ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Τρεις νεκροί σε μία εβδομάδα στη Μόρια

«Οφείλουμε να διερευνήσουμε γρήγορα τα αίτια που προκάλεσαν του θανάτους στην Μόρια και να προβούμε σε κινήσεις που θα κάνουν την κατάσταση πιο ελέγξιμη», επισήμανε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος δήλωσε συντετριμένος για το γεγονός.


Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης, τόνισε επίσης ότι δεν μπορεί να αποσυνδέσει τους θανάτους από το γεγονός του υπερπληθυσμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και πρόσθεσε ότι το υπουργείο περιμένει τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων για να προβεί εκ νέου σε ενημέρωση.

Ο τρίτος νεκρός κινητοποιεί

Νεκρός βρέθηκε ακόμη ένας πρόσφυγας στη Μόρια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές πρόκειται για άντρα από 18 – 20 χρονών , από το Πακιστάν.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ο τρίτος νεκρός στον καταυλισμό την τελευταία εβδομάδα.

Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές προκειμένου να εξατάσουν τις συνθήκες θανάτου, του νεαρού άντρα.
Οι πρώτες πληροφορίες δεν έχουν παρατηρήσει σημάδια εγκληματικής ενέργειας ωστόσο περισσότερες απαντήσεις περιμένουμε από την ιατροδικαστική ενέργεια.

Υπενθυμίζουμε ότι, το περασμένο Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, βρέθηκε νεκρός έξω από τη σκηνή του 45χρονος Σύρος, ενώ την περασμένη Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, πέθανε άλλος ένας άνδρας, 22 ετών, από την Αίγυπτο.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ

Με ανακοίνωση της η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καταγγέλλει «το έγκλημα διαρκείας που συντελείται στο κολαστήριο της Μόριας. Σε μια εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους τρεις νέοι άνθρωποι ενώ ένας τέταρτος βρίσκεται σε κώμα στην εντατική του Βοστάνειου Νοσοκομείου» τονίζεται στην ανακοίνωση σχετικά με τους τρεις θανάτους που υπήρξαν στον καταυλισμό της Μόριας από την περασμένη Τρίτη μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ «σοβαρή ευθύνη φέρουν και όλες εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις και οι τοπικοί θεσμοί που αποδέχτηκαν ή συναίνεσαν στη δημιουργία των hot spots και τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας. Τεράστιες ευθύνες για αυτό το έγκλημα διαρκείας που συντελείται στη Μόρια επωμίζονται η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο δήμος Λέσβου που αναλίσκονται στην υποδοχή διάφορων vips που “κτίζουν” τη “φιλάνθρωπη εικόνα” τους και στη συλλογή βραβείων ανά την οικουμένη για το “φιλάνθρωπο” έργο τους και, με άλλοθι τις αρμοδιότητες που έχουν ή δεν έχουν, αφήνουν το χρόνο να λύσει τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στο κέντρο κράτησης στη Μόρια».

Το ΚΚΕ ζητά «να σταματήσει τώρα ο διπλός εγκλωβισμός τους στο νησί και στην Ελλάδα. Να πάρουν όλοι στις αμέσως επόμενες μέρες χαρτιά και να μεταφερθούν με ασφάλεια στις χώρες που επιθυμούν. Να δημιουργηθούν ανθρώπινες δομές προσωρινής φιλοξενίας που να αντικαταστήσουν τα κολαστήρια, σαν αυτό της Μόριας, μέσα στα οποία στοιβάζονται σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: