ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Μισή... πατάτα μεταφέρθηκε στο Δημ. Συμβούλιο Πατρέων

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων.

Παραβιάζει...

ανοιχτές θύρες

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ με τον Κ. Σπαρτινό.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΕΠΕΔΙΩΞΕ ΚΑΙ ΕΛΑΒΕ ΨΗΦΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΛ. ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ


Κατά πλειοψηφία και με διχασμένο το Σώμα,  εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα της κινητοποίησης την Τρίτη 5 Ιουλίου, για την διεκδίκηση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας, μετά την απόφαση της παράταξης Πελετίδη να φέρει την... πατάτα της κινητοποίησης προς έγκριση!

Υπάρχει όμως μία μικρή τροποποίηση. Μετέτρεψαν την κατάληψη των χώρων  του λιμανιού μαζί με αυτούς του ΟΛΠΑ σε κινητοποίηση  στην πλ. Τριών Συμμάχων!

Την εισήγηση του Δημάρχου, ψήφισαν η παράταξη της πλειοψηφίας «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι παρατάξεις «Όλοι μαζί για την Πάτρα» και «Πάτρα Δική μας Πόλη» και οι απούσες κατά την ψηφοφορία, οι παρατάξεις «Ανυπότακτη Πολιτεία» «Δημοτική Κίνηση ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ», που τάχθηκαν υπέρ, γραπτώς.

Δική της πρόταση κατέθεσε η παράταξη «Νέα Πόλη».

Επίσης, δική τους πρόταση κατέθεσαν από κοινού, οι παρατάξεις «ΡΑΠ - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη», «Τώρα για την Πάτρα»  και γραπτώς, οι απούσες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας παρατάξεις, «Αγωνιζόμενοι Πολίτες» και «Πάτρα Δυνατή».

Η εκβιαστική εισήγηση Πελετίδη
Εισηγητής ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος εκβιάζοντας τις παρατάξεις επεδίωξε να λάβει την ψήφο τους στο  θέμα που εδώ και μέρες έχει ξεκαθαριστεί, ενώ μόλις πριν λίγες ώρες επαναβεβαιώθηκε από τον υπ. Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη ότι δεν υπάρχει περίπτωση ιδιωτικοποίησης του Λιμανιού και του παραλιακού μετώπου, είπε:
«Η Δημοτική Αρχή έχοντας γνώμονα το λαϊκό συμφέρον στο μέχρι τώρα διάστημα της θητείας της καταπιάστηκε με όλα τα λαϊκά προβλήματα.
Είναι φυσικό λοιπόν με συνέπεια και σταθερότητα να διεκδικεί μαζί με το λαό τους φορείς και τους συλλόγους την άμεση και οριστική παραχώρηση ολόκληρης της παραλιακής ζώνης, από τον Διακονιάρη έως το Μείλιχο, για να ικανοποιηθούν οι πιεστικές λαϊκές ανάγκες στην αναψυχή, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
Με την περυσινή κινητοποίηση, μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έγιναν ντεφάκτο ενέργειες για τη διαμόρφωση ενός χώρου 200 στρεμμάτων, που για δεκαετίες αποτελούσε ντροπή της Πάτρας, σε πάρκο που καθημερινά τον επισκέπτονται χιλιάδες δημότες των νότιων υποβαθμισμένων συνοικιών, πάρθηκε απόφαση για διαμόρφωση μεγάλων δημοτικών χώρων στην Αγυιά, ημερήσια παιδική κατασκήνωση.
Η Δημοτική Αρχή πήρε πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο διεκδίκησης του παραλιακού μετώπου, είχε συναντήσεις με την κυβέρνηση, έκανε εμπεριστατωμένη ενημέρωση και κατέθεσε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στον αρμόδιο υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Δρίτσα, αποσπώντας τη δέσμευση για άμεση αποστολή στο Δήμο, από τον υπουργό, νέας ολοκληρωμένης πρότασης. που εδώ και 3 μήνες την αναμένουμε.
Υποχρεωθήκαμε, εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης, να απευθυνθούμε στον κ. πρωθυπουργό και να ζητήσουμε συνάντηση να ενημερωθούμε για τις κυβερνητικές προθέσεις και ενέργειες.
Δεν προέκυψε από τον κ. πρωθυπουργό ούτε συνάντηση, ούτε απάντηση.
Για τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν υπάρχει άλλη επιλογή μόνο ο αγώνας για να παραχωρηθεί ολόκληρη η παραλιακή ζώνη, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να γίνει κατορθωτή η ολοκληρωμένη ανάπλασή της.
Σχέδια υπάρχουν από αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Εμπόδιο αποτελεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης των λιμενικών ζωνών, των ακτών και παραλιών, των λιμανιών της χώρας που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως ακριβώς έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις.
Πήραμε την πρωτοβουλία και συναντηθήκαμε με τους επικεφαλής όλων των Δημοτικών παρατάξεων να τους ενημερώσουμε για την πρόθεσή μας να διοργανώσουμε πανπατραϊκή κινητοποίηση την Τρίτη 5 Ιούλη στις 8 το απόγευμα, στην πλατεία Τριών Συμμάχων.
Να εκφραστεί αγωνιστικά, για άλλη μια φορά, η λαϊκή απαίτηση της άμεσης παραχώρησης της παραλιακής ζώνης.
Να διαδηλώσουμε με πορεία στο νέο λιμάνι, την απόφασή μας για κλιμάκωση των λαϊκών κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα.
Η χθεσινή μεγάλη σύσκεψη των φορέων και συλλόγων της πόλης που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή και οι τοποθετήσεις όλων των προέδρων και εκπροσώπων για μαζική συμμετοχή των μελών τους στην κινητοποίηση αποτελεί σοβαρό βήμα για την επιτυχία της κινητοποίησης.
Χθες το μεσημέρι, μετά τα δημοσιεύματα των Μέσων Ενημέρωσης, έφθασε τελικά και στο Δήμο το γνωστό δελτίο Τύπου που μας ενημερώνει για την κυβερνητική σύσκεψη στο υπουργείο και τον οδικό χάρτη. Πρόκειται ακριβώς για δελτίο Τύπου που επαναλαμβάνει τις γνωστές κυβερνητικές εξαγγελίες, χωρίς να επισυνάπτεται κάποιο επίσημο σχέδιο, χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις.
Βέβαια, είναι ένα θετικό σημείο, το ότι επανέρχονται μετά την ανακοίνωσή μας ότι θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις  και δεσμεύονται έστω και γενικά, ότι θα ικανοποιήσουν τα αιτήματα του Πατραϊκού λαού και θα παραχωρηθεί η παραλιακή ζώνη.
Το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα έχοντας τη στήριξη και τη συμμετοχή των μαζικών φορέων της πόλης, πρέπει να αποφασίσει να πραγματοποιηθεί η πανπατραϊκή κινητοποίηση την Τρίτη 5 Ιούλη, γιατί οι αγώνες αποτελούν μονόδρομο για να γίνουν πράξη οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Να πέσουν τα τείχη, οι μπάρες και τα συρματοπλέγματα. Να ενωθεί η πόλη με την παραλία της».

Και με τα παραπάνω παραβίασε ανοιχτές θύρες του Υπουργείου ο Κ. Πελετίδης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: