Αρνείται ανάληψη του η ΔΕΥΑΠ!
«Δεν περνάς κυρά Μαρία, δεν περνάς. Περνώ» κλπ φαίνεται να παίζουν τα αρχοντόπαιδα της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ. Κατά το κοινώς λεγόμενο, σε παιδική χαρά νομίζουν πως βρίσκονται εκεί στην Ακτή Δυμαίων και για να μην αναλάβουν ευθύνες στην διαχείριση του νερού, προφασίζονται ότι τους έρθει στο νου.
Άκου τώρα τι λένε πάλι. Κολλημένοι με τον κρατικισμό κι επειδή τα βρήκαν και συμφώνησαν με τους όμορους δήμους του Φράγματος, αυτούς της Δυτ. Αχαΐας Νικολάου, Ερυμάνθου Καρπή και φυσικά Πατρέων Πελετίδη, ξαναζεσταίνουν τη σούπα του κοινού αιτήματός των. «Μη μου τους κύκλους τάραττε» διότι εμείς με άλλα ασχολιόμαστε κι όχι με τα επίγεια!
Να αναλάβει κρατικός φορέας γιατί έτσι το νερό θα είναι πιο... νόστιμο! Μα αφού το ξέρουν πως το έργο χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ και ορίζεται σαφέστατα ότι μόνον φορέας αυτοδιοικητικός μπορεί να το διαχειριστεί,
Επίσης βάζουν ως ζήτημα ότι το έργο δεν έχει τελειώσει, (σ.σ.: σκάρτο 5% απομένει) και μέχρι να γεμίσει η υδατολεκάνη του Φράγματος θα χρειαστούν χρόνια. Άρα δεν βιαζόμαστε!
Επειδή όμως διαβλέπουν τον κίνδυνο να το αναλάβει η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας με κάποιο παρεμφερές σχήμα και να τεθούν εκτός διαχείρισης οι εν λόγω δήμαρχοι, ο Πρόεδρος Παπανικήτας της ΔΕΥΑΠ ξαναζεσταίνει το ζήτημα και εκδίδει ανακοινωθέν!
Αλλά εάν κάνει τέσσερα χρόνια να γεμίσει η υδατολεκάνη, όπως λέει ο κ. Παπανικήτας, που σημαίνει θα είναι άλλη η δημοτική αρχή, τότε γιατί να βιαστεί η παράταξη του Κ. Πελετίδη;
Στην ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας δικαιολογείται:
«Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για την τύχη του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου.
Ανησυχούντες και καλοθελητές, με πλήρη διαστροφή της πραγματικότητας, προσπαθούν να απαλλάξουν την Κυβέρνηση από τις ευθύνες της για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου αλλά και τη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης. Γίνονται μπροστάρηδες για να φορτώσουν το κόστος αποπεράτωσης και λειτουργίας στους πολίτες της περιοχής.
Το έργο δεν ολοκληρώνεται σε ένα μήνα, αλλά τουλάχιστον σε μία τετραετία από σήμερα, σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις του κατασκευαστή (χρόνος κατάκλισης συν χρόνος δοκιμαστικής λειτουργίας).
Η Κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της και δεν έχει τοποθετηθεί υπεύθυνα σχετικά με το φορέα διαχείρισης και ειδικότερα στην πρόταση που έχει κατατεθεί από μέρους των Δημάρχων της περιοχής, η οποία αναφέρεται στην αναγκαιότητα διαχείρισης του έργου από Κρατικό Φορέα.
Κοινή θέση παραμένει ότι η δημιουργία διαδημοτικού φορέα διαχείρισης, ο οποίος θα λειτουργεί στα πλαίσια ανταποδοτικότητας για τη λειτουργία, τη συντήρηση και την κατασκευή έργων και δικτύων ύδρευσης θα έχει ως αποτέλεσμα την υπερβολική αύξηση της τιμής του νερού για τις λαϊκές οικογένειες της πόλης και τους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι ήδη πλήττονται από τις πολιτικές των Κυβερνήσεων. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να εξασφαλίζεται σε επάρκεια, φθηνό και υγιεινό για όλους.
Η διαχείριση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου πρέπει να γίνεται από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτινων Πόρων, θα χρηματοδοτείται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, θα προβαίνει σε προσλήψεις με μόνιμες σχέσεις εργασίας και πλήρη δικαιώματα, θα υλοποιεί τα απαιτούμενα έργα και θα κάνει παρεμβάσεις για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων.
Ανδρέας Παπανικήτας
Πρόεδρος ΔΕΥΑΠ»
_________________________
Σημείωση του Istologiou G. Mosxou: Εδώ όμως τα καμπανάκια της αλλαγής κλίματος και μάλιστα κατά δραματικό τρόπο, σημαίνουν. Και πρέπει όλοι να αφυπνιστούμε! Το νερό στη χώρα μας και ειδικά στην περιοχή Αχαΐας, δεν είναι ατελείωτο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να το βλέπουμε να καταλήγει στη θάλασσα.
Άρα τα πολιτικάντικα παιχνίδια με το νερό, σημαίνουν έγκλημα οικολογικό, με υπεύθυνους του δημάρχους των όμορων δήμων!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου