ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Προσχολική αγωγή. Αναγκαία η δημιουργία νέων δομών

Μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων των δικαιούχων για τη δωρεάν φιλοξενία σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ με Ειδικές Ανάγκες, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», θα μείνουν την ερχόμενη χρονιά περισσότερα παιδιά του Δήμου Πατρέων, από ότι πέρσι, εκτός δομών.


Όπως έγινε γνωστό, υποβλήθηκαν από δημότες του Δήμου Πατρέων αιτήσεις πλην όμως έλαβαν την κάρτα δικαιούχου, αλλά οι υπάρχουσες δομές ιδιωτικές και δημόσιες στο δήμο είναι λιγότερες των απαιτουμένων, ενώ υπάρχουν παράπονα για αιτούμενους που αποκλείστηκαν με την δικαιολογία αδυναμίας ιδιωτικών δομών να καλύψουν την ανάγκη.   

Καθώς προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ, της διαχειριστικής αρχής του προγράμματος, συνολικά 3.291 αιτήσεις, 517 περισσότερες, συγκριτικά με πέρσι έχουν υποβληθεί. Εγκρίθηκαν κατ’ αρχήν 2.101 παιδιά και δόθηκαν τα αντίστοιχα voucher, δηλαδή το δικαίωμα του γονέα να τοποθετήσει το παιδί του καταθέτοντας στη δομή το δικαολογητικό αυτό. Απορρίφτηκαν 1.190 αιτήσεις παιδιών ή το 36% από εκείνα, που έκαναν αίτηση!

Δόθηκαν, σε ορισμένες κατηγορίες, voucher περισσότερα από τις δηλωμένες στην ΕΕΤΑΑ, προσφερόμενες θέσεις (δημοτικές και ιδιωτικές). Αυτό σημαίνει ότι πολλά παιδιά δεν θα μπουν σε κάποια δομή και θα μείνουν στην κυριολεξία, με την κάρτα έγκρισης (voucher) στο χέρι.

Έτσι, αφού αυτό σημαίνει αδυναμία εκ μέρους του δήμου Πατρέων να προφέρει κάλυψη, ή οι θέσεις και στον ιδιωτικό τομέα είναι λιγότερες των απαιτουμένων, θα πρέπει το Υπουργείο να να δει και πάλι εκ βάθρων το ζήτημα της προσχολικής απασχόλησης των παιδιών. 

Διότι βγαίνοντας από τον βραχνά των μνημονίων, ένα από τα επόμενα αναγκαία μέτρα είναι η συνολική διαμόρφωση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες με δημιουργία πρόσθετων δομών που θα λειτουργούν είτε με ευθύνη του κράτους είτε των δήμων. 
_________________
Υστερόγραφο. Αναλογίζεται κανείς τι θα γίνονταν εάν υιοθετούνταν από το Υπουργείο η απαίτηση του Δήμου Πατρέων για ανάληψη εκ μέρους του, όλου του προγράμματος κάλυψης των θέσεων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: