ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Απίστευτο. 50 μ. της οδού Γερανείων εκτός σχεδίου πόλης!

Αναμνηστικό στιγμιότυπο από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος, μέσα στο τούνελ. Οι κάτοικοι, αν μπορεί να δει κανείς, τι αναμνήσεις έχουν συγκεντρώσει τρία χρόνια τώρα από το όργωμα της οδού Γερανείων! Και παρά ταύτα ένα μέρος της οδού κινδυνεύει να μην ασφαλτοστρωθεί. Ελέω γραφειοκρατίας!

Οι κάτοικοι ζητούν την ασφαλτόστρωσή τους για να μην πηδούν το χειμώνα σαν τα κατσίκια πάνω από τους λάκκους!


Το έργο της μίνι περιμετρικής, σιγά-σιγά βαίνει προς το τέλος του, τουλάχιστον στο τμήμα της υπογειοποίησης στη συνοικία Κρητικά και ιδιαίτερα στην οδό Γερανείων. Έχει γίνει η προεργασία για την αφαλτόστρωση της οδού, που είχε καταντήσει χέουσα πληγή για τους παρόδιους κατοίκους εδώ και τρία χρόνια. Από την διέλευση των βαρέων οχημάτων της εταιρείας κατασκευής του έργου, η οδός κατάντησε βομβαρδισμένο τοπίο. Οι κάτοικοι κυριολεκτικά ζουν ακόμη σήμερα στα... χαρακώματα! 

Αλλά προσέχτε κάτι. Ένα τμήμα αυτής της οδού, χαρακτηρίζεται ως εκτός Σχεδίου Πόλεως και η αποκατάστασή του δεν προβλέπεται από τα... σαΐνια που έφτιαξαν τη μελέτη του έργου, εδώ και μερικά χρόνια!

Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην έχει προβλεφθεί κονδύλι για την επαναφορά του δρόμου στην ανεκτή του κατάσταση. Πρόκειται για τμήμα περίπου πενήντα μέτρων, της οδού Γερανείων, μεταξύ των καθέτων οδών οδών Γκιώνας και Πρεβεδούρου.

Έτσι, ερχόμενος ο χειμώνας και πάλι οι κάτοικοι, θα πηδούν σαν κατσίκια, για να προσπελάσουν τις γούβες που έγιναν από την κακοποίηση του οδοστρώματος. Το κωμικό δε της υπόθεσης, είναι ότι διατέθηκε κονδύλι για την δημιουργία γκράφιτι στον ακριβώς απέναντι τοίχο της μίνι περιμετρικής, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα οι σύνοικοι θα τσαλαβουτούν στις λάσπες!

Αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία, που αφού σχεδίασες από την Αθήνα την κατασκευή του δρόμου, ανακάλυψες εκ των υστέρων ότι αυτός «κουντράει»  πάνω στα υπολείμματα του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου, βρίσκει μπροστά του τα... λείψανα του μεσαιωνικού αύλακα ύδρευσης του Κάστρου της πόλης, έρχεται αντιμέτωπο με το άλλο υδραγωγείου της Ρωμαϊκής Πάτρας και επίσης με την κορυφαία παράλειψη υπολογισμού υψομετρικών στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου, όπου βρήκαν την εύκολη λύση, να... βουλώσουν την οδό Τισσαμένους  χωρίς δυστυχώς να ενδιαφερθεί καν η Δημοτική Αρχή Πελετίδη! Και τέλος γκρέμισαν το τούνελ της κακοτεχνίας δύο εκατ. ευρώ και το ξανάφτιαξαν, αλλά ευτυχώς(!) η διοίκηση της Περιφέρειας προσέφυγε στον εισαγγελέα κατά του κολλητού του ΠΑΣΟΚ  μπατιριμένου εργολήπτη, ελπίζοντας να δικαιωθεί,  αν και «ουκ αν λάβεις παρά του μή έχοντος»!

Τώρα και αφού σπαταλήθηκαν χιλιάδες ευρώ, κολλήσαμε ως φαίνεται στην ουρά του βοδιού! 

Και το ερώτημα προς τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα: Θα βρεθεί κονδύλι για να ασφαλτοστρωθούν 50 μέτρα αυτού του πολύπαθου δρόμου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: