ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσω ολοταχώς για το 2ο συνέδριό του

«Να γίνει ένα κόμμα ανοιχτό, καινοτόμο και δημιουργικό, μαζικό, μαχητικό στους κοινωνικούς χώρους και στις γειτονιές» ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας  για τον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ΚΕ.


Να στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα να ασκεί πολύτιμη κριτική εκεί που κρίνει ότι πρέπει»


Πρόσω ολοταχώς για το 2ο συνέδριό του στα μέσα Οκτωβρίου οδεύουν τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το πράσινο φως που άναψε η Κεντρική Επιτροπή το σαββατοκύριακο με την υιοθέτηση της πρότασης επιτροπής θέσεων (σχεδόν ομόφωνα, με μόλις έξι λευκά).

Ζητούμενο, αυτό που περιέγραψε ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της Κ.Ε., «Να γίνει ένα κόμμα ανοιχτό, καινοτόμο και δημιουργικό, μαζικό, μαχητικό στους κοινωνικούς χώρους και στις γειτονιές. Να στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα να ασκεί πολύτιμη κριτική εκεί που κρίνει ότι πρέπει».

Αλλά και με τη γλώσσα των αριθμών, «σε περισσότερες από τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις έχουμε πάρει πάνω από ενάμιση εκατομμύρια ψήφους. Ενάμιση ως δύο εκατομμύρια. Δεν μπορεί η οργανωτική μας δομή να είναι στα επίπεδα που είναι σήμερα - και αυτό είναι μια συλλογική ευθύνη» διεμήνυσε ο Αλ. Τσίπρας.

Γι' αυτό και όπως εξειδίκευσε στο κλείσιμο της διαδικασίας ο γραμματέας της Κ.Ε. Πάνος Ρήγας, «κλειδί» στην προσυνεδριακή περίοδο είναι το γεγονός ότι οι θέσεις θα παρουσιάζονται σε ανοιχτές για το σύνολο της κοινωνίας, εκδηλώσεις, ενώ ταυτόχρονα θα συνδυάζονται με περιφερειακά συνέδρια για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Επιπρόσθετα, θα δημιουργηθούν επιτροπές στήριξης από τους κοινωνικούς φορείς, την Αυτοδιοίκηση, τον Πολιτισμό, επιτροπές στήριξης θεματικού χαρακτήρα (μικρομεσαίοι, αγρότες, εργάτες κ.ο.κ.).

Σύμφωνα δε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, η ουσιαστική αναβάθμιση του κόμματος είναι προϋπόθεση επιτυχίας του πολιτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ. Υπέρ της αυτοδιάλυσης των τάσεων, έτσι όπως λειτουργούν σήμερα, τάχθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης, με τον Κώστα Ζαχαριάδη να συμφωνεί με τους δύο προηγούμενους στο πνεύμα της τοποθέτησής τους, επισημαίνοντας όμως ότι: 

«Είναι λάθος να καταργήσουμε το κόμμα των τάσεων για να φτιάξουμε το κόμμα των προσώπων ή των παραγόντων. Χρειαζόμαστε την πολιτική ενότητα με ρεύματα ιδεών, με ζωντανό διάλογο». Ενώ στο κείμενο συμβολής των «53+» διαπιστώνεται συνεχής μετατόπιση της καθοδήγησης από την Κουμουνδούρου στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως υποστηρίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Απόφαση Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ (25-26/6ου 2016...

Δεν υπάρχουν σχόλια: