ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Αλέξης: Υπερ-πλεόνασμα στους κοινωνικά ασθενέστερους

Τη διαβεβαίωση ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί να νομοθετήσει επιπλέον μέτρα για μετά το 2018 ενόψει της αξιολόγησης, παρά μονάχα την επέκταση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής, για έναν και μόνο χρόνο» έδωσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση που είχε με τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΠΟΣΕ OAEE, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ και ΟΣΕ σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «με τα δεδομένα της δυναμικής της οικονομίας είναι βέβαιο ότι ο μηχανισμός δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί». Αντίθετα, ο ίδιος σημείωσε ότι «πιθανότερο είναι, όπως συνέβη και φέτος με την χορήγηση 13ης σύνταξης, να επιτευχθεί υπερ-πλεόνασμα που θα κατευθυνθεί στους κοινωνικά ασθενέστερους».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι «όλες οι εκκρεμείς συνταξιοδοτήσεις, με αίτηση μέχρι και 12 Μαΐου 2016, θα ολοκληρωθούν ως το τέλος του Οκτωβρίου και θα καταβληθούν οι σχετικές συντάξεις, ενώ κάθε νέα αίτηση θα οδηγεί στην απόδοση της σύνταξης μέσα σε 3 μήνες».

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι αυτό γίνεται εφικτό «χάρη στη δημιουργία του ΕΦΚΑ και την έκτακτη χρηματοδότησή του με 859 εκ. ευρώ».

Επιπλέον ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι «όλα τα εκκρεμή εφάπαξ, που είχαν παγώσει από το 2013 και έχουν ήδη αρχίσει να καταβάλλονται, θα έχουν καταβληθεί στους συνταξιούχους ως τον Ιούνιο του 2017».

Αναφορικά με το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ο ΑλΤσίπρας υπογράμμισε ότι ανανεώνεται ως τις 31/12/2017 με χρηματοδότηση 60 εκ. ευρώ και ανανέωση όλων των σχετιζόμενων συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου.

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση συμφωνήθηκε η περαιτέρω διαβούλευση μεταξύ υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων για την επίλυση επιμέρους θεμάτων, στο πλαίσιο και της κατάρτισης του Κανονισμού Ασφάλισης και Λοιπών Παροχών του ΕΦΚΑ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: