατατίθεται αίτηση για την απομάκρυνση του περιεχομένου των αποθηκών του τελωνείου.
3. Ο προβλήτας Αγ. Νικολάου στο σύνολό του.
4. Η λιμενολεκάνη μεταξύ του προβλήτα Γούναρη και Αγ. Νικολάου, με τη δυνατότητα προσέγγισης κάποιου πλοίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
5. Όλα τα υπόλοιπα τμήματα που αναφέρονται στη σύμβαση προσωρινής παραχώρησης.


Στο αμέσως επόμενο στάδιο:


Θα περιοριστεί ο χώρος στο εμπορικό λιμάνι, στον οποίο σήμερα απαγορεύεται η πρόσβαση, ώστε να υπάρξει περισσότερος ελεύθερος χώρος για τους πολίτες και η δημιουργία ποδηλατοδρόμου.


«Στόχος της κυβέρνησης είναι η συνολική μεταφορά του εμπορικού λιμανιού στο χώρο του νέου λιμένα, κίνηση που θα απελευθερώσει πλήρως όλο το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης» αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει στο ότι: «Για να επιτευχθεί ο στόχος το συντομότερο δυνατό , ενεργοποιούνται άμεσα όλοι οι μηχανισμοί της διοίκησης».


Η ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ικανοποίησή της

Την ικανοποίησή της για τις εξελίξεις στο θέμα της παράδοσης του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας στους πολίτες, με αφορμή τις επίσημες γραπτές ανακοινώσεις του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, εκφράζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπως αναφέρει η Νομαρχιακή πλέον η κυβέρνηση «καθορίζει με σαφήνεια και χωρίς αμφισβήτηση τις λεπτομέρειες μετατροπής της προσωρινής παραχώρησης σε οριστική του Θαλάσσιου Μετώπου της Πάτρας».

«Με τον τρόπο αυτό», προσθέτει η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ,  «η οριστική παραχώρηση περιλαμβάνει περισσότερα τμήματα, δικαιώματα χρήσης και ελεύθερης πρόσβασης στους πολίτες της Πάτρας από ότι η προσωρινή».

Η Ν.Ε. καλεί παράλληλα τη Δημοτική Αρχή και όλους τους φορείς της πόλης να συνεργαστούν με την Κυβέρνηση ώστε ο οδικός χάρτης ενεργειών, με τον οποίο θα υλοποιηθεί, όπως σημειώνει, η δέσμευση του Πρωθυπουργού, να εφαρμοσθεί στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.


Η αντίδραση της "Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών"


Με σκεπτικισμό, αλλά και ικανοποίηση υποδέχτηκε την ανακοίνωση της σύσκεψης για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας η "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ". Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνει τα εξής:


«Επειδή είναι γνωστό ότι και ο Άγιος θέλει φοβέρα, και μόνο με την εξαγγελία της κινητοποίησης από τον Δήμο, η Κυβέρνηση έσπευσε να κάνει συσκέψεις και ανακοινώσεις. 

Το κακό είναι ότι συσκοτίζει τα πράγματα ακόμα περισσότερο, προδίδοντας τα σχέδια που κυκλοφορούσαν από εδώ και από εκεί μέσω φημών και διαρροών.


Το αίτημα του Δήμου και της πόλης, είναι απόλυτα σαφές: 

Μετατροπή της Σύμβασης Προσωρινής Παραχώρησης σε Οριστική Παραχώρηση. Απόδοση στην πόλη ολόκληρης της έκτασης από τις εκβολές του Διακονιάρη μέχρι τις εκβολές του Μειλίχου.


Αυτά που ανακοινώνει η Κυβέρνηση δεν ικανοποιούν το αίτημα της πόλης. Δεν οριστικοποιούν την λύση. Δεν αναφέρουν καν το Νότιο Πάρκο. Παρατείνουν την κυριαρχία του ΟΛΠΑ στο Κεντρικό παλιό λιμάνι για πλασματικούς λόγους. Η Πρωτοβουλία μας δικαιώνεται απολύτως, ακόμα και με την σημερινή παραδοχή, ότι ο ΟΛΠΑ, δεν χρειάζεται το παλιό λιμάνι. Οι ισχυρισμοί του ήταν άλλοθι για να κωλυσιεργεί, να παρεμποδίζει τα δικαιώματα της πόλης.


Προτείνουμε λοιπόν:

Απόδοση της έκτασης που περιγράψαμε από τον Διακονιάρη μέχρι τον Μείλιχο, για οριστική χρήση και εκμετάλλευση στον Δήμο Πατρέων.Κατόπιν αυτού, ο ΟΛΠΑ να υποβάλλει μελέτη στον Δήμο για τις ανάγκες ελλιμενισμού στο παλιό λιμάνι και να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση ορισμένου χρόνου. Μέχρι δηλαδή την κατασκευή του Εμπορικού τμήματος στο Νέο Λιμάνι.
Ξεκάθαρο αίτημα που απαιτεί μία και καθαρή απάντηση».


Ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτή Αχαΐας του Ποταμιού


«Το αυτονόητο και η ανάγκη για πράξεις


Τελικά χρειάστηκαν πάνω από 20 χρόνια για να γίνουν τα αυτονόητα. Η παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στους πολίτες και κατ’ επέκταση στο Δήμο Πατρέων δια στόματος του Υπουργού Επικρατείας, φαίνεται να δικαιώνει το πάγιο αίτημα της Πάτρας για ελεύθερη πρόσβαση. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι άλλη βαρύτητα έχει μία ανακοίνωση και άλλη μία κυβερνητική απόφαση οριστικής παραχώρησης και με συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο.


Από ανακοινώσεις και υποσχέσεις έχουμε χορτάσει πια, ειδικά από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αναμένουμε λοιπόν την πραγματοποίηση της δέσμευσης της Κυβέρνησης και φυσικά προσδοκούμε να λάβουμε γνώση του σχεδιασμού βάσει του οποίου θα βαδίσει για την υλοποίησή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: