ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Πριν φάσουμε να δούμε αλιείς να αλληλοπετροβολούνται!

«Ένα σημαντικό Λιμεναρχείο, αυτό των Πατρών, στην ευρύτερη περιοχή αρμοδιότητας  του οποίου είχαν παρατηρηθεί έντονα φαινόμενα παράνομης αλιείας, έχει ήδη στερηθεί, με ευθύνη του Υπουργείου Ναυτιλίας, της κυριότερης δυνατότητας άμεσης επέμβασης εναντίον της:  των σύγχρονων ταχέων σκαφών επέμβασης τύπου «σφήνα«, τα οποία, με ορατά θετικά αποτελέσματα, του είχαν διατεθεί από τις αρχές Ιουνίου και μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Στη συνέχεια, ανεξήγητα αφαιρέθηκαν απ΄αυτό.


«Τόσο το Πανελλήνιο Δίκτυο Παράκτιων Αλιευτικών Συλλόγων όσο και εμείς ως ΝΗΡΕΑΣ είχαμε, με επιστολές μας προς τον μέχρι προ ημερών υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή, έγκαιρα υπογραμμίσει τη σημασία των δύο σκαφών για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας και είχαμε ζητήσει να μην υπάρξει καμία περίπτωση  απομάκρυνσής τους και να απορριφθούν οι επίμονες όσο και θρασείες πιέσεις εκ μέρους των κυκλωμάτων της παρανομίας προς το σκοπό αυτό, για τις οποίες είχαμε βάσιμες πληροφορίες.

Φαίνεται όμως ότι οι αόρατες αυτές πιέσεις πέτυχαν το σκοπό τους, δυστυχώς για το κύρος του κράτους και το δημόσιο συμφέρον».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Φυσικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος Κορινθιακού – Πατραϊκού «ΝΗΡΕΑΣ» η οποία αποκαλύπτει την συνεχιζόμενη λειτουργία κυκλωμάτων λαθραλιείας.

Τα Υπουργείο πρέπει να σπεύσει άμεσα στην αποστολή των ταχέων σκαφών, πριν δούμε καταστάσεις όπως αυτές που συνέβησαν πρόσφατα μεταξύ αλιέων Γάλων και Βρετανών που έφθασαν στο σημείο να αλληλοπετροβολούνται για την επικράτηση στην θαλάσσια περιοχή, καθώς οι πρώτοι υποστηρίζουν πως πλήττεται το εισόδημά τους από την λαθραλιεία των δεύτερων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: