ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δε θα πειράξει συντάξεις


15-12-2011, φωτογραφία αρχείου στην πλ. Κλαυθμώνος, πορευόμενοι προς το Μαξίμου, με  διαδήλωση συνταξιούχων, ΜΑΤ, κλούβες και φυσικά προπορευόμενον τον «Λουκάνικο» που φαίνεται να το έχει βαρεθεί το ζήτημα και το... έριξε στην ξάπλα. Αυτά πριν επτά χρόνια. Τώρα ούτε ο μακαρίτης «Λουκάνικος» υπάρχει, μήτε η μνημονιακή κυβέρνηση  Παπαδήμου, αλλά και δεν ακούγεται λέξη για απεργία. Και κυρίως η συζήτηση γίνεται εκτός Μνημονίου  και με θέμα το πως θα πάρουμε ολόκληρη την σύνταξη από τον Ιανουάριο. Στην αντιπολίτευση αυτά, για λόγους δικούς της, δεν τα καταλαβαίνουν!


Μάνιασαν στην

αντιπολίτευση !

ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!


Κι ο Άδωνις ακόμα φεύγει!
Αν και σύμπασσα η αντιπολίτευση από την άκρα Δεξιά μέχρι ακόμη και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά επιμένουν, τώρα εδώ και κάτι μήνες, ότι τον Ιανουάριο του 2019, η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου θα περικόψει τις συντάξεις, τούτο δεν τους βγαίνει. Κι αυτό επειδή όπως λένε η περικοπή συντάξεων είναι μέτρο που το έχει υπογράψει, εντούτοις έρχεται η ίδια η λογική να τους διαψεύσει.



Διότι πρώτον δεν λαμβάνουν υπόψιν τα αντίμετρα, που κι αυτά έχουν συνυπογραφεί από κυβέρνηση και δανειστές και δεύτερον η άνοδος της Οικονομίας μας λειτουργεί ως αντίμετρο και επιτρέπει μέτρα χαλάρωσης υπέρ των αδυνάτων κοινωνικών ομάδων. Τα οποία όμως χαλούν το αντιπολιτευτικό αφήγημα όταν ο Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης δηλώνει και πάλι στην Εφημερίδα των Συντακτών (efsyn.gr)  ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις.



Κι επειδή βλέπουν στην αντιπολίτευση, ότι και οι δανειστές, μα και οι διεθνείς οικονομικοί παράγοντες μιλούν με θαυμασμό για το επίτευγμα της ελληνικής Οικονομίας και πρέπει να κρατήσουν στερνή, πετάν την... κοτσάνα. «Ναι δεν θα περικόψει τις συντάξεις τον Ιανουάριο, αλλά θα το κάνει μετά από έξι μήνες»!



Εδώ τι να απαντήσεις; Ότι θεωρούν βλάκες την κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛΛ και θα φυλάξουν να «κόψουν το λαιμό τους» κοντά στον Μάιο 2019, μήνα των Αυτοδιοικητικών και Ευρωπαϊκών εκλογών; Ή ότι θα το παρατείνουν το μέτρο για την παραμονή των βουλευτικών εκλογών του Σεπτέμβρη 2019;



Η αντίληψη που θέλει όλα τα παραπάνω να γίνονται, διότι έτσι είναι εξ ορισμού θεού, μπορεί να χαρακτηριστεί από ανεδαφική έως γελοία. Πολύ δε περισσότερο εάν ξαναθυμηθούμε την δήλωση του ακροδεξιού αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, που και αυτός όπως κάποιος  αστέρας του ΣΚΑΪ, έγραφε στο Τουΐτ τον Μάιο 2018:



«Είμαι τόσο σίγουρος, που εάν δεν κάνει εκλογές (σ.σ.: ο Αλ. Τσίπρας εννοείται) μέχρι τον Σεπτέμβρη, φεύγω από την χώρα» εάν δεν περικόψει τις συντάξεις.


Να θυμίσω μόνον ότι ο προαναφερόμενος μέγας τηλεοπτικός αστέρας του ραδιοφωνικού ΣΚΑΙ, (Κωνστ. Μπογδάνος η αφεντιά του) ανήμερα του δημοψηφίσματος 2015 άνοιγε το ενδεχόμενο να πάει στο χωριό του. εάν...


Ο εν λόγω  στις 4-9-2015, τελειώνοντας μια συνέντευξη με τον Δημήτρη Λιγνάδη, είχε πει ότι θα υποβάλλει παραίτηση και θα μεταναστεύσει στην πατρίδα του, στην ορεινή Νάξο,  εάν υπερισχύσει το ΟΧΙ του ναι και συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 


Ωστόσο παραμένει Αθήνα, παρόλο που έχουν περάσει τρεισήμισι χρόνια από τότε. Λέτε να ξέχασε ότι πρέπει να υποβάλλει παραίτηση στον Αλαφούζο; 


Αυτά παρόλο που κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι: 


«Παρά τη σχετική απαγόρευση του νόμου ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ σήμερα Σάββατο, μία μέρα πριν το δημοψήφισμα,  συνεχίζει τις εκπομπές πολιτικού περιεχομένου, με καλεσμένους εκπροσώπους του ΝΑΙ. Η παραβίαση αυτή της εκλογικής νομοθεσίας  εντάσσεται σε μια πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού του εκλογικού σώματος και απαιτεί την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών». 


Πάντως τον αστέρα αυτόν , τον παραίτησε η διοίκηση του Σταθμού όταν ο ίδιος έκανε εκείνες τις ανακοινώσεις και ψευδόμενος εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για την τραμπούκικη επίθεση κατά του Παπαδήμου!


Για την Ιστορία, να αναφέρουμε ότι το Istologio G. Mosxou ένα χρόνο μετά έγραφε τα παρακάτω: 


«Έτσι, μετά το αναμενόμενο κλείσιμο των επιχειρήσεων του Άδωνι Γεωργιάδη σε περίπτωση επικράτησης του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, μάλλον θα χάσουμε και τον ίσως πιο αντικειμενικό(!) παρουσιαστή στην ελληνική τηλεόραση.


Να του ευχηθούμε του Κ. Μπογδάνου καλό δρόμο και να τον κατευοδώσουμε με το γνωμικό: Ώρα καλή στην πρύμνη σου και αέρα στα πανιά σου ΚΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥΛΙ πετούμενο μη βρεθεί μπροστά σου! 

Και στον Άδωνι να του ευχηθούμε, αλλά πρώτα εφόσον βγάλει τα λεφτά του στο εξωτερικό, όπως απειλούσε προεκλογικά σε περίπτωση που εκλέγονταν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια έβαλε το χεράκι ζητώντας από τους Γερμανούς να κόψουν την οικονομική στήριξη των συστημικών τραπεζών, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα!».


Αυτά καλό είναι να τα θυμόμαστε, γιατί  οι αντικυβερνητικοί πάσης φύσεως και αποκλίσεως της Δεξιάς σήμερα καμώνονται του πατριώτες και τους... εξτρέμ, ελέω έναρξης άτυπης προεκλογικής περιόδου!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: 
«Άνευ περικοπής συντάξεων ο προϋπολογισμός 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: