ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Κατάντια ΠΑΣΚίτικη: Στα δικαστήρια για συνδικαλιστικά

Καταδικάστηκε στις 24-1-2017, η πρόεδρος του μεγαλειώδους κινήματος στην Πάτρα, του ΠΟΤΕ την ΚΥΡΙΑΚΗ, όχι μετά από προσφυγή εργοδότη, αλλά από... συνδικαλιστή με την κάλυψη του Εργατούπαλληλικού Κέντρου Πατρών! Και μετά αναρωτιώμαστε για την ξεφτίλα του εργατικού κινήματος καθημερινά από τα νέα παιδιά! Φωτογραφία αρχείου 24-11-2014.





Και μετά από αυτά, πως μπορούμε να απορούμε για την ανυποληψία του συνδικαλιστικού κινήματος, την κατάρρευσή του στις συνειδήσεις ιδιαίτερα των νέων και την επικράτηση εργατοπατέρων που δήθεν ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους

Με αφορμή την καταδίκη συνδικαλίστριας από το δικαστήριο της Πάτρας, μετά από προσφυγή θιγομένου συνδικαλιστή της ΠΑΣΕ, συνδεδεμένου με την ηγεσία του ΕΚ Πατρών, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο το ερώτημα:

Πού θα σταματήσει αυτή η κατρακύλα των ηγετών του συνδικαλιστικού κινήματος, καθώς σήμερα παρουσιάζονται ανίκανοι να διαχειριστούν ακόμη και ζητήματα τα οποία θα έπρεπε να λύσει το κίνημα, αλλά δυστυχώς τα παραπέμπουν για να τα λύσουν οι δικαστές. 

Και μετά από αυτά, πως μπορούμε να απορούμε για την ανυποληψία του συνδικαλιστικού κινήματος, την κατάρρευσή του στις συνειδήσεις ιδιαίτερα των νέων και την επικράτηση εργατοπατέρων που δήθεν ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους. 

Η πλήρης απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος, που ξεκινάει από την τυχάρπαστη αντίληψη των τυχοδιωκτών συνδικαλιστών, οι οποίοι  πασχίζουν να το ελέγξουν για προσωπικό τους όφελος και οι μαριονέτες συνδικαλιστές, που ηγούνται ενός  κομματικοποιημένου ή τρέϊγιούντ ανυπόληπτου, ελιτίστικου κινήματος δεν μπορεί να εκπροσωπήσουν τον αναντικατάστατο μαχητικό συνδικαλισμό.

Ειναι γνωστο οτι η Προεδρος του Σωματειου Εμποροϋπαλληλων Πατρας και επικεφαλης μας στο συνδυασμο μας στη Διοικηση του Εργατικου Κεντρου Πατρας " ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ " Γιωτα Παναγοπουλου, καταδικαστηκε στις 24 Ιανουαρίου 2017, σε 6 μηνες φυλακη με αναστολη, γιατι παρεδωσε με λιγες ωρες καθυστερηση στον αντιπαλο Σαββα Τζακη, τα τηλεφωνα κινητα και εργασιας των εργαζομενων -μελων του Σωματειου, στις εκλογες του Σωματειου που εγιναν πριν δυομισυ χρονια!

Ο Σαββας Τζακης της Παραταξης  της ΠΑΣΚΕ και ομοτράπεζος των Καραγεωργοπουλου-Παναγοπουλου στο ΕΚΠ μετα απο απειρα δικαστηρια εναντιον του Προεδρειου και της Γιωτας με διαφορες κατηγοριες,τα οποια ολα ειχε χασει, πετυχε την Τριτη 24 /1/ σε μια δικη που τελειωσε στις 18.30 το απογευμα, να καταδικασει την Προεδρο του Σωματειου για μια υποθεση που δεν εχει προηγουμενο στα συνδικαλιστικα χρονικα και δημιουργει πολυ επικινδυνο δεδικασμενο για ολα τα Πρωτοβαθμια Σωματεια.

Ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη για να καταλαβαινουμε ολοι, ξεροντας ακριβως τα γεγονοτα.
Η Προεδρος του Συλλογου Εμπορουπαλληλων Πατρας Γιωτα Παναγοπουλου, εμποροϋπαλληλος εδω και 25 χρονια, παλια ανηκε στη ΠΑΣΚΕ.

Εδω και καποια χρονια έχει αποχωρησει απο την Παραταξη αυτη, στην αρχη ηταν στην Παραταξη ΕΜΕΙΣ του Φωτοπουλου με την οποια εκλεχτηκε και στην Ομοσπονδια Ιδιωτικων Υπαλληλων Ελλαδας ως μελος της Διοικησης της. Ως γνωστο στην Ομοσπονδια   συνεργαστηκε στενα η Αυτονομη Παρεμβαση με την παραταξη του ΕΜΕΙΣ και πηραν την απολυτη πλειοψηφια εχοντας εξαφανισει εντελως την ΠΑΣΚΕ που δεν εκπροσωπηθηκε με καμμια εδρα στην Ομοσπονδια Ιδιωτικων Υπαλληλων! Οι δυο παραταξεις κανουν κοινο Προεδρειο με Προεδρο την Μεταξια Σπεκουλεα (ΕΜΕΙΣ) και Γ. Γραμματεα τον Θανο Βασιλοπουλο (Αυτονομη Παρεμβαση).

Με την ιδρυση του ΜΕΤΑ, η Γιωτα Παναγοπουλου εντασεται στο ΜΕΤΑ Αχαΐας, εχει ενεργο ρολο και εκλεγεται στη Γραμματεια του ΜΕΤΑ Αχαΐας.

Το Σωματειο της συμμετεχει ενεργα σε ολα τα συνδικαλιστικα δρωμενα της Πατρας, σηκωνει ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟ ολο τον αγωνα του "ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ".

Τοτε η ΠΑΣΚΕ του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ του οποιου Ταμιας ειναι ο Προεδρος του Σωματειου Καζινο Ριου, Γ. Γραμματεας της Ομοσπονδιας Εργαζομενων Καζινο Πατρας και Γραμματεας Τυπου και Δημοσιων σχεσεων της ΓΣΕΕ  Δημητρης Καραγεωργοπουλος, προωθει με καθε τροπο τον Σαββα Τζακη, μελος της Διοικησης του Συλλογου Εμποροϋπαλληλων Πατρας ως αντιπαλο της Γιωτας και μελλοντικο Προεδρο του Συλλογου Εμπορουπαλληλων Πατρας.  Αξιοποιωντας προσβασεις του Καραγεωργοπουλου στα ΜΜΕ πολεμουν την Παναγοπουλου με αθέμιτα μέσα.

Οι τελευταιες εκλογες του Σωματειου εγιναν τον Ιουνιο του 2014, μεσα σε αυτες τις συνθηκες πολεμικης εναντιον της Παναγοπουλου. Ο Τζακης ζηταει και παιρνει το μητρωο μελων του Σωματειου. Δεν του φτανει ομως αυτο! Θελει να του παραδοθουν τηλεφωνα κινητα και εργασιας των εργαζομενων - μελων καθως και Διευθυνσεις εργασιας των!

Η Διοικηση ,βεβαια αρνειται. Ο νομος 1264/82 οριζει ρητα ποια στοιχεια εργαζομενων περιλαμβανονται στα μητρωα μελων: Το ονοματεπωμο,το ονομα πατρος, την Δ/νση κατοικιας τον αρ. Αστυνομικης Ταυτοτητας και τον Αρ. Μητρωου ΙΚΑ.
 
Εξ αλλου η  δημοσια γνωστοποιηση ιδιαιτερα των τηλεφωνων και διευθυνσεων της εργασιας των εργαζομενων ενεχει και εναν τεραστιο κινδυνο. Να γινει γνωστη στους εργοδοτες η συμμετοχη των εργαζομενων σε συνδικαλιστικο Σωματειο και να απολυθουν!

Ο Τζακης, βεβαια δεν εχει τετοιες ευαισθησιες!

Προσφευγει λοιπον στη Δικαιοσυνη και με τις γνωστες διασυνδεσεις της ΠΑΣΚΕ καταφερνει και αποσπα προσωρινη διαταγη με ασφαλιστικα μετρα να του παραδωθουν τα τηλεφωνα και οι Δ/νσεις εργασιας των μελων του Σωματειου,εντος 12 ωρων ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΝΑΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ- ΜΕΛΗ  ΜΕ ΤΟΥΤΟ. 

Αυτο ηταν το ... αδικημα της Προεδρου! Του εστειλε τα στοιχεια που διαταζε το Δικαστηριο, με Δικαστικο Επιμελητη μαλιστα, αλλα σε διαστημα 15 ωρων!!!!!

Ντίνα Πεταλά:  Μειναμε να τα λυσει αυτα, το κινημα!

Αναφερόμενη στα τεκταινόμενα και στην επιστράτευση της Δικαιοσύνης για να λύσει συνδικαλιστικά ζητηματα, η συνδικαλιστρια Ντίνα Πεταλά αναφέρει σχετικά:

«Ειναι απολυτως φανερο οτι μια τετοια αποφαση δυναμιτιζει τη δραση των Πρωτοβαθμιων Σωματειων. Αν οι Διευθυνσεις και τα τηλεφωνα των εργαζομενων - μελων των Σωματειων μπορουν να διακινουνται παντου, καταλαβαινουμε ολοι τι θα συμβει!

Γι' αυτο το Σωματειο ασκησε εφεση κατα της αποφασης του Δικαστηριου.

Αλλα υπαρχει και ενα αλλο μεγαλο ζητημα. Η ΠΑΣΚΕ του Εργατικου Κεντρου Πατρας που δεν δινει ΠΟΤΕ ΜΗΤΡΩΑ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΕΛΕΧΓΕΙ, που κανει εκλογες Σωματειων στα κρυφα,που δεν παρουσιαζει κανενα στοιχειο στη Διοικηση του Εργατικου Κεντρου Πατρας, μπορει να κουναει το δαχτυλο και να μετερχεται τετοιων μεθοδευσεων;

Θα βαζει, οπου την βολευει, τα δικαστηρια να λυνουν ζητηματα του συνδικαλιστικου κινηματος και της λειτουργιας των Συνδικατων;
Τι λενε γι'αυτο τα ιδια τα Πρωτοβαθμια Σωματεια;

Τι λενε οι Συνδικαλιστικες Παραταξεις;

Ποια η επισημη θεση, για το ζητημα αυτο, του Εργατικου Κεντρου Πατρας;
Ποια η επισημη θεση της Ομοσπονδιας Ιδιωτικων Υπαλληλων Ελλαδος,στελεχη της Διοικησης της οποιας παρευρεθηκαν και παρακολουθησαν την Δικη:

Η μηπως θα επικρατησουν , παλι οι γνωστες "ισορροπιες"  σε επιπεδο κορυφης; 
Τελειωνω με δυο ερωτηματα:

1. Στις εκλογες του Σωματειου Ιδιωτικων Υπαλληλων Πατρας ο Διορισμενος Προεδρος Δημητρης Καραγεωργοπουλος δεν παραδωσε μητρωο μελων στον αντιπαλο συνδυασμο,με αποτελεσμα αυτος να μην συμμετεχει στις εκλογες.

2. Στις εκλογες του  Περιφερειακου Σωματειου LIDL-ΒΙΠΕ ΠΑΤΡΑΣ " Η ΕΝΩΣΗ ", παραδοθηκε Μητρωο Μελων κατοπιν Εισαγγελικης Παραγγελιας με τα ονοματα μονο των μελων του Σωματειου! Χωρις Διευθυνσεις,αρ.Ταυτοτητας και αρ.Μητρωου ΙΚΑ! Και μιλαμε και για περιφερειακο Σωματειο με μελη στην Πατρα, Σπαρτη, Ναυπακτο κλπ.

Εμεις, ομως δεν καταφυγαμε στα Δικαστηρια. Μειναμε να τα λυσει αυτα,το κινημα!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: