ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Άμεσα οι διαδικασίες αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών

Επιστολή με τις προτάσεις του κόμματος για τις τηλεοπτικές άδειες, απέστειλε τη Δευτέρα προς τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Αθανάσιο Κουτρομάνο και τα μέλη του ΕΣΡ, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.


Η επιστολή της Ρ.Σβίγκου απεστάλη, στο πλαίσιο της διαδικασίας της διαβούλευσης μεταξύ ΕΣΡ και κομμάτων για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Σε ότι αφορά την καταλληλότερη διαδικασία χορήγησης των αδειών στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, η Ρ.Σβίγκου στην επιστολή της προτείνει ως καταλληλότερη διαδικασία, «την δημοπρασία των αδειών (σειριακή -η μία μετά την άλλη), όπως αυτή διενεργήθηκε την 30.8.2016, με ενδεχόμενες επιμέρους τεχνικές βελτιώσεις».

«Η επιτυχής διενέργεια της δημοπρασίας την 30.8.2016, είχε ως αποτέλεσμα τη μεγιστοποίηση του δημοσιονομικού οφέλους, εξασφαλίζοντας το ποσό των 250 εκατομμυρίων ευρώ για τα δημόσια ταμεία« σημειώνει η κ. Σβίγκου και προσθέτει ότι, »ο διαγωνισμός, όπως έγινε, διασφάλισε τους όρους της αντικειμενικότητας, της διαφάνειας και της θωράκισης της ισότιμης συμμετοχής των υποψηφίων εταιριών».

Σε ότι αφορά τον αριθμό των αδειών, η κ. Σβίγκου τονίζει, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, τάχθηκε υπέρ της χορήγησης τεσσάρων αδειών, διότι θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο διασφαλίζονται τα κριτήρια της οικονομικής βιωσιμότητας των τηλεοπτικών επιχειρήσεων και της ορθής κατανομής του διαθέσιμου φάσματος. Ταυτόχρονα», προσθέτει, «όπως υποστηρίξαμε και στις διεργασίες της Διάσκεψης των Προέδρων, θα μπορούσαμε να είμαστε ευνοϊκά διακείμενοι σε ενδεχόμενη διαφορετική πρόταση, για έναν οριακά μεγαλύτερο αριθμό χορηγούμενων αδειών, από την αρχική μας τοποθέτηση», ενώ σημειώνει, ότι «σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, οι συχνότητες αποτελούν σπάνιο δημόσιο πόρο, και άρα δεν μπορούν να είναι απεριόριστες, όπως κατά το παρελθόν υποστήριξαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σχετικά με τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η διαγωνιστική διαδικασία, για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει, ότι σύμφωνα με το νόμο 4339/2015, «πρέπει να στηρίζεται σε κριτήρια οικονομικά, αρτιότητας τεχνολογικού εξοπλισμού και κτηριακών υποδομών, εξασφάλισης ελάχιστου αριθμού απασχολούμενου προσωπικού και ποιοτικών χαρακτηριστικών του προγράμματος, όπως άλλωστε επιτάσσει το άρθρο 15 του Συντάγματος».

«Θεωρούμε ότι, η διασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων εργασίας, με παράλληλη απαρέγκλιτη τήρηση της κείμενης εργατικής νομοθεσίας και των εργασιακών δικαιωμάτων είναι κρίσιμο κριτήριο επιλογής, όχι μόνο διότι με αυτό τον τρόπο διασφαλίζονται θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο ο οποίος έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση αλλά και από την κακοδιαχείριση πολλών ιδιοκτητών ΜΜΕ, αλλά και, διότι, η εργασιακή επισφάλεια στον συγκεκριμένο τομέα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, όπως συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν, για τον εκβιασμό και την έμμεση χειραγώγηση των εργαζομένων, η οποία, τελικά, πλήττει την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών» σημειώνει η κ. Σβίγκου και καταλήγει.

"Θεωρούμε ότι στην εποχή μας, οι τηλεοπτικές εκπομπές έχουν καίριο ρόλο, όχι μόνο στην αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, τον πλουραλισμό, την αμεροληψία και την ισότιμη προβολή όλων των απόψεων, αλλά και έναν παιδευτικό ρόλο, από τη στιγμή που συμβάλλουν πολύπλευρα στη διαμόρφωση κοινωνικών προτύπων, προτύπων ζωής και συμπεριφοράς, στην πολιτισμική διάπλαση του κοινού. Θεωρούμε ότι η απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων δεοντολογίας, αλλά και ο έλεγχος της ποιοτικής στάθμης του εκπεμπόμενου προγράμματος είναι αποφασιστικά κριτήρια για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών. Οι συγκεκριμένες παράμετροι, όμως, δεν μπορούν ούτε να πάψουν να γίνονται σεβαστές, μετά την χορήγηση άδειας, ούτε είναι δυνατόν να μην γίνονται αντικείμενο ελέγχου από την αρμόδια Αρχή, από σήμερα κιόλας, κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου, μέχρι το τέλος της διαδικασίας αδειοδότησης.

Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι, η ανάγκη να δρομολογηθούν άμεσα και τάχιστα οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών δεν αποτελεί μόνο βούληση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποτυπώνεται σαφέστατα και από την τελευταία απόφαση του ΣτΕ, ώστε να τερματιστεί, επιτέλους, ένα καθεστώς παρανομίας που διαρκεί ήδη 27 χρόνια. Ως εκ τούτου, θα σας παρακαλούσαμε να παρουσιάσετε άμεσα ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των ενεργειών και των συγκεκριμένων κινήσεών σας, για την ικανοποίηση της συγκεκριμένης Συνταγματικής επιταγής".

Δεν υπάρχουν σχόλια: