ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Σκοταδιστικό κήρυγμα ενώπιον ελάχιστου κοινού

Από την εκδήλωση του Δήμου Πατρέων την ημέρα κατά των ναρκωτικών!



Ο πουριτανισμός στο μεγαλείο του από την Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Πατρέων, στην εκδήλωση κατά των ναρκωτικών!


Κορυφώθηκαν την Παρασκευή 24-6-2016,  στην πλατεία Γεωργίου  οι διήμερες εκδηλώσεις, που διοργάνωσε ο Δήμος Πατρέων και το ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών – Παράρτημα Πάτρας), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.

Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση, όπου συμμετείχαν ελάχιστα άτομα (σ.σ.: βλέπε φωτογραφία) ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων.

Στην ομιλία της, αριθμού 1670 λέξεων, μεταξύ πολλών άλλων, δεν παρέλειψε να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση, ως υπεύθυνη για τα ναρκωτικά, λέγοντας περίπου ότι αυτά ανακαλύφθηκαν στην Ελλάδα, μόλις το 2015, που ανέλαβαν διακυβέρνηση τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Η σημερινή κατάσταση που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες από τα μέτρα που πήραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και που συνεχίζονται με την  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, "σπρώχνουν" κύρια την νεολαία , στην περιθωριοποίηση, στο χάσιμο της προσωπικότητας τους, στην τοξικοεξάρτηση», είπε η κα Πρόεδρος με ύφος άκρως πουριτανικό.

Κι ακόμη, σαν χθες η Ελλάδα να ήταν σχολή Καλογραιών, επισήμανε:

«Απέναντι μας έχουμε, τον διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά ναρκωτικά, λες και δεν είναι όλα το ίδιο, λες και δεν έχουν όλα το ίδιο αποτέλεσμα στην συνείδηση του λαού και της νεολαίας».

Αυτά είπε δείχνοντας πόσο νυχτωμένη είναι περί το ζήτημα, που η αντιμετώπισή του απασχολεί πλέον όλον τον κόσμο! Αλλά όχι προς την κατεύθυνση των σκοταδιστικών απόψεων! Και τούτο διότι κατά την σύγχρονη αντίληψη το ζητούμενο είναι η αποκοπή του θύματος-χρήστη ναρκωτικών από τον έμπορο-διακινητή. Κάτι που δεν επιτυγχάνεται όσο η συντηρητικές νομοθεσίες εξισώνουν τις ουσίες και διά της ποινικοποιήσεως, σπρώχνουν τα θύματα στην αγκαλιά των εμπόρων!

Το γεγονός ότι στην Ελλάδα έπειτα από οκτώ δεκαετίες καταδίωξης τα ναρκωτικά έχουν μπει σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, είναι που πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις. Να αναρωτηθούμε, γιατί αντί να μειώνεται, αυξάνεται η διάδοσή τους;

Μήπως επειδή δεν είχαμε οικονομική εξαθλίωση τις δεκαετίες του '30, του '40, του 50 που πέθαινε ο κόσμος από την φυματίωση και την ασιτία; Ή μήπως ανακαλύφθηκαν τα ναρκωτικά, μόλις το 2015;

Τέτοια ερωτήματα δεν τέθηκαν, άλλωστε οι κομματικές κατευθύνσεις της κας Προέδρου απαγορεύουν την διασπορά «καινών δαιμονίων, τούς τε νέους διαφθείρων». Και αμέσως μετά ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα και όλα κύλησαν ήρεμα στον κόσμο της ευωχίας και του ναρκισσισμού!

Και από αύριο θα έχουμε πάλι κάτι να πούμε, με συνοδεία τους στίχους του Βάρναλη που «μες στην υπόγεια την ταβέρνα» μιλούν για «το κακό το ριζικό μας». Αλλά αυτοί οι στίχοι, αναφέρονται και στο κρασί, στο οινόπνευμα, για το οποίο μόνον καλολογικά στοιχεία διακρίνονται σήμερα!

Αλλά με τέτοιες μεσαιωνικές αντιλήψεις, όσο φρενάρουμε την κοινωνία, τόσο θα αποδεικνύεται πόσο επίκαιροι είναι οι στίχοι του λογοπλάστη συμπατριώτη μας, που μόλις πρόσφατα καταφέραμε να διατηρήσουμε το σπίτι που γεννήθηκε στην οδό Κορίνθου.

Του ποιητή που μας υπενθυμίζει:

«Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα 'ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί»,

λέει κάπου ο Κ. Παλαμάς, ο ποιητής του «Δωδεκάλογου»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: