ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Οι βροχές έπληξαν τα αμπέλια σε Δ. Αχαΐα και Ερύμανθο


Ξεκίνησε χθες αυτοψία από τους ελεγκτές του ΕΛΓΑ για να καταγράψουν το μέγεθος της καταστροφής στις αμπελοκαλλιέργειες Δυτ. Αχαΐας και Ερυμάνθου και στη συνέχεια να γίνουν οι δηλώσεις των ζημιών, ώστε να αποζημιωθούν όσοι επλήγησαν.
 
Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν καταστροφές σε αμπελοκαλλιέργειες των Δήμων Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου, με τους καλλιεργητές να βρίσκονται σε απόγνωση.   
 
Μπορεί αυτή την περίοδο οι καλλιεργητές να ετοιμάζονταν για την συγκομιδή των αμπελιών τους, καθώς βρίσκονται σε περίοδο ωρίμανσης, όμως οι καταιγίδες, που έπληξαν τις περιοχές Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου, είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της παραγωγής να καταστραφεί και αυτή την στιγμή να δίνουν μάχη για να σώσουν ότι μπορεί να σωθεί, αφού η οικονομική ζημία είναι μεγάλη.

Όσον αφορά την Δυτική Αχαΐα καταστροφές παρατηρούνται σε αμπέλια των περιοχών Λουσικών, Μαζαράκι,  Άγιο Νικόλαο Κράλλη, Λακκόπετρα, Αλισσό, Σαγέικα και Μποντέικα.
 
Παράλληλα προβλήματα προκλήθηκαν από τα έντονα φαινόμενα και στον Δήμο Ερυμάνθου, αμπελοκαλλιέργειες και αγροτικοί δρόμοι καλύφθηκαν από το βρόχινο νερό, ενώ καταστροφές σε καλλιέργειες παρατηρήθηκαν στο Σταροχώρι, Φαρραί, Ίσωμα και Ελληνικό. 
 
Πάντως κατά την διάρκεια του φετινού καλοκαιριού δεν είναι η πρώτη φορά, που οι συγκεκριμένες περιοχές πλήττονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και καλλιέργειες καταστρέφονται, ενώ παρόμοιες ζημιές έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: