ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Ο Ηλίας Κατσαούνος έφτασε στον τερματισμό, το νήμα κόπηκε για πάντα...




Το θλιβερό νέο έφθασε στο Έλος, από τον Παν. Τζουραμάνη, το «σούπερ πούμα» του Έλους της Αγυιάς!


Από το βράδυ της Παρασκευής ξεκίνησε το δρόμο χωρίς επιστροφή, ο μαραθωνοδρόμος Ηλίας Κατσαούνος και σαν έφθασε ξημέρωμα Σαββάτου χθες, ο αγαπημένος φίλος των δρόμων αντοχής και περιχαρές πειραχτήρι των δρομέων, που βιώσαν μαζί του απέραντα χιλιόμετρα, έφθασε στον Αχέροντα και από κει στην Αχερουσία των Αθανάτων.


Νωρίτερα, μία στάση ζωής 52 χρόνων, ήταν αναγκαία για να στρέψει το βλέμμα μία στιγμή προς τα πίσω. Μία μικρή ανάπαυλα στην κοινότητα του Λούρου, μέσα στο καλοκαιρινό δροσερό τοπίο του ιστορικού ποταμού και το πρωί τον βρήκε να βρίσκεται στην εκκίνηση, στο start, του δρόμου, προς τους κριτές του κάτω κόσμου.

Στο κρεββάτι του βρήκαν το σώμα του Ηλία οι δικοί του, αποχωρισμένο από την άδολη ψυχή του. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του Πολυδεύκης και Ελπινίκη Κατσαούνου, ο αδελφός του Αποστόλης, τα δύο παιδιά του και οι λοιποί στενοί συγγενείς και φίλοι.

Φίλοι, συνάδελφοι και συνδρομείς θα τον τιμήσουν με τον ύστατο χαιρετισμό, από τον Ι.Ν. της Παναγίας Αλεξιώτισσας, στις 11 π.μ. της Τρίτης (28/8). Τη Δευτέρα (27/8), η σορός του κεκοιμημένου Ηλία θα διακομισθεί στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων για τα νεκροψία, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του πρόωρου θανάτου του και στη συνέχεια θα φθάσει στην Πάτρα.

Εδώ, στον πάνω κόσμο, ο Ηλίας ο δάσκαλος, ο άνθρωπος που έπλαθε τις ψυχές των μικρών μαθητών, ο δρομέας, ο φίλος κρίθηκε και βρέθηκε σωστός. Το αποτύπωμά του στην κοινωνία των ζώντων έμεινε ζωγραφισμένο με τα καλύτερα χρώματα.

Όσοι τον γνωρίσανε, στον αθλητικό χώρο, κοντά δυόμιση δεκαετίες τώρα, δεν ξεχνούν, τον αγνό χαρακτήρα, το άδολο γέλιο του, τα πηράγματά του, γι αυτό το μαντάτο που έφθασε από χθες, πρωί Σαββάτου έσκασε σαν βόμβα. Μα το ίδιο συνέβη και στον κοινωνικό και επαγγελματικό του χώρου.

Ήταν στα 52 χρόνια της ζωής του, σαν συνέβη το μοιραίο, αυτός ο θάνατος, από τον οποίο συνήθως «πηγαίνουν» οι δρομείς. Αλλά σε αυτή την τόσο νέα ηλικία είναι συμβάν ασυνήθιστο.

Ο Ηλίας Κατσαούνος, ο δάσκαλος, ήταν διευθυντής στο 53ο Δημοτικό Σχολείο, στην συμβολή οδού Ευβοίας και Παπαναστασίου, στην Πάτρα.

Ήταν παντρεμένος με τη νηπιαγωγό Μαρία Μπαρακίτη και είχαν αποκτήσει δύο παιδιά. Υπήρξε λάτρης του ερασιτεχνικού λαϊκού αθλητισμού, ενεργό μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας και πανταχού παρών στους δρομείς υγείας κι επιπροσθέτως, από την πρώτη φουρνιά δρομέων που στέργιωσαν το άθλημα στους δρόμους της Πάτρας και το διέδωσαν στα πέρατα της Ελλάδας.


ΘΛΙΨΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ
 
Σαν μαθεύτηκε το θλιβερό νέο στο Έλος, από τον Παν. Τζουραμάνη, το «σούπερ πούμα» του έλους, η εξομολόγηση ήταν καταλυτική και ενδεικτική της θλίψης που ακολούθησε στους δρομείς: «Ο Ηλίας, ο δάσκαλος, ο δρομέας με τα τόσα χιλιόμετρα, πέθανε. Τελειώνουμε ένας, ένας, από την μαγιά των δρομέων...»!


Γι αυτό η Τρίτη 28 του μηνός, αναμένεται να αφιερωθεί από τους δρομείς στον Ηλία Κατσαούνο, τον τόσο αγαπημένο λαϊκό δρομέα, για να του απευθύνουν το ύστατο χαίρε!


ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
 
Για την απώλεια του Ηλία Κατσαούνου και την προσφορά του στο γυμναστήριο ψυχών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, ανέφερε τα παρακάτω:


«Θλίψη σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της Αχαΐας προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος του συναδέλφου Ηλία Κατσαούνου. Ο εκλιπών υπήρξε δραστήριος και ξεχωριστός άνθρωπος. Υπηρέτησε τον Κλάδο με ήθος και αξιοπρέπεια.


Τίμησε το λειτούργημα του δασκάλου και υπηρετούσε με επιτυχία έως σήμερα τη δημόσια εκπαίδευση ως Διευθυντής του 53ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών στο οποίο προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες.


Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη σύζυγό του και συνάδελφό μας Μαρία και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Αντίο καλέ μου φίλε και συνάδελφε».


O ΣΔΥΠ
 
Την εξής ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΔΥΠ, στον οποίο ο εκλιπών υπήρξε από παλαιά μέλος.


Θλίψη έχει προκαλέσει στην Πάτρα, ο αιφνίδιος θάνατος τού φίλου και συναθλητή, Ηλία Κατσαούνου, σε ηλικία μόλις 52 ετών. Ο Ηλίας "έφυγε" ενώ κοιμόταν και τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα ανακοινωθούν μετά την νεκροψία-νεκροτομή που θα διενεργηθεί. Ήταν διευθυντής του 53ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας, λάτρης του αθλητισμού και ενεργός δρομέας.
 

Η οικογένειά του, οι φίλοι και οι συναθλητές του δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο δικός τους άνθρωπος "έφυγε" τόσο νωρίς από τη ζωή. Η Νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιώτισσας στην Πάτρα, την Τρίτη 28/8 στις 11:00 το πρωί.

Ο ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ
 
Ο Ανδρέας Μαζαράκης, πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας, έκανε την εξής δήλωση:
Ο Ηλίας Κατσαούνος ο δάσκαλος της καρδιάς μας, θα φωλιάζει για πάντα στην σκέψη μας. Φίλε για μας δεν πέθανες. Θα φωλιάζεις στην καρδιά μας κι ακόμα βαθύτερα. Το ζεστό σου χαμόγελο και το καλοσυνάτο σου βλέμμα θα μας συντροφεύει για πάντα.


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΖΕΥΞΗΣ
 
«Τα καλαμπούρια σου ατέλειωτα, το γέλιο φανταστικό. Η ψυχή σου αγγέλου, το χαμόγελό σου πιο δροσερό και από κάθε μπουκαλάκι νερού στον τερματισμό. Στον Αντύπα Δρόμο βρεθήκαμε μαζί στην αφετηρία για να θυμηθούμε και να τιμήσουμε μαζί τον φίλο μας Γιώργο που λείπει. Βιάστηκες και εσύ να φύγεις να πας κοντά του. 


Φίλε Ηλία καλούς δρόμους εκεί πάνω ψηλά και είμαι σίγουρος ότι και εκεί θα γίνεται χαμός με τις πλάκες σου. Δυστυχώς σε αυτόν τον κόσμο δεν θα ξαναβρεθούμε μαζί μήτε στην αφετηρία μήτε στον τερματισμό. Οι αγώνες θα είναι πιο φτωχοί. Τελευταία φορά θα ξανασυναντηθούμε την Τρίτη το πρωί δίχως γέλια δίχως καλαμπούρια για πρώτη φορά δακρυσμένοι και σκυφτοί», ανέφερε ο πρόεδρος της Ζεύξης Δημήτρης Σπηλιωτόπουλος.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: