ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Τι κρύβει η βόμβα του Τζούλιο Συναδινού για την Αγυιά;

 
 
Στις 7 το απόγευμα αύριο Τρίτη θα δώσει παρών και θα μιλήσει ο ΓΓ Αθλητισμού Τζούλιος Συναδινός,  στην ανοικτή εκδήλωση, που διοργανώνει η Αθλητική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, στην οποία έχουν κληθεί να παραστούν αθλητικοί παράγοντες και σωματεία της περιοχής, αλλά και απλοί πολίτες. 
 
Συγκλίνουσες πληροφορίες μιλούν  για σοβαρή αποκάλυψη-βόμβα περί την Αγυιά, που αναμένεται εκ μέρους του ΓΓ, πέραν από την σχεδιαζόμενη αξιοιποίηση της περιοχής, που θα ανακοινωθεί και αυτή. 
 
Προκαλεί δε αίσθηση το γεγονός, καθώς ο ΓΓ Αθλητισμός, ο αγαπητός Τζούλιο Συναδινός, δεν φημίζεται για άνθρωπος των πολλών λόγων. Γιαυτό και οι γνωρίζοντες αναμένουν με περιέργεια.
 
Στο μεταξύ σημαντικές ανακοινώσεις για την ανάπλαση και αξιοποίηση του χώρου που περιβάλλει το πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς αναμένεται να κάνει  από την Πάτρα ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός κατά την συνέντευξη που θα παραχωρήσει. 

Όπως είναι γνωστό, από το 2003, το ιστορικό κολυμβητήριο της Πάτρας, που βρίσκεται στην Αγυιά, ρημάζει και παρά παραμένει "στοιχειωμένο" στην είσοδο της πόλης.

Ένα κολυμβητήριο, το οποίο το 1999 είχε φιλοξενήσει τον τελικό Κυπέλλου Ευρώπης, μεταξύ των ομάδων ΝΟΠ-Ουίπεστ Βουδαπέστης. Εδώ και δυο χρόνια, η νυν αθλητική ηγεσία ξεκίνησε έρευνα για το πως έφτασε, το πάλαι ποτέ αθλητικό στολίδι της πολης σε αυτή την άθλια κατάσταση, συντάχθηκε μελέτη και το κολυμβητήριο της Αγυιάς επιτέλους εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

"Το έργο αυτό θα γίνει με την επίβλεψη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Στην πρώτη φάση του έργου είναι να περιφραχθεί ο χώρος, για να αποφευχθούν ατυχήματα, αφαίρεση και αντικατάσταση των κατεστραμμένων στύλων ηλεκτροφωτισμού, και αποκατάσταση των ανοιχτών γηπέδων, των αθλοπαιδιών. Δεν είναι ένας  μικρός χώρος, αλλά 24 στρέμματα" τόνισε ο υπεύθυνος της Αθλητικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Ηλίας Γρηγόρης μιλώντας "Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7". 

Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος θα βρεθεί αύριο στην Πάτρα, θα αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα, το οποίο ταλανίζει για χρόνια την Αχαϊκή Πρωτεύουσα. Σε κάθε περίπτωση όμως η έρευνα, που έχει γίνει, γύρω από το θέμα αυτό, εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τα απαντήσει αύριο με την παρουσία του και την συνέντευξη τύπου, που θα παραχωρήσει στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο κ. Συναδινός.

"Δεν είναι δυνατόν εκατομμύρια ευρώ πεταμένα, να τα ρημάζει ο χρόνος και η εγκατάλειψη" επεσήμανε ο κ. Γρηγόρης, σημειώνοντας παράλληλα ότι "υπάρχουν σοβαρά ζητήματα στατικής επάρκειας. Επί χρόνια το κολυμβητήριο δούλευε χωρίς στατική επάρκεια. Εξαφανίστηκε, χωρίς να γνωρίζει κανείς και πως, το στέγαστρο. Έχει χαλάσει με άλλα λόγια η ελληνική πολιτεία από το '77 μέχρι σήμερα 125 εκατομμύρια και κάποιοι πρέπει να απολογηθούν και να δώσουν λογαριασμό. 

Η κυβέρνηση της αριστεράς έχει δεσμευθεί ότι δεν θα πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο, και θα φροντίσει να κάνει όλες τις απαραίτητες έρευνες, για το πως φτάσαμε μέχρι εδώ. Ένα στοιχείο για το πως φτάσαμε μέχρι εδώ σήμερα, δηλαδή στην εξαθλίωση της χώρας και στην χρεοκοπία, είναι και αυτά τα έργα και οι αθλητικές υποδομές, που σήμερα ρημάζουν. Για ποιό λόγο έγιναν και γιατί ρημάζουν;" διερωτάται ο υπεύθυνος της Αθλητικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.

Επίσης ο κ. Συναδινός θα αναφερθεί και στα ζητήματα, του αθλητικού νόμου, ο οποίος αυτή την στιγμή είναι υπό κατάρτιση, και τα στοιχεία του νομοσχεδίου θα αναλυθούν αύριο. Μάλιστα αναμένεται να ζητήσει και την γνώμη των παρευρισκομένων για σημαντικά στοιχεία του αθλητικού νόμου, καθώς πολλοί είναι αυτοί, που θεωρούν ότι θα είναι ένας νόμος τομή για τον ερασιχτενικό και επαγγελματικό αθλητισμό στην χώρα. 

Άρα χρειάζεται μια στοιχειώδη διαβούλευση με τους άμεσα ενδιαφερομένους. Ακόμη θα ασχοληθεί με τα ζητήματα του ΠΕΑΚ και των υποδομών, που διαχειρίζεται και θα έχει συνάντηση με το προεδρείο του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: