ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Δήμαρχε, αυτό που σου συμβαίνει, λέγεται κριτική


Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου
           (Από το  http://tempo24.news/)

Η δημοτική αρχή της Πάτρας παρουσίασε από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της θητείας της δείγματα ... ιλαράς απέναντι σε κάθε μορφή κριτικής. Πάσα εις, μη θαυμαστής, βάρβαρος. Και κάθε ... βάρβαρος που παίρνει ένα πληκτρολόγιο και ραπίζει κάθε αντίθετη άποψη, καλός στρατιώτης.


Θα το έλεγε κανείς λογικό αυτό, όσο και αν είναι δείγμα έλλειψης ανοχής στην διαφορά, κάτι που δεν συνεπάγεται απαραίτητα και ύμνο στη δημοκρατική διακίνηση απόψεων και ιδεών.

Εγκατεστημένο στο απυρόβλητο κάποιου που δεν έχει κληθεί ποτέ να κυβερνήσει και άρα να αποδείξει τι είναι και μέχρι που μπορεί να φτάσει, το ΚΚΕ είχε απολαύσει και εξακολουθεί να απολαμβάνει την αγιοποίησή του μονίμως αντιπολιτευόμενου, του κατά κανόνα συμπαθούς ακριβώς εξαιτίας αυτής της ..ιδιορρυθμίας του, που συνίσταται σε ένα συγκεκριμένο, ελαχίστως μεταβαλλόμενο ποσοστό, αλλά και σε έναν μύθο περί ιδεολογικής καθαρότητας της αριστεράς, καβάλα στον οποίο δεν έχουν συμβεί και λίγα αμαρτήματα.

Δεν έχει μάθει λοιπόν ούτε το ΚΚΕ, ούτε τα στελέχη του, ούτε ο κατά τα άλλα πολύ συμπαθής δήμαρχος της Πάτρας να δέχεται ούτε βεβαίως να απαντά στην κριτική διότι απλούστατα θεωρούν ότι η κριτική, αποτελεί βασικό τους προνόμιο, ερχόμενο από το ιδεολογκό τους προτέρημα.
Κάπως έτσι, κάθε αντίθετη φωνή που επιχείρησε κατά καιρούς, να εκφραστεί για θέματα που αφορούν τη διοίκηση του δήμου Πατρέων ή την αντίληψή του για τα πράγματα τσακίστηκε, ιδίως μέσω των social media, πάνω σε εκφράσεις και σχολιασμούς αναλόγου επιπέδου με αυτό που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος της Πάτρας για να... τιμωρήσει τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Μπακαλάρο, για το ατόπημά του να ζητήσει μαζί με την πλειοψηφία της αντιπολίτευσης εξηγήσεις για ένα θέμα που είτε το θέλει ούτε όχι η δημοτκή αρχή, αφορά προσωπικά τον δήμαρχο, όπως είναι η βίλα του στα Αραχωβίτικα, μια εκ των πολλών στη σειρά που εμποδίζουν την πρόσβαση στη θάλασσα. 

'Εχοντας εθιστεί και ο Κώστας Πελετίδης στο απυρόβλητο το οποίο επί μακρόν του είχε... διαθέσει η αντιπολίτευση στο πλαίσιο μιας  ανεξήγητης  νάρκωσης των αντανακλαστικών της, δεν μπόρεσε να ελέγξει τον εαυτό του όταν έσφιξε η κριτική και κάπως έτσι βγήκε μέσα από τον καλό και δικαίως αγαπητό δήμαρχο, ο κομμουνιστής δήμαρχος και διεκδίκησε περιποίηση του γοήτρου του δια της ύβρεως, αποκαλύπτοντας ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που γνωρίζουμε και το οποίο σίγουρα τον αδικεί.

Μιας και μόλις εισερχόμεθα στην προεκλογική περίοδο και η αμφισβήτηση θα ενταθεί, και οι διαφωνίες θα εκφραστούν και ίσως και να γιγαντωθούν, ας αρχίσουμε από τα βασικά.

Δήμαρχε, αυτό που σου συμβαίνει λέγεται κριτκή. Στην απλή γλώσσα περί δημοκρατίας και ελευθερίας των απόψεων, λέγεται αναφαίρετο δικαίωμα. 

Μη κάνεις λοιπόν το λάθος να χάσεις από τώρα την ψυχραιμία σου. Καλύτερα να δώσεις απαντήσεις, από το να αναζητάς διεξόδους μέσω "τσουτσουνολογιών¨.

Άλλωστε σκέψου το πιο σημαντικό. Είσαι πρώτα από όλα δήμαρχος της Πάτρας και έπειτα δήμαρχος του ΚΚΕ. Άλλο το ένα κοστούμι, άλλο το άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: