ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Κατευόδωσαν στην Αχερουσία Αθανάτων τον Σπ. Κρίβα

Κατάμεστος κόσμου ο εσωτερικός χώρος του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Συχαινών!




Τον «άνθρωπο, που δεν έβαλε ποτέ τα προσόντα του "στον τόκο", αλλά εξετέθη, στο όνομα των πεποιθήσεων και των αισθημάτων του»!


Ο Δημ. Φράγκος, που ήρθε από το Άργος, για την κηδεία.
Στο ταξίδι του προς την Αχερουσία των Αθανάτων, με την συνοδεία χειροκροτημάτων, κατά την έναρξή του, κατευόδωσε σήμερα Δευτέρα, στις 10, τον πανεπιστημιακό διδάσκαλο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών Σπ. Κρίβα, μεγάλο πλήθος  συναδέλφων από το ΑΕΙ Πάτρας, φίλων, συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ, συγγενών κ.ά.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη από τον Ι.Ν. του Αγ. Νικολάου Συχαινών και στην συνέχεια η ταφή της σορού του, έγινε στο Α΄ Δημ. Νεκροταφείο Πατρών. Ο Σπ. Κρίβας πέθανε αιφνιδίως από ανακοπή καρδιάς την παρελθούσα Πέμπτη

Κατάμεστος κόσμου ο εσωτερικός χώρος της εκκλησίας, απεδείχθη μικρός για την  θρησκευτική τελετή ενός μεγάλου, αλλά ταπεινού διδασκάλου, που εγκατέλειπε ως κληρονομιά  της κοινωνίας και των μαθητών του συγγραφικό έργο ανεκτίμητης αξίας.

Ανάλογος όγκος πιστών παρέμεινε και στον προαύλιο χώρο, παρά την ζέστη και τον ανελέητο ήλιο, όπου χειροκρότησε τον νεκρό κατά την έξοδό  του από την πύλη του Ι. Ναού.

Για την προσωπικότητα και το έργο του αείμνηστου Σπ. Κρίβα μίλησε ο πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Αχαΐας Δημ. Φράγκος, που ήρθε στην Πάτρα, από την ιδιαιτέρα πατρίδα του, το Άργος, όπως και συγγενής του, που θυμήθηκε τα δύσκολα χρόνια που πέρασαν στην πανεπιστημιακή ζωή.

Ιδιαίτερα ο Δημ. Φράγκος αναφέρθηκε στον προσωπικό χαρακτήρα του αείμνηστου με τις φράσεις:  

«Ήσουν, αλλά και φερόσουν σαν ένας πραγματικός δάσκαλος, γιατί δάσκαλος σημαίνει, όχι μόνον να επιτελείς με επιτυχία τα θεσμικά σου καθήκοντα, αλλά να τα πας κι ένα βήμα πιο μπροστά».  

Κι ακόμη:

«Δεν έδινες μαθήματα μόνον στο Πανεπιστήμιο. Έδινες μαθήματα σε όλους με όσους συνεργάστηκες».

Επίσης αναφερόμενος στο μετά θάνατο ερώτημα ζωής, είπε:

«...Επέμενες, χρόνια τώρα, σαν συζητούσαμε οι δυο μας, είτε εκεί, στο γραφείο σου στο Πανεπιστήμιο, είτε εκεί, σε ένα από τα τραπέζια της "Αίγλης", στην πόλη μας να ετοιμαστούμε για την στιγμή αυτή. Η αλήθεια είναι πως τελικά δεν το κάναμε...».

Μίλησε δε, ο πρώην Περιφερειακός Δ/ντής Αχαΐας, για την προσφορά του εκλιπόντος στον τόπο που μεγάλωσε, την πόλη Άργος και τους Αργίτες. 

Και τόνισε ότι: 

«Για πρώτη φορά, οι εκπαιδευτικοί της Αργολίδας άκουσαν για την ανάγκη διδασκαλίας της Περιβαλλοντικής Αγωγής» που με την ομάδα του ο Σπ. Κρίβας «εισήγαγε τα θέματα αυτά για πρώτη φορά, στην αργολική Εκπαίδευση».

Τέλος μιλώντας για τον ακέραιο χαρακτήρα του αείμνηστου, μεταξύ άλλων τόνισε πως πρόκειται: 

«...για έναν άνθρωπο, που δεν έβαλε ποτέ τα προσόντα του "στον τόκο", αλλά εξετέθη, στο όνομα των πεποιθήσεων και των αισθημάτων του»!

Παρόντες στο στερνό αντίο βρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ κ. Μάρκου, ο βουλευτής Αχαΐας Κ. Σπαρτινός, ο γραμματέας του Δημ. Συμβουλίου  Δήμου Πατρέων, ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ Ν. Κοντοές, ο πρ. πρύτανης Γ. Παναγιωτάκης, ο Κ. Ραβάνης, ο Παντ. Κυπριανός, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και επικεφαλής, όπως η Ιουλία-Αθηνά Σπιθουράκη, νυν πρόεδρος του τμήματος που υπηρέτησε ο αείμνηστος, ο Γκρεεμπ Μάρτιν πρόεδρος του Θεατρικού του ΑΕΙ Πατρών, ο Μιχ. Σιδηρόπουλος, συντονιστής της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι, που ίσως δεν έγιναν αντιληπτοί.

Τέλος εκ μέρους του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοκήπων αναγνώστηκε συλλυπητήριο ψήφισμα από ιερωμένο του Ναού. 

Στεφάνια προσέφεραν στην μνήμη του εκλιπόντος η Πρυτανία του Πανεπιστημίου Πατρών, το ΔΣ της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας, το Παιδαγωγικό Τμήμα της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, η ΔΕ της ΠΕΕ, Παράρτημα Πελοποννήσου, το ΔΣ του ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π., η ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ.α.







Δεν υπάρχουν σχόλια: