ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Δ. Παπαδημούλης: Καμία συζήτηση για νέο πρόγραμμα

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.

«Η αντιπολίτευση, και κυρίως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα δύο κόμματα που προκάλεσαν τη χρεωκοπία της χώρας, μια ύφεση 25% και τον τριπλασιασμό της ανεργίας, καλό θα ήταν να κάνουν μια σοβαρή αυτοκριτική και να αφήσουν στην άκρη τη μηδενιστική αντιπολίτευση»


«Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και των Ευρωπαίων δανειστών μας να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση στο Eurogroup του Φεβρουαρίου και να συμφωνηθούν και τα ζητήματα που προκύπτουν για μετά το 2018, σε ότι αφορά στα καθαρά πρωτογενή πλεονάσματα και το χρέος», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.

«Δεν πρέπει να χαθεί αυτό το «παράθυρο ευκαιρίας»», τονίζει χαρακτηριστικά διότι «μετά μπαίνουμε σε μια αλυσίδα εκλογικών αναμετρήσεων, ξεκινώντας από τις ολλανδικές εκλογές στις 15 Μαρτίου, και νομίζω ότι κανέναν δεν συμφέρει να ξαναζήσουμε τις εντάσεις του καλοκαιριού του 2015», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Free Sunday.

Ο Δ. Παπαδημούλης σημειώνει ότι η Ελλάδα, η ελληνική οικονομία, σταδιακά ανακάμπτει, μετά από τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού και μια τρομακτική ύφεση και ανεργία που βίωσε από το 2010 και μετά, και υπογραμμίζει ότι η χώρα είναι ο ισχυρός πυλώνας σταθερότητας σε μια πολύ ταραγμένη περιοχή στο ΝΑ της Ευρώπης, σηκώνει το βάρος με το προσφυγικό και «δεν συμφέρει κανέναν, μια χώρα όπως η Ελλάδα να ξαναδεί να κυλάει η πέτρα της κρίσης στη ρίζα του βουνού θυμίζοντας το μύθο του Σίσυφου».

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ό,τι η κυβέρνηση καθυστερεί το κλεσιμο της αξιολόγησης και ό,τι τελικά η ολοκληρωσή της θα φέρει νέα επώδυνα μέτρα ο Δ. Παπαδημούλης τόνισε ότι : «Η αντιπολίτευση, και κυρίως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα δύο κόμματα που προκάλεσαν τη χρεωκοπία της χώρας, μια ύφεση 25% και τον τριπλασιασμό της ανεργίας, καλό θα ήταν να κάνουν μια σοβαρή αυτοκριτική και να αφήσουν στην άκρη τη μηδενιστική αντιπολίτευση. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οδήγησαν στη χρεοκοπία το 2010 και συνέβαλαν στην είσοδο της χώρας σε δημοσιονομική επιτροπεία και στα επώδυνα μνημόνια». 

«Όσο για το κλείσιμο της αξιολόγησης», πρόσθεσε, «τόσο σε πολιτικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο, είμαστε κοντά σε αυτό. Η καθυστέρηση δεν οφείλεται στην ελληνική πλευρά, αλλά στην κόντρα μεταξύ του ΔΝΤ και του κ. Σόιμπλε, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, για καθαρά εσωκομματικούς και εκλογικούς λόγους, να κάνει πως δεν βλέπει την πραγματικότητα και κάποιους στο ΔΝΤ να παίζουν τα δικά τους παιχνίδια καθυστερήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: