ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Μερόπη Τζούφη: Θέμα ημερών το νέο σύστημα εισαγωγής



Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, σύμφωνα με την υφυπουργό Μερόπη Τζούφη.


«Είναι σημαντικό να επανέλθει ο κυριαρχικός ρόλος που είχε παλιά το σχολείο» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι η εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά συστήματα, να μην εξαρτάται από μία και μόνο εξέταση.

«Η τελική επιλογή του παιδιού να μην εξαρτάται από μία μόνο εξέταση, να είναι ένα σύνολο μέσα από το οποίο το παιδί θα αξιολογείται και θα κυνηγάει τα όνειρά του» ανέφερε χαρακτηριστικά η  Μερόπη Τζούφη.

Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι και φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά,  το υπουργείο Παιδείας θα κερδίσει τη μάχη και τόσο τα βιβλία όσο και οι καθηγητές θα βρίσκονται στη θέση τους με το πρώτο κουδούνι.

Ερωτηθείσα κατά πόσο μπορούν να είναι υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί των παιδιών που εγγράφονται στα σχολεία ή υπάρχουν θέματα αντισυνταγματικότητας., σημείωσε ότ αυτό το αποφασίζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η οποία συστήνει ότι καλό είναι να προσκομίζεται και το βιβλιάριο ασθενείας του παιδιού.

Η κ. Τζούφη τόνισε ότι έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή για τα παιδιά.

Συνολικά εισήχθησαν 77.510 υποψήφιοι

Συνολικά εισήχθησαν 77.510 υποψήφιοι, ενώ το 2017 εισήχθησαν 74.511.

Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες επιλογής των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
O συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή φέτος ανήλθε σε 104.780, εκ των οποίων 93.506 με τις διαδικασίες των ΓΕΛ και 11.274 με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ, ενώ πέρυσι ο αντίστοιχος συνολικός αριθμός  υποψηφίων ήταν 106.464.

Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού 77.510 υποψήφιοι, ενώ το 2017 εισήχθησαν 74.511.

Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με νεότερο Δελτίο Τύπου και αναλυτική εγκύκλιο. Επισημαίνεται ότι όλοι οι επιτυχόντες στα Τ.Ε.Ι. εισάγονται στο Α΄ εξάμηνο.

Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις Σχολές.

Μπήκε στη Σχολή στα 84 χρόνια του 

O κ. Δημήτρη Μουδατσάκης συγκαταλέγεται μεταξύ των επιτυχόντων των φετινών πανελληνίων εξετάσεων!
Ο 84χρονος Κρητικός, που - όπως έγραψε το Cretalive - μόλις συνταξιοδοτήθηκε, πριν 18 χρόνια, πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στα θρανία, είναι μεταξύ των εισακτέων στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: