ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

«Κεντρικός ρόλος της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου»



Με τον Επίτροπο Ενέργειας και Δράσης για το Κλίμα, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παρουσία και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, κατά τη συνάντηση, αναγνωρίστηκε ο κεντρικός ρόλος της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

Συζητήθηκε η εκμετάλλευση και ανάπτυξη των πλεονεκτημάτων της χώρας, με προεξάρχουσα τη στρατηγική γεωγραφική της θέση, με επενδύσεις και ανάπτυξη των ενεργειακών υποδομών. Σε αυτή την κατεύθυνση εκφράστηκε η στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε επενδυτικά σχέδια της κυβέρνησης και στην αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα, όπως η πορεία της απελευθέρωσης των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, οι εξελίξεις στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων στον ενεργειακό τομέα, καθώς και η εξέλιξη του σχεδίου για την ανάδειξη της χώρας σε κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου προς την ΕΕ, και συγκεκριμένα οι εξελίξεις αναφορικά με τον αγωγό φυσικού αερίου TAP, τον ελληνοβουλγαρικό και τη μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: