ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Πάτρα: Οι αποκλεισμένοι στου…Μοίρα

 

Χωρίς σχολείο τα παιδιά, χωρίς φάρμακα ηλικιωμένοι μετά την κατολίσθηση που έκλεισε το δρόμο

Την ολική διακοπή της κυκλοφορίας στη δημοτική οδό Παλαιού Σουλίου προς Μοίρα αποφάσισαν οι αρχές  λόγω των επειγουσών εργασιών  που πρέπει να γινουν για να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από καιρικά φαινόμενα . Η διακοπή της κυκλοφορίας μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος αφορά στη δημοτική οδό Παλαιού Σουλίου προς Μοίρα, λόγω κατολίσθησης στη θέση Αγία Μαρίνα του οικισμού Μοίρα.

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από Πάτρα προς Μοίρα και αντίστροφα θα διεξάγεται μέσω οδικού δικτύου Χαλανδρίτσας.

Σήμερα Πέμπτη, ο αντιδήμαρχος, Παύλος Στάμος, με τον διευθυντή Εργων Υποδομής, Γιώργο Σπηλιωτόπουλο και κλιμάκιο μηχανικών, θα επισκεφθούν τον χώρο της κατολίσθησης, έχοντας και τα πρώτα συμπεράσματα της επιτροπής των γεωλόγων.

Οι κάτοικοι της τοπικής κοινοτητας Μοίρα πέρασαν ώρες αγωνίας τα τελευταία 24ωρα όχι μόνο για την μεγάλη κατολίσθηση στην περιοχή που τους έχει επί της ουσίας αποκλείσει αλλά και εξαιτίας της νέας χιονόπτωσης που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, με αποτέλεσμα για ώρες να έχει κλείσει λόγω του χιονιού και ο μοναδικός δρόμος μέσω της Χαλανδρίτσας με τον οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση εισόδου και εξόδου στο χωριό.

Τις τελευταίες ημέρες η ζωή τους έχει δυσκολέψει. Οι μαθητές δεν μπορούν να πάνε σχολείο, οι κτηνοτρόφοι αδυνατούν να μεταφέρουν τις ζωοτροφές και να δώσουν γάλα στους προμηθευτές και οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους.

Πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή βρέθηκε κλιμάκιο του ΓΕΩΤΕΕ/Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας που διαπίστωσε ότι το άμεσο αποτέλεσμα της κατολίσθησης ήταν η πλήρης καταστροφή της επαρχιακής οδού ενώ διέρρηξε και τον αγωγό που μεταφέρει νερό σε υδροηλεκτρικό εργοστάσιο με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία του.

Οι κάτοικοι μάλιστα εξέφρασαν και τη δυσαρέσκειά τους επειδή όπως επεσήμαναν δεν επισκέφθηκαν την περιοχή την περασμένη Δευτέρα στελέχη του Δήμου Πατρέων, σε ραντεβού που είχε προγραμματιστεί.

Η δημοτική αρχή με ανακοίνωσή της επεσήμανε πως :

1. Από την πρώτη μέρα, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, 19 Ιανουαρίου, επισκέφθηκε το σημείο της κατολίσθησης, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, με κλιμάκιο υπαλλήλων του Δήμου (ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Παύλος Στάμος, απουσίαζε στην Αθήνα από την Τετάρτη ως την Κυριακή).
2. Την Παρασκευή επισκέφθηκε τον χώρο κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Εργων Υποδομής, με επικεφαλής τον Νικόλαο Τσιρώνη, προϊστάμενο του Τμήματος Αυτεπιστασίας της ίδιας Διεύθυνσης.
3. Μετά από συνεννόηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, κ. Στάμου, με τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ κ. Λαμπρόπουλο, συγκροτήθηκε κλιμάκιο γεωλόγων, με επικεφαλής τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Κουκουβέλα και τους κ.κ. Νικολακόπουλο -επίσης καθηγητή Γεωλογίας- και Σταμούλη, που εξέτασε και αποτύπωσε το φαινόμενο της κατολίσθησης με επιτόπου μετάβαση τη Δευτέρα, μαζί με τον γεωλόγο της Διεύθυνσης του Δήμου.

Θα ακολουθήσουν και άλλες μετρήσεις την τρέχουσα, αλλά και την επόμενη εβδομάδα, για να εκτιμηθεί η έκταση του φαινομένου.

Από την πρώτη μέρα, πέρα από τη σηματοδότηση για απαγόρευση διέλευσης από την οδό Παλαιού Σουλίου – Μοίρας, εστάλησαν μηχανήματα, για να βελτιώσουν τη βατότητα του δρόμου από Μοίρα προς Χαλανδρίτσα, για να υπάρχει επικοινωνία της Τοπικής Κοινότητας με την πόλη.
Σήμερα Πέμπτη, ο αντιδήμαρχος, Παύλος Στάμος, με τον διευθυντή Εργων Υποδομής, Γιώργο Σπηλιωτόπουλο και κλιμάκιο μηχανικών, θα επισκεφθούν τον χώρο της κατολίσθησης, έχοντας και τα πρώτα συμπεράσματα της επιτροπής των γεωλόγων.

Επειδή η δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται τις αρνητικές συνέπειες στη ζωή των κατοίκων και τα μεγάλα προβλήματα στις καθημερινές δραστηριότητές τους, θα παρέμβει άμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στο υπουργείο Υποδομών για άμεση υλικοτεχνική και οικονομική αρωγή για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας».

Το γεγονός ότι για όλα αυτά δεν ήταν ενήμεροι οι κάτοικοι, ίσως και να είχε αποτραπεί αν ο Δήμος είχε ανταποκριθεί στη συνάντηση που είχε κλειστεί μαζί τους τη Δευτέρα.

ΠΗΓH: Thebest.gr - Patratora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: