ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Αίτημα πτωχεύσεως κατέθεσε η εταιρεία Μαρινόπουλος

Η ανακοίνωση της Μαρινόπουλος Α.Ε. μετά την κατάθεση αιτήματος πτώχευσης εν λειτουργία-Φ.Καρακίτσος:"Κανένα πρόβλημα με τον ΚΡΟΝΟ-Συνεχίζει αυτόνομα και παρουσιάζει νέο πλάνο" Αγωνία για τους 12.500 εργαζόμενους και 3.000 συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις

Η Μαρινόπουλος ΑΕ ανακοίνωσε ότι σήμερα κατέθεσε, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αίτημα για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης βάσει τους υπ’ αριθμόν 4072/2012 και 4013/2011 Νόμους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εκδίκαση του αιτήματος από το Πρωτοδικείο Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου.


«Η υπαγωγή της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της λειτουργίας της, σε αυτή τη φάση, και τη σταδιακή μετάβαση στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα επιτρέψει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα» επισημαίνει, στην ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία και προσθέτει.


«Κύρια σημεία του σχεδίου αυτού, αποτελούν η βελτίωση της απρόσκοπτης λειτουργίας, η αύξηση των πωλήσεων, η βέλτιστη αξιοποίηση των καναλιών διανομής και η πλήρη αναδιοργάνωση της χρηματοοικονομικής λειτουργίας και διαχείρισης.

Στην παρούσα φάση η ένταξη της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης είναι μονόδρομος, καθώς αποτελεί τη μόνη επιλογή για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ως μια βιώσιμη οικονομική μονάδα με βασικά οφέλη τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, και της διασφάλισης των οφειλών προς τους προμηθευτές που αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Διοίκησης».

Η εταιρεία παραμένει σε συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες και θα επανέλθει με σχετικές ενημερώσεις αναφορικά με την πορεία του σχεδιασμού της.

Aξίζει να σημειωθεί οτι η εταιρεία είχε τζίρο 1,5 δις το χρόνο (που αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ) ενώ πλέον τα χρέη επίσης αγγίζουν το 1,5 δις ευρώ. Στην περίπτωση δε που η εταιρεία βάλει λουκέτο και μείνουν στο δρόμο 12.500 εργαζομενοι η ανεργία στην Ελλάδα θα αυξηθεί αυτόματα κατά 1%!

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: