ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Με τα ζώα τους οι φιλόζωοι την Τρίτη πάνε Δημαρχείο!

Τα αδέσποτα της Πάτρας και πάλι στο προσκήνιο - Παίρνουν τα τετράποδα και πάνε ...Δημαρχείο για διαμαρτυρία οι φιλόζωοι Οι προσπάθειες του Δήμου να βρει χώρο για τη δημιουργία καταφύγιου δεν έχουν ευδοκιμήσει
Φωτογραφία αρχείου.

Οι προσπάθειες του Δήμου Πατρέων να βρει χώρο για τη δημιουργία καταφύγιου δεν έχουν ευδοκιμήσει

Με αίτημα την κατασκευή η παραχώρηση χώρου φύλαξης για τα αδέσποτα από τον Δήμο Πατρέων, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την προσεχή Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, λίγο μετά τις 11 το πρωί στο Δημαρχειακό Μέγαρο επί της οδού Μαιζώνος, οι Φιλόζωοι.

Στο κάλεσμα που απευθύνουν οι φιλόζωοι εθελοντές Πάτρας μέσω της σελίδας που διατηρούν στο facebook επισημαίνουν:

«Συνάντηση στο Δημαρχείο για τα αδέσποτα και την ασύστολη παρανομία του κ. Πελετίδη κατά των αδέσποτων και των εθελοντών. Θυμίζουμε 2 χρόνια ούτε μια στείρωση στην 3η σε πληθυσμό πόλη της Ελλάδας, έστω. 

Και συνεχίζει: 

Όλοι οι Δήμοι, Ναυπάκτου, Αιγίου, Πυργου ακόμη και στη Μανωλάδα γίνεται τεράστιο έργο για τα αδέσποτα. Στειρώσεις, εμβολιασμοί, τσιπάρισμα, αναλαμβάνουν τα κτηνιατρικά, τροφές κτλ. Ο κ. Πελετίδης θα πρέπει να λογοδοτήσει στον Εισαγγελέα επειδή δεν κάνει τίποτα. Χρειαζόμαστε κάθε έναν για να γίνει η φωνή γι αυτές τις ψυχές. Τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Δεν θα υπέφεραν αυτές οι ζωές. 

Χρειαζόμαστε κάθε ένα που να νοιάζεται γι αυτά τα αθώα πλάσματα. Θα παρακαλούσαμε να είναι εκεί με τα ζωάκια τους και να προσκαλέσουν κάθε φιλόζωο. Κάθε ένας μπορεί να βοηθήσει και είναι απαραίτητη η παρουσία του. Απαιτούμε ο κ. Πελετίδης να σταματήσει να παρανομεί και να δώσει τα κονδύλια για τα αδέσποτα».

Φωτογραφία αρχείου.

Πάτρα:Αναζητείται καταφύγιο για τα αδέσποτα

Το θέμα των αδέσποτων και της ανάγκης δημιουργίας καταφυγίου γι αυτά απασχολεί εδώ και καιρό τη δημοτική αρχή της Πάτρας. Τον περασμένο Σεπτέμβριο σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που είχαν πραγματοποιηθεί για το θέμα επιχειρήθηκε να βρεθεί χώρος για να δημιουργηθεί το καταφύγιο αδέσποτων ζώων.

Κάτι όμως που δεν αποδεικνύεται εύκολη υποθεση αφού φαίνεται πως δεν υπάρχουν τέτοιοι διαθέσιμοι χώροι.

Ο νόμος προβλέπει οτι ένας τέτοιος χώρος θα πρέπει να ανήκει στον Δήμο. Υπάρχουν όμως ανοικτά ζητήματα με την κτηματική υπηρεσία και άλλους δημόσιους φορείς που δεν επιτρέπουν την εύκολη διευθέτηση του ζητήματος

Πληροφορίες τότε ανέφεραν ότι ο Δήμος Πατρέων είχε βρει ένα οικόπεδο στο οποίο θα μπορούσε να δημιουργηθεί το καταφύγιο για τα αδέσποτα, ωστόσο το ποσό που ζήτησε ο ιδιώτης για την πώλησή των 4 στρεμμάτων έφθανε σε αστρονομικά νούμερα στα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί η δημοτική αρχή.

Με δεδομένο λοιπόν ότι ο Δήμος δεν διαθέτει κατάλληλο χώρο,στρέφεται πλέον προς την αγορά οικοπέδου όπου θα μπορέσει να κατασκευάσει το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων.

Στα συρτάρια της δημοτικής αρχής υπάρχει από το καλοκαίρι σχετική μελέτη για την κατασκευή του καταφυγίου την οποία και οι υπηρεσίες του Δήμου αναμένεται να προσαρμόσουν όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αγορά της κατάλληλης έκτασης. Ωστόσο σπεύδει να διευκρινίσει ακόμα και όταν όλες αυτές οι διαδικασίες ολοκληρωθούν και δημιουργηθεί το καταφύγιο, τα ζώα που θα μεταφέρονται εκεί δεν θα μπορούν να μένουν μόνιμα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία είναι υποχρέωση του Δήμου να τα μαζεύει να τα τσιπάρει, να τα εμβολιάζει, να θεραπεύει όσα ασθενούν και να τα επιστρέφονται, σε σύντομο χρονικό διάστημα, στον φυσικό τους χώρο, δηλαδή από εκεί από όπου αρχικα περισυνελλέγησαν.

Σε κάθε περίπτωση όσο περνά ο καιρός το πρόβλημα με τα αδέσποτα στην Πάτρα θεριεύει μετά και το κλείσιμο της Μέριμνας αδέσποτων ζώων πριν από περίπου ενάμιση χρόνο.

Το φαινόμενο που παίρνει διαστάσεις, καθώς δεν υπάρχει εδώ και πολύ καιρό μια οργανωμένη δομή περίθαλψης αυτών των ζώων, προβληματίζει τους φιλόζωους της πόλης που ζητούν επιτακτικά την άμεσή αντιμετώπιση της εκκρεμότητας που υπάρχει πλέον στην Πάτρα.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: