ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Κάλεσε σε διαδηλώσεις για προάσπιση δημοκρατίας

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις στο Λονδίνο. (Πηγή: Εφημερίδα ΑΥΓΗ).

Στο κλαρί βγήκε
και ο Μ. Ομπάμα

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ, Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ, ΚΕΒΙΝ ΛΟΥΙΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ «ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ» ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΘΥΕΛΛΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

  
Δεκάδες χιλιάδες πολίτες, σύμφωνα με εκτίμηση αστυνομικής πηγής, πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα διαδηλώσεις στο Λονδίνο και σε άλλες βρετανικές πόλεις ενάντια στα διατάγματα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών και προσφύγων.
 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα στην οδό Γουάιτχολ, την κύρια λεωφόρο στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, όπου βρίσκονται πολλά υπουργεία και πραγματοποίησαν πορεία ως την Ντάουνινγκ Στριτ, την πρωθυπουργική κατοικία. «Όχι στον Ρατσισμό, Όχι στον Τραμπ», 
«Πετάξτε τον Τραμπ» (Dump Trump),«Είμαστε στο πλευρό των μουσουλμάνων», «Μην δίνετε χέρι βοήθειας σε φασίστες» ήταν μερικά από τα συνθήματα που αναγραφόντουσαν στα πλακάτ.
«Ας το φωνάξουμε δυνατά και καθαρά, πρόσφυγες είστε καλοδεχούμενοι εδώ», τραγουδούσε το πλήθος.  


«Ντροπή στην Μέι», φώναζαν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους για την πρόσκληση που απηύθυνε στον Τραμπ η βρετανίδα πρωθυπουργός να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Βρετανία. Πολλοί από τους διαδηλωτές επέκριναν την καθυστέρηση της πρωθυπουργού να καταγγείλει το διάταγμα Τραμπ.

Παράλληλα, στο 1,5 εκατομμύριο ανέρχονται οι βρετανοί που έχουν συνυπογράψει ένα αίτημα για ακύρωση της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου, σε μια συγκέντρωση υπογραφών που πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου.


«Βρίσκομαι εδώ για να διαδηλώσω ενάντια στον Τραμπ, ενάντια στις ιδέες του», τόνισε ο 19χρονος φοιτητής Νόα Ντέιβις. «Και η ιδέα να έχουμε ως χώρα μια καλή σχέση με εκείνον είναι απαράδεκτη», πρόσθεσε.


«Είμαι πραγματικά ενάντια να πραγματοποιήσει ο Τραμπ επίσκεψη αρχηγού κράτους στην χώρα», δήλωσε η 41χρονη Άνετ Κόνορς, εργαζόμενη στον κλάδο της πληροφορικής. «Η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για μια ενδεχόμενη εμπορική συμφωνία από οτιδήποτε άλλο», πρόσθεσε.


Πολλές ακόμη συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας, ιδιαίτερα στο Μάντσεστερ και στο Εδιμβούργο. 



Ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα χαιρετίζει «το βαθμό κινητοποίησης»

Σε διαδηλώσεις για την προάσπιση της δημοκρατίας κάλεσε τους Αμερικανούς ο Μπάρακ Ομπάμα 10 μέρες μετά την αποχώρηση του από τον προεδρικό θώκο.

Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον Ντόναλντ Τραμπ, ο εκπρόσωπος του Ομπάμα, Κέβιν Λούις ανέφερε ότι ο πρώην πρόεδρος χαιρετίζει «το βαθμό κινητοποίησης» στην χώρα, εν μέσω θύελλας αντιδράσεων για τις πολιτικές του Τραμπ όπως τα διατάγματα ενάντια στην μετανάστευση.

«Το γεγονός ότι οι πολίτες ασκούν το συνταγματικό τους δικαίωμα να συναθροίζονται και να κινητοποιούνται για να μεταφέρουν το μήνυμα τους στους εκλεγμένους αξιωματούχους είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε να δούμε όταν οι αμερικανικές αξίες βρίσκονται σε κίνδυνο», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Αναφορικά με συγκρίσεις με την εξωτερική πολιτική του προέδρου Ομπάμα, όπως έχουμε ακούσει στο παρελθόν, ο ίδιος βρίσκεται σε θεμελιώδη διαφωνία με την αντίληψη των διακρίσεων ενάντια σε άτομα εξαιτίας των πεποιθήσεων ή της θρησκείας τους», κατέληξε ο Κ.Λούις.

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες

Την έντονη ανησυχία της για την απόφαση του Ντ.Τραμπ να αναστείλει την υποδοχή προσφύγων στις ΗΠΑ εξέφρασε τη Δευτέρα η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, τονίζοντας ότι μόνο αυτή την εβδομάδα, 800 άνθρωποι που επρόκειτο να μετεγκατασταθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες ενημερώθηκαν ότι τους απαγορεύθηκε.

Περίπου 20.000 πρόσφυγες σε «επισφαλείς συνθήκες» αναμενόταν να επανεγκατασταθούν στις ΗΠΑ μέσα στις 120 ημέρες που θα ισχύσει η αναστολή, την οποία επέβαλε ο Τραμπ με διάταγμά του την Παρασκευή, υπενθύμισε η UNHCR.

«Οι πρόσφυγες είναι ανήσυχοι, μπερδεμένοι και συντετριμμένοι για αυτή την αναστολή», συμπλήρωσε η Ύπατη Αρμοστεία.

«Αυτοί που έχουν γίνει δεκτοί για μετεγκατάσταση από τις ΗΠΑ, έπειτα από αυστηρή διαδικασία ελέγχων ασφαλείας, θέλουν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Η UNHCR ελπίζει ότι θα μπορέσουν να το κάνουν το συντομότερο δυνατόν», τόνισε σε ανακοίνωσή της η Αρμοστεία.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: