ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Γ. Ρώρος (ΕΕΣΠ): Μια ευκαιρία για διεθνή προβολή!


Η εκδήλωση για τους  Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες του 2019
Το Σάββατο, 25 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας η εκδήλωση για τον ένα χρόνο πριν από την επίσημη έναρξη των 2ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη. 

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό,  ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων Θοδωρής Μενεγής, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚ Πάτρας, Νίκος Κανελλάκης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών Γιώργος Ρώρος.
Παρόντες επίσης ήταν, οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, Ανδρέας Ριζούλης και Κώστας Σπαρτινός, ο Αντιπεριφεριάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Διευθυντής του γραφείου της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, Βαγγέλης Πολίτης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Προγραμματισμού, Βασίλης Θωμόπουλος και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, Τάκης Πετρόπουλος, εκπρόσωποι της ΔΕΜΑ, ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας.
Πάντως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, απουσίασαν από την εκδήλωση, αλλά, όπως και να έχει, η αντίστροφη μέτρηση άρχισε.
 
Η πατραϊκή εφημερίδα Πελοπόννησος
 
Σημειώνεται ότι η πατραϊκή εφημερίδα Πελοπόννησος, αναφερόμενη στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων γράφει:
 
«Μπήκαν οι στόχοι, συνέπεσαν οι διατυπώσεις, «κλείδωσαν» τα συνθήματα. Και τώρα μένει να γίνει η δουλειά. Η οποία θα έχει δύο ταχύτητες: 
 
* Οργάνωση και εκτέλεση των Παράκτιων Αγώνων του 2019, η πρώτη.
* Και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και της εμπειρίας για μια συστηματική, κοινωφελή αλλά και τουριστικά αξιοποιήσιμη αθλητική δραστηριότητα, η δεύτερη.
 
Η αρχή φαίνεται να είναι καλή, ελπιδοφόρα και συναινετική, αν και υπάρχουν αστερίσκοι. Η διοργάνωση συμπίπτει με πολλαπλών διαστάσεων προεκλογική περίοδο, πολλά πρόσωπα έχουν φιλοδοξίες, πολλά είναι τα σενάρια, αλλά προς το παρόν όλοι ξεκινούν με καλή πίστη και αφήνουν την καχυποψία στην κρεμάστρα.
 
Η τελετή της "αντίστροφης μέτρησης" ήταν σεμνή αλλά φωτεινή. Θα τη λέγαμε σχεδόν οικογενειακή. Ολες οι βαθμίδες της Αυτοδιοίκησης παρούσες, δημοτική αρχή και κυβερνητικοί σχεδόν μια αγκαλιά, υπό τους όρους του σεβασμού της φιλοσοφίας εκατέρωθεν, τους οποίους αρκετά αυστηρά διατύπωσε κατά τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος».
 
Χαιρετισμός του ο Πρόεδρου του ΕΕΣΠ κ. Ρώρου

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΕΕΣΠ κ. Ρώρος, σημείωσε τα εξής:
«Κυρίες και Κύριοι,
Η ανάληψη από την πόλη μας της διοργάνωσης των 2ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων αποτελεί μια νέα μεγάλη ευκαιρία, ένα στοίχημα. Η Πάτρα είναι πόλη λιμάνι. Το μέτωπό της είναι στραμμένο στην θάλασσα εκεί που κάθε δειλινό ο ήλιος ζωγραφίζει τον ουρανό της. Η θάλασσα και το εμπόριο υπήρξαν διαχρονικά οι πρωταγωνιστές για την ανάπτυξη και την ευημερία της.
Είναι μια ευκαιρία λοιπόν για διεθνή προβολή, για να γίνει ευρύτερα γνωστή η πόλη. Μία πόλη :
·        φιλόξενη και φιλική
·        με πλούσια Ιστορικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία
·        με πλούσια πολιτιστική ζωή και δημιουργία
·  με στρατηγική θέση ευρισκόμενη στο κέντρο του τριγώνου 3 παγκόσμιας εμβέλειας αρχαιολογικών χώρων  (Ολυμπία, Δελφοί, Μυκήνες)
·        με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, με πλειάδα νεοκλασικών
·        με απαράμιλλο φυσικό κάλος
·        με σύγχρονη ζωντανή και δυναμική αγορά
·        με μοναδικής ποιότητας τοπικά προϊόντα
Όλοι οι φορείς της πόλης πρέπει να δουλέψουμε για να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος, για να μην μιλάμε στο μέλλον για μια ακόμη χαμένη ευκαιρία. Οι υποδομές και οι δράσεις πρέπει να ‘ναι ενταγμένες σ’ έναν γενικότερο σχεδιασμό που θα προβλέπει και την μελλοντική αξιοποίηση τους.
Η επιλογή της πόλης ως πιλοτικής για το δίκτυο 5G, οι οδικοί άξονες ΟΛΥΜΠΙΑ – ΙΟΝΙΑ και στο άμεσο μέλλον η ΠΑΤΡΩΝ- ΠΥΡΓΟΥ, η παράδοση του φράγματος Πείρου - Παραπείρου, το εμπορικό λιμάνι και η παραχώρηση του παραλιακού μετώπου μαζί με την έξοδο της χώρας από τον ασφυκτικό κλοιό των μνημονίων, ανοίγουν ένα νέο πεδίο με σαφώς καλλίτερους όρους και προϋποθέσεις, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι ο δρόμος είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Ειδικότερα με την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στην πόλη, μετά από πολύχρονους αγώνες, όπου έχει τη δική του συμβολή ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, είναι ευκαιρία να ενταχθούν οι παρεμβάσεις για την διεξαγωγή των αγώνων στον γενικότερο σχεδιασμό για την ανάπλαση και αξιοποίησή του.
Για επιτυχημένους αγώνες, για σωστή προβολή της πόλης, για υποδομές χρήσιμες και την επόμενη μέρα είναι απαραίτητη η συνεργασία και συστράτευση όλων, Δήμου, εμπορικού, παραγωγικού, επιστημονικού και αθλητικού δυναμικού της πόλης, των πολιτών και ιδιαίτερα του εθελοντικού κινήματος.
Για να αποτελέσουν οι αγώνες αυτοί έναν σταθμό και μια αφετηρία για ένα καλλίτερο μέλλον για την πόλη και την περιοχή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: