ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Π. Ρήγας: Αριστερά θα πει να στηρίζουμε την κοινωνία

«Κερδίσαμε τη μάχη για την έξοδο από τη μέγγενη της σκληρής λιτότητας και της επιτροπείας. Το στοίχημα για το μέλλον παραμένει ανοικτό, Αριστερά ή Δεξιά; Πρόοδος ή συντήρηση;», τόνισε ο απερχόμενος Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, μιλώντας στη συνεδρίαση για την «επόμενη μέρα».


Τόνισε ότι «αριστερό είναι αυτό που επιλέξαμε, γιατί επιλέξαμε να στηρίξουμε την κοινωνία. Είναι βαθιά αριστερό και αυτό αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος», σημείωσε, εξηγώντας ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν τα τελευταία τρία χρόνια ήταν συνειδητές και πως «ήταν συνειδητή επιλογή να μείνουμε και να υπερασπιστούμε τα κοινωνικά στρώματα που εκπροσωπούμε».

Ο Πάνος Ρήγας έκλεισε την τοποθέτησή του με μήνυμα ενότητας και συντροφικότητας, σε προσωπικό τόνο: «Θα είμαι δίπλα στον Πάνο για όλη την επόμενη περίοδο», είπε προς τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος αποτελεί την πρόταση του κ. Τσίπρα για τη θέση του νέου Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ότι κλείνει ένας δύσκολος αλλά και όμορφος κύκλος και πως αφήνει στον Π. Σκουρλέτη ως παρακαταθήκες τις αποφάσεις του Συνεδρίου, ενότητα και συντροφικότητα.

«Η συμμετοχή μου στην Αριστερά δεν ήταν ποτέ συνδεδεμένη με θέσεις. Δεν μας οφείλει η αριστερά, εμείς της οφείλουμε, όπως και όλοι μας οφείλουμε να υπηρετούμε την κοινωνία», τόνισε. Πρόσθεσε ότι από όπου κλήθηκε να υπηρετήσει, το έκανε με τον καλύτερο τρόπο και ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους συντρόφους και τα στελέχη και μέλη του κόμματος για τη συνεισφορά τους στην προσπάθεια. Υπογράμμισε ότι το κόμμα είναι η μοναδική σταθερά σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο πεδίο, ότι το κόμμα υπήρχε και πριν από την κυβέρνηση και θα υπάρχει και μετά.

Ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το φθινόπωρο του 2015 ανέλαβε τη βαριά ευθύνη της εφαρμογής ενός προγράμματος που δεν ήταν δικό του, υπενθύμισε τη διάσπαση και τις δυσκολίες, για να σημειώσει ότι μέσα από τις αντιξοότητες «ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να σταθεί όρθιος». Τόνισε ότι κόμμα και κυβέρνηση «κατάφεραν να αποκρούσουν την προσπάθεια εφαρμογής της «αριστερής παρένθεσης».

Πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή επιχειρήθηκε να δοθεί μεγάλο βάρος στην επαναλειτουργία της Νεολαίας, ότι πετύχαμε να έχουμε μια νέα γενιά παιδιών που επανασύστησαν το φεστιβάλ, με πολλές δυνατότητες για την επόμενη περίοδο που θέλει τη στήριξη όλων μας. Σημείωσε την προσπάθεια και στο κομμάτι των συνδικαλιστικών και εργασιακών χώρων, τόνισε τη σημασία του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς».

Ο απερχόμενος γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το κόμμα την τελευταία τριετία κινητοποίησε τα μέλη του παρά τις καθημερινές ολομέτωπης επιθέσεις, όπως είπε, που δεχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ από την αντιπολίτευση και τα μιντιακά της εξαπτέρυγα.

«Τα μέλη του κόμματος βγήκαν μπροστά με πανελλαδικές εξορμήσεις και κατάφεραν να έχουν επαφή με την κοινωνία, διαψεύδοντας τις πολιτικές ‘ύαινες' που νόμιζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σπάσει τους δεσμούς του με την κοινωνία που τον στηρίζει». Επισήμανε τη σημασία των αναπτυξιακών περιφερειακών συνεδρίων που«αποτέλεσαν πρωτόγνωρη πολιτική διαδικασία που αμφισβήτησε το συντηρητικό μοντέλο διακυβέρνησης αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη και διαμορφώνοντας τις συνθήκες για προγραμματικές συγκλίσεις και συνθήκες για συνεργασίες στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Μίλησε επίσης και για τη σημασία του «Προοδευτικού Φόρουμ» στην Ευρώπη.

Ο Π.Ρήγας είπε μεταξύ άλλων πως είναι η στιγμή πια να μιλήσουμε για έναν νέο μοντέλο κόμματος έχοντας τη μεγάλη συσσωρευμένη εμπειρία σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: