ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Τα σαΐνια της πληροφόρησης «πέθαναν» τον Κ. Γαβρά

ΜΜΕ που έπεσαν θύμα της γκάφας,  έριξαν το φταίξιμο στην υπουργό!
 
Μακάβρια fake news που έκαναν λόγο για θάνατο του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο σήμερα το απόγευμα. Μάλιστα η έκταση ήταν τέτοια που ανάγκασαν τον ίδιο τον σκηνοθέτη να βγει στην ΕΡΤ για να... αποδείξει ότι είναι ζωντανός.


Η είδηση μεταδόθηκε από δήθεν λογαριασμό της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά που δημιουργήθηκε από τον Ιταλό φαρσέρ Tommaso De Benedetti.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά ΜΜΕ που έπεσαν θύμα της γκάφας, στη συνέχεια έριξαν το φταίξιμο στην υπουργό, ενώ άλλα έκαναν λόγο για χακάρισμα του λογαριασμού.

«Δεν ήταν δική μου η ανάρτηση, δεν ήταν δικός μου ο λογαριασμός στον οποίο χρησιμοποιήθηκε το όνομα μου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο εγκαινιάζουν νέο τρόπο επιθέσεων εναντίον της.



Η κ. Ζορμπά είπε ότι έχει ήδη καταφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διερεύνηση της υπόθεσης και πιστεύει ότι γρήγορα θα εντοπιστεί ο δράστης.

«Δυστυχώς οι επιθέσεις με fake news δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο», είπε και πρόσθεσε: «Ήταν μια κακόβουλη και μακάβρια επίθεση».

Τα μακάβρια fake news ανάγκασαν τον σκηνοθέτη να βγει στην ΕΡΤ για να... αποδείξει ότι είναι ζωντανός - Εμπνευστής της φάρσας ο Ιταλός Tommaso De Benedetti που προσπαθεί να αναδείξει την αναξιοπιστία των social media ως πηγή ειδήσεων.  


Ποιος κρύβεται πίσω από την μακάβρια είδηση

«Το Twitter είναι ιδανικό στο να πεθαίνει τον κόσμο», είχε δηλώσει το 2012 στον Guardian ο Ιταλός Tommaso De Benedetti, ο οποίος δημιουργεί ψεύτικους λογαριασμός πολιτικών και ηγετών σε μία προσπάθεια να αναδείξει πόσο αναξιόπιστα μπορούν να γίνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως πηγή ειδήσεων. «Πρόκειται για την πιο ανεξέλεγκτη πηγή πληροφοριών στον κόσμο, αλλά τα μέσα ενημέρωσης τα πιστεύουν λόγω της ανάγκης για ταχύτητα» σημείωνε ο Ιταλός δημοσιογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: