ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Τριβές προκαλεί η έρευνα για τα δάνεια των κομμάτων

«Επιθυμία της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη είναι να ξεχάσει ο ελληνικός λαός ότι τα χρέη της στις τράπεζες υπερβαίνουν τα 221 εκατομμύρια ευρώ, κι ότι εδώ και 6 ολόκληρα χρόνια δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ για τα δάνεια που έχει λάβει» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, ακόμη και στην εφημερίδα του "Κήρυκας Χανίων" ρύθμισε τα χρέη της μετά από 11 χρόνια κι αφού «η Επιτροπή αποκάλυψε τα δάνεια της εν λόγω εφημερίδας».


Πρόκειται για «φθηνούς τακτικισμούς της κυβέρνησης που έπεσαν και πάλι στο κενό»  ανακοινώνει η ΝΔ -  ΣΥΡΙΖΑ: «Συνιστά ανέκδοτο» η υπευθυνότητα που επικαλείται η ΝΔ



«Το να επικαλείται η Νέα Δημοκρατία τις έννοιες της διαφάνειας και της υπευθυνότητας, ιδίως σε ό,τι αφορά τα θέματα που αφορούν τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, αλλά και το θέμα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, συνιστά ανέκδοτο» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ, που δημοσιεύεται πιο κάτω:

«Όπως αναδείχτηκε από τις εργασίες της Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, η ΝΔ, από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατασκευή του τριγώνου διαπλοκής ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα, τα ΜΜΕ και τις τράπεζες. Ενώ έκλεισε τη στρόφιγγα προς τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, το τραπεζικό σύστημα παρείχε αφειδώς δάνεια με μηδενικές εξασφαλίσεις σε κόμματα και επιχειρήσεις ΜΜΕ, με μοναδικό σκοπό τη διαιώνιση των πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Επιθυμία της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη είναι να ξεχάσει ο ελληνικός λαός ότι τα χρέη της στις τράπεζες υπερβαίνουν τα 221 εκατομμύρια ευρώ, κι ότι εδώ και 6 ολόκληρα χρόνια δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ για τα δάνεια που έχει λάβει. Πέραν αυτών, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέτοχος της εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων», η οποία για 11 και πλέον χρόνια δεν είχε καταβάλλει ούτε ένα ευρώ, αναγκάστηκε να καταφύγει σε αίτημα για ρύθμιση, αφότου η Επιτροπή αποκάλυψε τα δάνεια της εν λόγω εφημερίδας».

«Συνιστούμε, λοιπόν, στη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη αφενός να μην ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη, ως προς τις ευθύνες της για τον τραπεζικό δανεισμό, και, αφετέρου, να ξαναδιαβάσει την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Υπενθυμίζουμε, δε, προκειμένου να αποφεύγονται οι ατυχείς συγκρίσεις, πως το δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετείται κανονικά, όπως και αυτό της 'Αυγής'» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ για τα δάνεια κομμάτων: Θα αναλύσουμε τη θέση μας τις επόμενες ημέρες


Προηγουμένως σε ανακοίνωση της ΝΔ γινόταν αναφορά για «φθηνούς τακτικισμούς της κυβέρνησης που έπεσαν και πάλι στο κενό» αναφερόμενη στην εξεταστική επιτροπή που ερευνά τη δανειοδότηση κομμάτων.

«Μετά το Βατερλό των τηλεοπτικών αδειών δια στόματος του κ. Λάππα, η κυβερνητική πλειοψηφία - με την πολυσέλιδη πρότασή της - ομολόγησε χθες ότι από τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που κατατέθηκαν ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής δεν προέκυψαν ευθύνες πολιτικών στελεχών.

Η Νέα Δημοκρατία από θέση αρχών μάχεται για τη διαφάνεια στη δημόσια ζωή του τόπου. Γι’ αυτό είχε υπερψηφίσει την πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, καθώς άλλωστε δεν είχε τίποτα να κρύψει. Αντιθέτως, η κυβέρνηση βγαίνει και πάλι βαριά τραυματισμένη.

Όχι μόνο κατέρρευσε το λαϊκίστικο αφήγημά της, περί ύπαρξης του περιβόητου “τριγώνου διαπλοκής” με ευθύνη των παλαιών κομμάτων, αλλά αναδείχθηκαν σειρά ζητημάτων, που αφορούν τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τις τράπεζες, αλλά και Μέσα Ενημέρωσης (“Αυγή”) στα οποία προέκυψε ότι είναι βασικός μέτοχος. 

Ως υπεύθυνο Κόμμα μελετάμε σε βάθος την πρόταση της πλειοψηφίας και θα αναλύσουμε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας τις επόμενες ημέρες εντός της Επιτροπής. Με στοιχεία και γεγονότα» αναφέρει η ΝΔ στη σχετική της ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: