ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Συνυπεύθυνη και η Τράπεζα για το δάνειο που έδωσε!

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηλείας απάλλαξε δανειολήπτη από το 90% περίπου, δανείου των 480 χιλιάδων!

Η διεθνής πρακτική των ανεπτυγμένων χωρών, απέναντι στο τραπεζικό σύστημα είναι ότι δεν νομιμοποιείται αντίληψη που ορίζει ότι επιτρέπεται μία τράπεζα να παράσχει δάνειο σε δανειολήπτη του οποίου το εισόδημα δεν αντέχει την αποπληρωμή του. Και ως όριο τίθεται το 30% του εισοδήματός του.


Διότι την στιγμή που ο δανεισμός υπερβαίνει αυτό το όριο, είναι μαθηματικά σίγουρο που ο δανειολήπτης οδηγείται σε αδιέξοδο. Έτσι η τράπεζα καθίσταται συνυπεύθυνη της τακτικής που ακολούθησαν και τα δύο μέρη και ακολουθεί «κούρεμα» μέχρι του σημείου αντοχής του δανειολήπτη!

Τα παραπάνω υπενθυμίζονται από σχετική δικαστική απόφαση στον Πύργο, όπου, σύμφωνα με το  patrisnews.gr, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηλείας προχώρησε στην απαλλαγή δανειολήπτη του 90% περίπου, δανείου 480 χιλιάδων, που είχε λάβει ανδρόγυνο από τον Πύργο, με παιδί. Αυτή η απαλλαγή μεταφράστηκε σε υποχρέωση έναντι της τράπεζας ενός τελικού ποσού των 80 χιλιάδων

Η απόφαση αυτή χαρακτηρίστηκε ως γενναίο «κούρεμα» του δανείου που το ανδρόγυνο είχε λάβει για στεγαστικούς στεγαστικά λόγους στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, συνολικού ύψους περίπου 480.000 ευρώ και πλήρωνε κανονικά τις δόσεις μέχρι που ξέσπασε η οικονομική κρίση στη χώρα, επηρεάζοντας δραματικά το οικογενειακό εισόδημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: