ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Στερνό αντίο για τον αγαπητό καθηγητή του ΑΕΙ Πατρών


Φωτογραφία της 4-7-2013, στην πλ. Γεωργίου Πάτρας.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα ώρα 10, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Συχαινών




Αύριο Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, στις 10, από τον ΙΝ Αγ. Νικολάου Κ. Συχαινών τελείται η εξόδιος ακολουθία του καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών Σπύρου Κρίβα, που πέθανε την παρελθούσα Πέμπτη και η ταφή της σορού του θα γίνει στο Α΄ Δημ. Νεκροταφείο. 

Ο αείμνηστος πέθανε αιφνιδίως σε ηλικία 67 ετών και εγκατέλειπε σύζυγο και δύο παιδιά.  Άφησε δε μεγάλο ακαδημαϊκό έργο και πολυσχιδή δράση στα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα της Πάτρας, παρότι Αρκάδιος στην καταγωγή! Ξεκίνησε την προσφορά του στα Γράμματα από το 1989, που εξελέγη λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.



Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη στους φίλους και συντρόφους του, καθώς επρόκειτο για άνθρωπο με καλά ψυχικά γνωρίσματα, που του αναγνώριζαν άπαντες.

Ο Σπύρος Κρίβας, ως άνθρωπος που αγαπούσε το περιβάλλον, τακτικά επισκέπτονταν το Έλος Αγυιάς, όπου αθλούνταν και περπατούσε. Δεν υπήρξε αδιάφορος περί τα κοινά και τα κοινωνικά προβλήματα και ήταν από αυτούς που στάθηκαν δίπλα στο φιλοπροσφυγικό κίνημα.

Ο Σπ. Κρίβας την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, το μεσημέρι ένοιωσε αδιαθεσία και ο θάνατός του επήλθε στις 1 μμ, από ανακοπή καρδιάς. 

Ο αείμνηστος ήταν ενταγμένος πολιτικά στον ανανεωτικό πολιτικό χώρο και στην ριζοσπαστική αριστερά.

Υπήρξε από τα στελέχη της συγκρότησης του ΚΚΕ Εσ. στην Αχαΐα και ακολούθησε την διαδρομή αυτού του χώρου, μέσω της ΕΑΡ το 1986, ακολούθως σε ηγετικά πόστα του ενιαίου ΣΥΝ και μετά του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, μέχρι τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. 

Για τον θάνατό του ανακοινώσεις εξέδωσαν η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης που δίδαξε, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας, που συνήλθε εκτάκτως μετά την αναγγελία θανάτου του διατελέσαντος ως Προέδρου του Δ.Σ. του Οργανισμού και μέλους της Μικτής Χορωδίας και απεφάσισε να κατατεθεί στεφάνι επι της σορού του και να αναρτηθεί η φωτογραφία του εκκλιπόντος στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και το τοπικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.  

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΠΥΡΟΥ ΚΡΙΒΑ

Ο ίδιος στο βιογραφικό του σημείωμα γράφει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Γεννήθηκα στην Τρίπολη Αρκαδίας στις 8/7/49. Το 1968 άρχισα τις σπουδές μου στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβα το πτυχίο μου με το βαθμό «Λίαν καλώς» το έτος 1973.


Μετά τη στρατιωτική μου θητεία to 1976 άρχισα μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Iohann Wolfgang Goethe Φραγκφούρτης/Γερμανία. Αντικείμενα των σπουδών μου ήταν: Παιδαγωγική, Παιδαγωγική Ψυχολογία, Φιλοσοφία της Εκπαί-δευσης, Συμβουλευτική Ψυχολογία, Συμβουλευτική της Σταδιοδρομίας, Κοινωνιολογία της εκπαίδευσης, Μεθοδολογία των Κοινωνικών Επιστημών.
Από το 1981-1985 υποτροφία του ΙΚΥ συνέχισα τις σπουδές μου στο ίδιο πανεπιστήμιο, από όπου έλαβα: α. ΜΑ στις Επιστήμες της Αγωγής και β. Τον τίτλο του διδάκτορα στις Επιστήμες της Αγωγής με ειδίκευση στο Σχολικό –Επαγγελματικό Προσανατολισμό και τη Συμβουλευτική, την Επικοινωνία και τη Έρευνα των αν-θρωπίνων Συστημάτων.


Από το έτος 1989 που εκλέχτηκα λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών μέχρι σήμερα στράφηκα συστηματικότερα σε θέματα Επαγγελματικής Ανάπτυξης, Επαγγελματικού προσανατολισμού και Συμβουλευτικής για την Σταδιοδρομία. Αντικείμενα διδασκαλίας και έρευνας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο είναι: 1. Ανάπτυξη και συμβουλευτική της σταδιοδρομίας, 2.Οι συστημικές προσεγγίσεις στην εκπαίδευση, 3. Συστημική παιδαγωγική και Συμβουλευτική, 4. Συμπεριληπτική εκπαίδευση ( inclusive education) , 5. Πολυπολιτισμική συμβουλευτική, 6. Επαγγελματική ανάπτυξη και επαγγελματισμός των εκπαιδευτικών. Στα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα συμπεριλήφθηκαν και θέματα Περιβαλλοντικής Αγωγής με το σκεπτικό ότι ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης του πε-ριβάλλοντος μέσα από τη διέγερση της οικολογικής συνείδησης των πολιτών ως μελ-λοντικών εργαζομένων και επαγγελματιών σχετίζονται άμεσα με την ανάπτυξη και συμβουλευτική για τη Σταδιοδρομία. Τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενα διδασκαλίας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, έρευνας και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και άλλων πληθυσμιακών ομάδων.


Από το 1990 διευθύνω την Μονάδα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, η οποία πλέον λειτουργεί στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Ανάπτυξης και Συμβουλευτικής για τη Σταδιοδρομία και την ερευνητική ομάδα για την Οικολογική-Συστημική Παιδαγωγική και Συμβουλευτική. Συνεργάτες μου στις διδακτικές και ερευνητικές μου δραστηριότητες είναι ομάδα πέντε ειδικευμένων επιστήμονες (Παιδαγωγοί με ειδίκευση στις καινοτομίες στο σχολικό χώρο και στην επικοινωνία, ψυχολόγοι με ειδίκευση στις διανθρώπινες σχέσεις και τη Συμβουλευτική για τη Σταδιοδρομία) και ασχολείται με τα παρακάτω επιμέρους αντικείμενα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: