ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

«Είναι θέμα Υπουργού», αλλά υπάρχει ελπίδα για το 67ο


Συνεχίζει να λειτουργεί με ΦΕΚ το πολύπαθο 67ο Δημοτικό Σχολείο.


Πάλι στη αναζήτηση ΦΕΚ ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που απευθύνει ανοικτή επιστολή!

«Είναι θέμα Υπουργού», αλλά ωστόσο εξέφρασε και την ελπίδα του ότι θα υπάρξει λύση. Αυτή ήταν η απάντηση του Διευθυντή της Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Βαγγ. Πασσά, προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 67ου Δημ. Σχολείου Πατρών, του οποίου ο Πρόεδρος συναντήθηκε μαζί του για να του επιδώσει ανοιχτή επιστολή και να θέσει το θέμα της συνέχισης λειτουργίας του σχολείου, την οποία λειτουργία ανέστειλε η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014 κι έκτοτε λειτουργεί στα Ζαρουχλέικα Πατρών, με έκδοση απόφασης του Υπ. Παιδείας, που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ, τον ίδιο χρόνο, αλλά και το 2015.
Το αίτημα του Συλλόγου Γονέων είναι να εκδοθεί κι εφέτος ΦΕΚ, αλλά παράλληλα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατασκευής σχολικού βιοκλιματικού κτιρίου επί του ιδιόκτητου οικοπέδου στο οποίο μορφώνονται τα παιδιά εντός προσωρινών προκάτ αιθουσών από ελενίτ!
Οι εγγραφές μαθητών έχουν ήδη αρχίσει, αλλά το μέλλον του είναι αβέβαιο αφού πρέπει να αποφασίσει το Υπουργείο και να συντελέσει η Πατρινή υφυπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, που γνωρίζει το ζήτημα.
Το σχολείο αυτό: «Έχει ενσωματώσει μαθητές με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες και παραβατικές συμπεριφορές που έχουν μετεγγραφεί από άλλα σχολεία, τα οποία λόγω του πολυπληθούς μαθητικού δυναμικού τους δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν».
Για το ίδιο ζήτημα ο Σύλλογος επισκέφθηκε τον αντιδήμαρχο Παιδείας και επιδίωξε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων, ο οποίος όμως απουσιάζει στην Σάμο, όπου τελείται το συνέδριο της ΚΕΔΕ. Συνάντηση επίσης θα έχει και με τον Περιφερειακό Διευθυντή Α΄βάθμιας Κ. Γιαννόπουλο, για να του θέσει υπόψη τη σχετική ανοιχτή επιστολή.
Σε αυτή την επιστολή, του Συλλόγου, που απευθύνεται προς το  ΥΠ.Π.Ε.Θ. και κοινοποιείται προς τον Περιφερειακό  Δ/ντη  Π.&Δ.  Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας και προς τον Δ/ντή  Π. Εκπ/σης  Αχαΐας και προς κάθε ενδιαφερόμενο, αναφέρονται τα παρακάτω:

       «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην Παιδεία, (Νέο Ολοήμερο σχολείο) που για άλλη μια φορά επιβεβαιώνουν ότι τα πάντα αντιμετωπίζονται τεχνοκρατικά (πώς θα κόψουμε και πώς θα ράψουμε για να μας βγουν οι αριθμοί), επανερχόμαστε για να υπογραμμίσουμε και να υπενθυμίσουμε τη σημασία των μικρών σχολείων στην ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών μας. 
       Το πολύπαθο 67ο Δημοτικό σχολείο Πατρών που καταργήθηκε (Φ.Ε.Κ 1329/τ.Β΄/26-05-2014) χάρη στις τεχνοκρατικές αντιλήψεις της προηγούμενης κυβέρνησης και από τότε για δύο συνεχόμενες σχολικές χρονιές παίρνει χάρη λειτουργίας (αναστολή Φ.Ε.Κ)  έχει να επιδείξει μεγάλο και ποιοτικό έργο στην παιδεία των παιδιών μας.
      Η σχολική μας κοινότητα άριστα συνεργαζόμενη έχει αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζει συνεχώς με τον καλύτερο τρόπο τόσο τις μαθησιακές ανάγκες των μικρών μαθητών μας, όσο και τη συναισθηματική τους ανάπτυξη αλλά και το πιο σημαντικό, την κοινωνικοποίησή τους.
      Έχει ενσωματώσει μαθητές με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες και παραβατικές συμπεριφορές που έχουν μετεγγραφεί από άλλα σχολεία ,τα οποία λόγω του πολυπληθούς μαθητικού δυναμικού τους δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν.
     Οι μαθητές στα πλαίσια της σχολικής ζωής μαθαίνουν να συνεργάζονται μεταξύ τους, να αναπτύσσουν υγιή ανταγωνισμό και το κυριότερο μαθαίνουν να ζουν με άλλους ανθρώπους, να τους σέβονται και να μην ασκούν σωματική ή ψυχολογική βία. Καθημερινά, αναφορικά με την κοινωνικοποίηση που γίνεται στη σχολική μας κοινότητα παίρνουμε θετική ανατροφοδότηση τόσο από τους ίδιους τους γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να φεύγουν για το σχολείο αλλά και να επιστρέφουν χαρούμενα, όσο και από εκπαιδευτικούς που ομολογούν ότι δεν έχουν ξαναδεί τόσο ήσυχους και συνεργάσιμους μαθητές. Η έκφραση "τα παιδιά είναι από σπίτι" μπορούμε πλέον να την επεκτείνουμε και να πούμε "τα παιδία είναι από σπίτι και από Σχολείο".
     Εκτός από τα παραπάνω που τα θεωρούμε πολύ σημαντικά για τα παιδιά μας που θα γίνουν οι αυριανοί πολίτες αυτής της χώρας, το σχολείο έχει να επιδείξει και ικανοποιητικό έργο στο μαθησιακό επίπεδο. Οι απόφοιτοί μας των προηγούμενων χρόνων, μαθητές πλέον στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο καταγράφουν πολύ καλές βαθμολογίες  (Μ.Ο από 18 και πάνω) και οι γονείς τους παίρνουν θετικά σχόλια από τους καθηγητές.
     Κλείνοντας αυτή την επιστολή, Θεού θέλοντος και Υπουργού επιτρέποντος, ευελπιστούμε να σταματήσει η "ομηρία μας" και να δοθεί τόσο μια προσωρινή λύση για τη λειτουργία του σχολείου την επόμενη σχολική χρονιά, όσο και μια μόνιμη λύση για να κατασκευαστεί επιτέλους το βιοκλιματικό σχολείο για το οποίοι αγωνιζόμαστε και που αξίζει η υποβαθμισμένη περιοχή που ζούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: