ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Διαδηλωτές κατά Τραμπ, εκτόξευσαν αντικείμενα

Συλλήψεις γνωστοποίησε εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας
 
Συγκρούσεις επαναλαμβανόμενες ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών κατά του Ντόναλντ Τραμπ και αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Ουάσιγκτον, λίγη ώρα μετά την  ορκωμοσία του νέου προέδρου.


Περίπου 400 έως 500 διαδηλωτές εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών. Οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 90 άνθρωποι που διαδήλωναν στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της τελετής ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, συνελήφθησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της αμερικανικής πρωτεύουσας.

«Συλλάβαμε τουλάχιστον 95 ανθρώπους» γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της πόλης.

Λίγο νωρίτερα, διαδηλωτές της ομάδας Disrupt J20 επιχείρησαν να αποκλείσουν τα σημεία ελέγχου από τα οποία περνά το κοινό για να φτάσει στον χώρο της τελετής και πολλοί από αυτούς απομακρύνθηκαν από αστυνομικούς.

Μια άλλη ομάδα, αποτελούμενη από περίπου 150 άνδρες ντυμένους στα μαύρα –ορισμένοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους– έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και παρμπρίζ αυτοκινήτων ενώ τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων και κουτιά πώλησης εφημερίδων στη μέση του δρόμου για να φτιάξουν οδοφράγματα. Οι ακτιβιστές έσπασαν επίσης και τη βιτρίνα ενός υποκαταστήματος της αλυσίδας Starbucks.

Ένα πλακάτ που κρατούσε η ομάδα έγραφε το σύνθημα «Κάντε τους ρατσιστές να φοβηθούν ξανά».

Γκάμπριελ: «Η Ευρώπη και η Γερμανία πρέπει να ενωθούν»

«Η Γερμανία -σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ- θα χρειαστεί μια νέα οικονομική στρατηγική, προσανατολισμένη στην Ασία, σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό τον Ντόναλντ Τραμπ ξεκινήσει εμπορικό πόλεμο με την Κίνα», τόνισε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προειδοποιώντας ότι επίκειται δύσκολη περίοδος στις διεθνείς σχέσεις, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

«Αυτά που ακούσαμε σήμερα ήταν υψηλοί, εθνικιστικοί τόνοι», επισήμανε ο Γκάμπριελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF, αναφορικά με την ομιλία που του Τραμπ αμέσως μετά την ορκωμοσία του. «Νομίζω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για μια δύσκολη περίοδο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο αντικαγκελάριος ανέφερε πως ο Ντ.Τραμπ ήταν «απόλυτα σοβαρός» στην ομιλία αυτή, κάτι που σημαίνει ότι θα εφαρμόσει τις δεσμεύσεις τους στο πεδίο του εμπορίου και σε άλλα ζητήματα.

«Η Ευρώπη και η Γερμανία πρέπει να ενωθούν προκειμένου να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας», συμπλήρωσε ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας, ωστόσο, ο Ντ.Τραμπ έχει ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνησή του θα επιβάλει δασμούς ύψους 35% στα αυτοκίνητα που η BMW σχεδιάζει να παράξει σε νέο εργοστάσιο στο Μεξικό με σκοπό να τα εξάγει στην αμερικανική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: