ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Να ονοματοδοτηθεί Γούδα η οδός προς τη Γέφυρα


Ο δημοτικός σύμβουλος Πατρέων Θόδ. Ξυλιάς, με πρότασή του προς το Δημ. Συμβούλιο Πατρέων ζητά να δοθεί τιμής ένεκεν το όνομα του αείμνηστου καθηγητή Κωνστ. Γούδα στο δρόμο που συνδέει το Πανεπιστήμιο Πατρών με την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.
Στην επιστολή που έστειλε, συμπεριλαμβάνονται τα παρακάτω:
«Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων αφότου έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γούδας Καθηγητής και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών όπου μέσα από την επιστημονική του δράση συνέβαλλε τόσο στην αναβάθμιση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας όσο και στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας.

Ήταν ένας μεγάλος οραματιστής, είχε όπως είναι γνωστό την ιδέα της ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου δίνοντας αγώνες υλοποίησης αυτού του σημαντικού έργου για την περιοχή και όχι μόνο.
Υπήρξε πρωτοπόρος με την επιστημονική του γνώση διοργανώνοντας το 1978 μεγάλο διεθνές συνέδριο για το σκοπό αυτό με τη συμμετοχή επιστημόνων από όλο τον κόσμο.
Είκοσι έξι χρόνια μετά είδε το μεγάλο όραμά του να υλοποιείται. Προσωπικότητες όπως ο Κωνσταντίνος Γούδας πρέπει να τιμούνται από την πολιτεία για τη συμβολή τους και κυρίως από το Δήμο της Πάτρας όπου το 1986 ως υποψήφιος δήμαρχος πρόβαλε μέσα από το πρόγραμμά του αυτό το σημαντικό έργο.
Για αυτό ΠΡΟΤΕΙΝΩ ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του το τμήμα του δρόμου που συνδέει την Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας με τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου να πάρει το όνομά του.
Καλώ την παρούσα Δημοτική Αρχή, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς κάθε αρμόδιο προκειμένου να υλοποιηθεί η παραπάνω πρότασή μου».
_______________
Σημείωση του Istologiou: Στην φωτογραφία εικονίζεται ο δημ. σύμβουλος Θόδ. Ξυλιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: