ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Καμία σκέψη για παραχώρηση του λιμανιού της Πάτρας

Υπάρχει «σε άμεση εξέλιξη» σχέδιο απόδοσης του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στους πολίτες της, όπως υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, διαβεβαίωση ο υπ. Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.


Δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας για την πόλη μας, με αφορμή την σύμβαση παραχώρησης του ΟΛ Πειραιώς



«Έπρεπε να δώσουμε την μάχη για να κερδηθούν όσο γίνεται περισσότερα προς την κατεύθυνση του κοινωνικού μερίσματος και δημόσιου συμφέροντος» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας, σχετικά με την σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ κατά την καταληκτική του ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής που επεξεργάζεται την κύρωση της συμφωνίας.

Ο Θ. Δρίτσας σχολίασε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η κυβέρνηση στην προσπάθεια αυτή, καθώς κάθε φορά που η κυβέρνηση επιχειρούσε διαπραγμάτευση γι’ αυτά τα ζητήματα εμφανιζόταν η απειλή ότι θα ακυρωθεί ο διαγωνισμός και θα φύγουν οι επενδυτές. Ο υπουργός Ναυτιλίας σχολίασε ότι αυτή η απειλή «κατά περίεργο τρόπο» έβρισκε «αυτόματη διανομή» στον Τύπο.

Ο Θ. Δρίτσας αναφέρθηκε στην στάση της Cosco και στην επιστολή της που προκάλεσε αντιδράσεις μιλώντας για «υπερβάλλοντα νομικό ζήλο». Παράλληλα, επέκρινε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με την διακοπή της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να επεξεργαστούν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις μιλώντας για «επιδερμική προσέγγιση».

Καμία σκέψη για παραχώρηση του λιμανιού της Πάτρας

Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας σχολίασε και το ζήτημα της Πάτρας υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για παραχώρηση του λιμανιού της Πάτρας κι ότι, αντίθετα, υπάρχει «σε άμεση εξέλιξη» σχέδιο απόδοσης του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στους πολίτες, όπως υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός.

Τι βιολί του, εκλογές ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι ανίκανη να διαχειριστεί επενδύσεις και κάνει κακό στη χώρα
Ως αφορμή για να επιτεθεί στην κυβέρνηση ότι δήθεν διώχνει επενδύσεις από την χώρα και να ζητήσει για ακόμη μια φορά εκλογές χρησιμοποίησε την επιστολή της Cosco για την συμφωνία παραχώρησης του ΟΛΠ ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υιοθέτησε πλήρως τους ισχυρισμούς περί ουσιαστικών διαφορών μεταξύ των συμφωνηθέντων με την εταιρεία και την τελική συμφωνία που κατατέθηκε προς κύρωση στην Βουλή.

Λεβέντης: Επικριτικά για την επιστολή

«Το ύφος της επιστολής των Κινέζων δεν ήταν το πρέπον. Δεν μου άρεσε που οι Κινέζοι έστειλαν μία σκληρή επιστολή σε μία χώρα στην οποία θέλουν να επενδύσουν. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί έδωσαν τις πρέπουσες εξηγήσεις και κακώς μερίδα της αντιπολίτευσης πάτησε πάνω σ’ αυτό και σπεκουλάρισε» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Η Ελλάδα», συνέχισε, ″είναι ανεξάρτητη και δημοκρατική χώρα, θέλουμε επενδύσεις αλλά θέλουμε και αξιοπρέπεια".

Επιπλέον, ο Βασίλης Λεβέντης τάχθηκε και υπέρ του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, τονίζοντας ότι, ″δεν υπήρξε πρόθεση του υπουργού ή της κυβέρνησης να μην κυρωθεί η σύμβαση″.

Υπέρ της  Cosco ο Στ. Θεοδωράκης

«Διαλύουν και τα λιγοστά ψήγματα αξιοπιστίας της κυβέρνησής τους, απέναντι στους πιθανούς ξένους επενδυτές» υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, επιτιθέμενος στην κυβέρνηση σχετικά με την επιστολή της Cosco για την συμφωνία παραχώρησης του ΟΛΠ.
Ο Στ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι το γεγονός αυτό συνέβη πριν περάσει ένας μήνας από την «Ελλάδα 2021» και τις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα για την ανάπτυξη της χώρας ισχυριζόμενος ότι «γελούν ή αγανακτούν όσοι θέλουν να επενδύσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: