ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Με χειροπέδες δέθηκε μέσα στην τουρκική Βουλή

Ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος


Η Αϊλίν Ναζλιακά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος που ενισχύει τις εξουσίες του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δέθηκε με χειροπέδες στην τουρκική εθνοσυνέλευση.


Με χειροπέδες δέθηκε στο μικρόφωνο του βήματος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης η ανεξάρτητη βουλευτίνα Αϊλίν Ναζλιακά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος που ενισχύει τις εξουσίες του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η πράξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασης κατά την οποία δειξαγόταν ψηφοφορία του νομοσχεδίου.

«Δένομαι στο βήμα για να πω «όχι» στις επιταγές ενός μονάχα άνδρα, αντιτίθεμαι στον εκμηδενισμό των αξιών της Δημοκρατίας και διαμαρτύρομαι εναντίον της τοποθέτησης χειροπέδων στην Εθνοσυνέλευση μέσω αυτής της συνταγματικής αναθεώρησης» δήλωσε η ίδια σύμφωνα με τη Hürriyet.

Κατά την ψήφιση του του νομοσχεδίου σημειώθηκαν επεισόδια στην τουρκική εθνοσυνέλευση όπου ένας βουλευτής έσπασε τη μύτη του.

Εκ των 18 άρθρων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, τα επτά εγκρίθηκαν με την πλειοψηφία των 3/5 στη δεύτερη ανάγνωση.

Εάν υπερψηφιστούν όλα, οι βουλευτές θα κληθούν κατόπιν να ψηφίσουν μια τελευταία φορά επί του συνόλου, το οποίο θα υποβληθεί σε δημοψήφισμα την Άνοιξη εφόσον συγκεντρώσει τις απαραίτητες ψήφους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: