ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Από την κρίση δεν βγήκαμε όλοι ζημιωμένοι!

Ο Φάρος του πατραϊκού λιμανιού φωτίζει τη βιοτή
όλων μας.

Με αφορμή το θόρυβο για το σπίτι Πελετιδη στα Αραχωβίτικα θυμήθηκα τα λόγια του Αντώνη Αμπατιέλου:
 

«Όταν ακούτε κάποιον και αυτοαποκαλείται "κομμουνιστής" να τρέχετε μακριά. Εκατοντάδες και χιλιάδες στα ξερονήσια και τις φυλακές δεν τολμήσαμε ΠΟΤΕ να προφέρουμε αυτή τη λέξη για τους εαυτούς μας!
 
Γιατί ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ είναι τίτλος τιμής που στον δίνει πρώτα η κοινωνία και το κίνημα, ο λαός δηλαδή και μετά το Κόμμα και αφού κλείσεις τα μάτια για πάντα».
 

Και εγώ συμπληρώνω δεν είναι κακό να ανεβαίνεις κατηγορία!! Δήμαρχε, αλλά να μην συνεχίζεις να κλίνεις τη λαϊκή οικογένεια σε όλες τις πτώσεις...».

Με τα παραπάνω που ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα στο fb, η δημοτική σύμβουλος Πατρέων της παράταξης «ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» Ουρανία Μπίρμπα, πήρε θέση στο ζήτημα των ημερών που ανέκυψε μετά την έρευνα που ξεκίνησε για τα αυθαίρετα "πάνω στο κύμα" που διαθέτουν επώνυμοι της Πάτρας. 

Φυσιολογικά η συζήτηση ακούμπησε τον δήμαρχο Πατρέων.

Ο οποίος ωστόσο αποποιείται ευθυνών για τη βίλα που εμπεριέχεται στην δημόσια συζήτηση.

Αλλά ας δούμε τι δικαιολογείται από χθες ο ίδιος, σε ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα: 

«Θορυβημένοι από την αποδοχή και την πλατιά λαϊκή υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής οι γνωστές δυνάμεις που έχουν στόχο να αποτρέψουν την επανεκλογή της, προχώρησαν σήμερα σε μια άθλια συκοφαντική επίθεση εναντίον του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Με βρώμικα δημοσιεύματα και αναφορές στη «βίλα Πελετίδη» προσπαθούν να χτυπήσουν τον Δήμαρχο.

Η περίφημη ‘’βίλα’’ έχει κατασκευαστεί πριν 38 χρόνια από καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πάτρας και αγοράστηκε πριν 4 χρόνια από την γιατρό  σύζυγο του Δημάρχου Πατρέων.
Στο κτίσμα και στο οικόπεδο δεν έχει γίνει κανενός είδους παρέμβαση και δεν έχουν γίνει κανενός είδους κατασκευές».

Για τα παραπάνω, που υποστηρίζει ο Δήμαρχος Πατρέων, ο συνάδελφός του παιδίατρος Γρηγόρης Μαρκέτος, στο Ιστολογιό του laiki-patrwn.blogspot.com/2018/08/blog-post_7.html σχολιάζει, υπό τον τίτλο, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΑΣ της Ουρανίας Μπίρμπα:
 
«...ανεβαίνει άραγε κατηγορία κάποιος, αν αγοράζει εξοχικό σπίτι σε προάστιο; και αν πραγματικά ανεβαίνει, τότε αυτό το κοινωνικό ανέβασμα, ο λαϊκός Δήμαρχος το έχει πετύχει πολύ νωρίτερα όταν αγόρασε διαμέρισμα στην ακριβότερη περιοχή της Πάτρας, στην Ηρώων Πολυτεχνείου...
 
Βέβαια σε προεκλογική ομιλία του,  είχε πει ότι επέλεξε να δουλέψει στο ΙΚΑ Ζαρουχλεΐκων, γιατί του θύμιζε το χωριό του, ξεχνώντας το μέρος που επέλεξε να αγοράσει τη μόνιμη κατοικία του...
 
Μην μου πείτε τώρα το κλασικό ότι δεν έκλεψε τα λεφτά, γιατί φυσικά και δεν τα έκλεψε, αλλά τα δούλεψε με κόπο αυτός και η σύζυγός του, αλλά τα γούστα τους είναι καπιταλιστικά».
 
Σχόλιο του  Istologiou G. Mosxou:

Στο παραπάνω σχόλιο του έγκριτου συμπατριώτη μου παιδιάτρου Γρηγόρη Μαρκέτου, θα πρόσθετα πως αυτή η αγορά στα Αραχωβίτικα φυσικά δεν έγινε από τον Δήμαρχο Πατρών, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει, αλλά ωστόσο παραμένει το γεγονός πως πραγματοποιήθηκε εν μέσω κρίσης οικονομικής -σύμφωνα με τον ίδιο τον  Δήμαρχο αγοράστηκε πριν 4 χρόνια από την γιατρό  σύζυγο του-  και αυτό, όταν ακόμη το 2014 επιχειρηματίες και απλοί πολίτες καταχρεωμένοι αυτοκτονούσαν! 

Επιμύθιο: Από την κρίση δεν βγήκαμε όλοι ζημιωμένοι. Δεν ζημιώθηκαν όλα τα νοικοκυριά. Και οδεύοντας προς την έξοδο των μνημονίων, που πάσχισε και πέτυχε για τις 20 Αυγούστου, κακολογούμενη από σύμπασα την αντιπολίτευση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, κάποιοι ελπίζουν να αναστηλωθούν και να σταθούν επιπλέοντας με το κεφάλι έξω από το κύμα του πελάγους των μνημονίων που φεύγουν, ενώ κάποιοι άλλοι ήδη, εδώ και καιρό πλέουν ανέμελα σε θάλασσα νηνεμίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: