ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Εκλογές πολιτικών μηχανικών την Κυριακή 3 Ιουλίου


Ανακοίνωση-κάλεσμα της ΡΙΖΟΣΠΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ


Με την ευκαιρία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη Δ.Σ. στο Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, την Κυριακή 3 Ιουλίου, η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ εξέδωσε την παρακάτω που αναφέρεται στα προβλήματα του κλάδου και καλεί τους πολιτικούς μηχανικούς να συμβάλλουν με την ψήφο τους, για την επίλυσή τους.
Στην ανακοίνωση-κάλεσμα αναφέρονται ιδιαίτερα τα παρακάτω: 

«Την Κυριακή 3 Ιούλη γίνονται επιτέλους οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος. Δύο χρόνια αυθαίρετης επί πλέον παράτασης της θητείας από τη διοίκηση του Συλλόγου (παρά  την  προβλεπόμενη από το Καταστατικό διετή θητεία)  και σωρεία αντικαταστατικών μεθοδέυσεων, είναι ο βαρύς απολογισμός  της τετραετίας (!)        
Την Κυριακή 3 Ιούλη βάζουμε τα θεμέλια μιας νέας προσπάθειας για την ανάδειξη του Συλλόγου, ανατρέποντας την σημερινή  αντιδημοκρατική πλειοψηφία.
Αγωνιζόμαστε για την επανάκτηση  της αξιοπρέπειας μας.
Θέλουμε να συμβάλλουμε την ανάκαμψη της Εθνικής Οικονομίας  με την εξοικονόμηση ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος και της εργασίας.                                                                     
Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Πολιτικών Μηχανικών ζητάει τη στήριξή σου για:
τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
·        Θέλουμε να επαναφέρουμε τη δημοκρατία στη λειτουργία του Συλλόγου με συχνές συνελεύσεις πανελλαδικά σε τοπικό επίπεδο.
·        Μπορούμε να ανατρέψουμε τη στασιμότητα και την απαξίωση του Συλλόγου.
·        Θέλουμε να αγωνιστούμε αποφασιστικά σε συνεργασία με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας για να φύγει η επιτροπεία της χώρας και να τελειώσουμε με τα μνημόνια.
τα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
·        Θέλουμε να στηρίξουμε επιστημονικά, νομικά, τεχνικά τους συναδέλφους Πολιτικούς Μηχανικούς.
·        Μπορούμε να υπερασπιστούμε την πρόσβαση στις  επαγγελματικές δραστηριότητες του Πολιτικού Μηχανικού στο υψηλότερο επίπεδο τεχνικής ευθύνης, χωρίς συντεχνιακές αγκυλώσεις.
·        Θέλουμε να υπερασπιστούμε το υψηλό επίπεδο σπουδών του Πολιτικού Μηχανικού, όπως αυτό εκφράζεται από το πενταετές ενιαίο και αδιάσπαστο δίπλωμα των ελληνικών πολυτεχνείων.
·        Μπορούμε σε συνέργεια με το ΤΕΕ και τις σχολές Πολιτικών Μηχανικών να εξασφαλίσουμε την επιστημονικοτεχνική στήριξη με σεμινάρια, συνεχιζόμενες δράσεις, κύκλους διαλέξεων.
·        Θέλουμε να ανοίξουν οριστικά τα μητρώα των Ενεργειακών Επιθεωρητών και Ελεγκτών Δόμησης και να καταργηθούν κάθε είδους πιστοποιήσεις με εξετάσεις που απαξιώνουν τα διπλώματά μας.
·        Μπορούμε να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση και κωδικοποίηση της νομοθεσίας
·        Θέλουμε την αναβάθμιση των τεχνικών υπηρεσιών με διασφάλιση του αδιάβλητου, κωδικοποίηση και απλοποίηση των διαδικασιών στα δημόσια και τα ιδιωτικά έργα.
·        Επιδιώκουμε τη συστηματική παρέμβαση του Συλλόγου σε παραβιάσεις Συμβατικών Τευχών σε ότι αφορά την απασχόληση Μηχανικών με σκοπό την διασφάλιση της ποιότητας και την ασφάλεια των παραγόμενων έργων.
·        Διεκδικούμε τη δωρεάν πρόσβαση σε κάθε πρότυπο και κανονισμό πχ ΕΛΟΤ.
την ΕΡΓΑΣΙΑ
·        Θέλουμε να καταρτίσουμε Χάρτη Απασχόλησης και Παρατηρητήριο Εργασίας των Πολιτικών Μηχανικών, ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα του πως καταμερίζεται επαγγελματικά το Δυναμικό των συναδέλφων.
·        Μπορούμε να εκπονήσουμε σχέδιο δράσεων για το άνοιγμα νέων τομέων απασχόλησης σε συνεργασία με το ΤΕΕ και τους υπόλοιπους επιστημονικούς συλλόγους.
·        Ανιχνεύουμε προτάσεις που μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην απαιτούμενη παραγωγική ανασυγκρότηση με οικολογικό πρόσημο, προς όφελος των δυνάμεων εργασίας.
·        Μπορούμε να φέρουμε στο προσκήνιο τους νέους συναδέλφους, τους  μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους, μελετητές και εργολήπτες, τους μισθωτούς με μπλοκάκι, τους άνεργους.
·        Θέλουμε σε συνέργεια με τα Σωματεία εργαζομένων του κλάδου να συμβάλλουμε καθοριστικά στην εξασφάλιση αξιοπρεπών απολαβών και συνθηκών εργασίας για όλους τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους συναδέλφους.
·        Μπορούμε να ανιχνεύσουμε εναλλακτικούς τρόπους μελέτης, σχεδιασμού, οργάνωσης και παραγωγής, με συνεργατικά και άλλα σχήματα.
·        Στηρίζουμε την υγειονομική κάλυψη όλων των συναδέλφων ανεξαιρέτως, την ελάφρυνση των εισφορών, αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο Σύλλογο – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στη λειτουργία – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στο επάγγελμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: