ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Πάρτο Αλλιώς



Του  Ντίνου Βγενόπουλου

·        Αμόν
·        Αμήν
·        Λέγω υμίν
·        Γάλλοι

·        Λώρη Κιέζα : Το Βήμα δεν άσκησε επαρκή, αυστηρή κριτική στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος. Δεν έκρινε σε βάθος τις κυβερνήσεις που πριμοδότησαν με δισεκατομμύρια ευρώ τους θεσμικούς τοκογλύφους. Δεν πήρε θέση απέναντι στα στελέχη των τραπεζών που πέτυχαν το ακαταδίωκτο για τα τυχόν λάθη τους. Νόμιζαν ορισμένοι ότι επειδή τρώνε και πίνουν με τους τραπεζίτες, γίνονται φιλαράκια τους. Καμάρωναν για τις γνωριμίες τους, επαίρονταν για την πρόσβαση που έχουν «στο σύστημα». Επέτρεψαν σε συντάκτες να μπουν στα μισθολόγια των τραπεζών_ επέτρεψαν ή ανέχτηκαν, το ίδιο είναι. Μικρή πόλη, όλοι ξέρουμε. Ένα σύμπλεγμα από μικρά και μεγάλα ατομικά συμφέροντα, αυτή ήταν η προσέγγιση αντί του αληθινού ρεπορτάζ.
·        Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε…
·        Αλλά,εξοργιστικοί είναι όσοι υποστηρίζουν την «πάση θυσία» λειτουργία του ομίλου αγνοώντας προκλητικά και χυδαία  όλα τα όργια συναλλαγής και συγκάλυψης στα οποία συμμετείχε «ψυχή τε και σώματι»…
·        Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας με τρεις πολίτες σε μια συνάντηση που οργάνωσε η Die Welt, δήλωσε πως η γερμανική κυβέρνηση έκανε λάθος στην ανοιχτή προσφυγική πολιτική που ακολούθησε και υποστήριξε πως επιχείρησε εκ των υστέρων να διορθώσει πολλά από τα λάθη που ξέφυγαν το 2015. «Αλλά εμείς οι πολιτικοί είμαστε άνθρωποι και ακόμη και εμείς κάνουμε λάθη», ανέφερε και πρόσθεσε: «τουλάχιστον μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας».
·        Ένα σωστό κάνανε και οι γερμανοί και το ακυρώνει ο χερ Σόϊμπλε
·        Ακρο-δεξιότερα Κουροπάτκιν

·        Για να είσαι καλός μαθητής στην Ελλάδα πρέπει να θυσιάσεις την παιδική σου ηλικία

·        Μπεντζαμιν Μπάτον
·        Γι΄ αυτό παρατηρούμε απίστευτους παλιμπαιδισμούς στις μεγάλες ηλικίες
·        Οι δείκτες στο Ρολόι της Αποκάλυψης, που συμβολίζει πόσο κοντά είναι η καταστροφή του πλανήτη, μετακινήθηκαν κατά 30 δευτερόλεπτα πιο μπροστά και πλέον δείχνουν 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα.
·        Από τη μια ο Τραμπ
·        Από την άλλη ο Σόϊμπλε
·        Από κει ο Κιμ ιλ Ουν
·        Και από την αντίπερα οι isis
·         Μάλλον στα 30 δευτερόλεπτα έπρεπε να δείχνει…
·        Για πρώτη φορά στην Ελλάδα περίπου 200 άτομα δίνουν ραντεβού μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα μπροστά στον υπολογιστή τους, συγχρονίζονται και κάνουν όλοι μαζί , μέσο ιντερνετ !!!,  διαλογισμό.
·        Παραλογισμό…ήδη κάνουμε…
·        Μετά την υπόθεση με τη σύζυγό του, η οποία φέρεται να είχε πληρωθεί 500.000 ευρώ μέσα σε οκτώ χρόνια για ψεύτικη δουλειά ως βοηθός στο Κοινοβούλιο, ο συντηρητικός υποψήφιος για την προεδρία κατηγορείται και για κατασπάληση δημοσίου χρήματος. Η γαλλική ιστοσελίδα Mediapart και η εφημερίδα Journal Du Dimanche αναφέρουν ότι μεταξύ του 2005 και του 2007 ο Φιγιόν «τσέπωσε» χρήματα από κεφάλαια που προορίζονταν για να πληρωθούν βοηθοί της γαλλικής Γερουσίας και τα έδωσε στους γιούς του…
·        «Αγία Οικογένεια»
·        Όπως εδώ…
·        Που πήγε ο νους σου;
·        Α, γεια σου …
·        Η απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ υπηκόων από επτά μουσουλμανικές χώρες προκάλεσε ντόμινο παρενεργειών. Οι επικεφαλής των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας της Silicon Valley (Google, Apple, Microsoft, Facebook, Twitter, Netflix, Yahoo κ.α.) καταδίκασαν το ρατσιστικό διάταγμα του νέου Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.
·        Ενδοκαπιταλιστικές συγκρούσεις
·        Και όχι μόνο…
·        Δημοσκόπηση της Prorata : Για το εάν η Εκκλησία πρέπει να διαχωριστεί από το ελληνικό κράτος: συμφωνεί πλήρως ή μάλλον συμφωνεί το 38%, μάλλον διαφωνεί ή διαφωνεί πλήρως το 46%, ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί το 14%, ενώ το 2% «Δεν ξέρει/δεν απαντά».
·        Για το εάν οι μισθοί των κληρικών πρέπει να καταβάλλονται από το κράτος: συμφωνεί πλήρως ή μάλλον συμφωνεί το 42%, μάλλον διαφωνεί ή διαφωνεί πλήρως το 40%, ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί το 12%, ενώ το 6% «Δεν ξέρει/δεν απαντά».
·        Για το εάν πρέπει να επιτραπεί η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων: συμφωνεί πλήρως ή μάλλον συμφωνεί το 61%, μάλλον διαφωνεί ή διαφωνεί πλήρως το 25%, ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί το 11% και το 3% «Δεν ξέρει/δεν απαντά».
·        Για το εάν πρέπει να απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που αξιολογούνται αρνητικά: συμφωνεί πλήρως ή μάλλον συμφωνεί το 63%, ενώ μάλλον διαφωνεί ή διαφωνεί πλήρως το 18%.
·        Για το εάν πρέπει να είναι χαμηλότερη η φορολογία των επιχειρήσεων: συμφωνεί πλήρως ή μάλλον συμφωνεί το 81%, ενώ μάλλον διαφωνεί ή διαφωνεί πλήρως το 8%.
·        Μια χαρά αντιφατικό και συντηρητικό  σε βρίσκω Μήτσ’ μ…
·        Και ύστερά θα λες
·        Και θα κλαις…

·        Τα Starbucks αντιδρούν στο διάταγμα Τραμπ: Θα προσλάβουμε 10.000 πρόσφυγες

·        Αρκεί να μην υποκρύπτει φθηνά μεροκάματα και ανασφάλιστη εργασία η ευαισθησία τους..

·        Κυριάκος: «Να κλείσει η αξιολόγηση ή εκλογές τώρα»

·        Στρίβειν –από τις εκλογές –
·        Δια της αξιολόγησης…
·        Βροχή επικρίσεων στην πρωθυπουργό Μέι  της κυβέρνησης των Τόρις, που κατηγορήθηκε και από το ίδιο το κόμμα της ότι απεμπολεί τα ανθρώπινα δικαιώματα για να διατηρήσει την «ειδική σχέση» ανάμεσα στο Λονδίνο και την Ουάσινγκτον. «Γραμμένη την έχω την ειδική σχέση, ορισμένες γραμμές δεν πρέπει να παραβιασθούν», έγραψε στο Twitter η συντηρητική βουλευτής Χέιντι Αλεν.
·        Εκεί που δεν πιάνει μελάνι…
·        Τετετερέζα….
·        Την τύχη της μικρής κατσαριδούλας …
·        Η Άγκυρα προειδοποιεί διά στόματος του υπουργού Άμυνας Φικρί Ισίκ το Βερολίνο με επιδείνωση σχέσεων εάν δεν απορρίψουν οι γερμανικές αρχές τα αιτήματα ασύλου των 40 Τούρκων στρατιωτικών για τους οποίους το καθεστώς Ερντογάν προβάλλει την κατηγορία ότι συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.
·        Θέλουν να τους …φουρνίσουν οι ίδιοι…
·        «Η Ελλάδα έχει ακόμα τρεις εβδομάδες για να βρει τη λύση στο πρόβλημα με τις δυσκολίες που έχουν προκύψει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές» αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian, επικαλούμενος πηγές του ΔΝΤ.
«Σε αντίθετη περίπτωση ρισκάρουν να ξαναέρθει στην επιφάνεια η κρίση χρέους με ανανεωμένη δυναμική», αναφέρεται στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.
«Με αυτό το δίλημμα, δηλαδή συμφωνία για πρόσθετα μέτρα λιτότητας ή νέες εκλογές, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ζυγίζει τις επιλογές του»
·        Μήπως κλέβει η …ζυγαριά;
·        Τους…
·        Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική διαπραγμάτευση για να βρεθεί λύση στη διένεξη ΔΝΤ-θεσμών και να κλείσει η αξιολόγηση για το ελληνικό πρόγραμμα, τόνισε, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης ενώ υπογράμμισε ότι από πλευράς της η Ελλάδα έχει τηρήσει ότι είχε συμφωνηθεί και τώρα είναι σειρά της Ευρώπης «να τηρήσει, από την πλευρά της, τα συμφωνηθέντα».
·        Κύριε Υπουργέ , τι σας κάνει να πιστεύετε ότι ο λόγος και η ζυγαριά τους είναι οκ.;
·        Παυλόπουλος: «Παραβιάστηκαν τα σύνορα της Ευρώπης»
·        …Εγκαινιάστηκαν τα σύνορα της …καρδιάς τους…
·        Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ξέρει ακόμη να «βαφτίζει το κρέας - ψάρι»
·        Άσε που με πέντε ψωμιά ταΐζει όλο τον κόσμο…
·        Λαφαζάνης: Στη δραχμή θα επιστρέψει η χώρα το 2017
·        Καθ΄οδόν
·        Προς νομισματοκοπείο …
·        Το ΔΝΤ δεν προλαβαίνει και δεν θα μπει στο ελληνικό πρόγραμμα ως χρηματοδότης, αλλά τελικά η αξιολόγηση θα κλείσει με κάποιες υποχωρήσεις και μετά τις γερμανικές εκλογές θα ανοίξει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, εκτίμησε ο καθηγητής Διεθνών Χρηματοοικονομικών του Παντείου Κ. Μελάς
·        Μέλι
·        Γάλα;


Δεν υπάρχουν σχόλια: