ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Σε φάση διεκδίκησης μονίμων ο Δήμος Πατρέων



«Χρησιμοποιούμε στο βαθμό που δεν αυξάνονται τα ανταποδοτικά τέλη και την οποιαδήποτε διάταξη για προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις εργασίας και θα προχωρήσουμε σε αυτές για τις Ανταποδοτικές Υπηρεσίες, στα πλαίσια της εγκυκλίου 25 του ΥΠ.ΕΣ. του ν.4368/2016» λέει ο αντιδήμαρχος Διον. Πλέσσας.


Το Υπουργείο εγκρίνει προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, λέει η Ουρανία Μπίρμπα. - Όχι όχι στις μη απαντά ο Διον. Πλέσσας και ο Δήμος θέλει 626 μόνιμες προσλήψεις!


ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ πως απαντά η Ουρανία Μπίρμπα για τις προσλήψεις. Να διπλασιάσουν τα τέλη στις Τράπεζες, όπως έχουν κάνει αρκετοί δήμοι!


Δεύτερο θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν το θέμα του «προγραμματισμού προσλήψεων τακτικού προσωπικού (δημοσίου δικαίου), κατηγορίας ΔΕ και ΥΕ, σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Πατρέων, για το έτος 2017».



Το θέμα εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Προγραμματισμού, Εξυπηρέτησης Πολιτών, Νομικής Υπηρεσίας και Πολιτικής Προστασίας, Διονύσης Πλέσσας.



Η εισήγηση έχει ως εξής:



«Όπως γνωρίζετε η Δημοτική Αρχή διεκδικεί προσλήψεις στις Υπηρεσίες του Δήμου σε μόνιμες θέσεις εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.



Από την αρχή της θητείας μας με την απόφαση 533/5-11-2014 έχουμε θέση το θέμα διεκδίκησης καθώς και με σειρά άλλων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ  όσο και στη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.



Αποκορύφωμα της διεκδίκησής μας αυτής , ήταν η μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας Πάτρα – Αθήνα που πραγματοποιήσαμε, διεκδικώντας «δουλειά για όλους  - δουλειά με δικαιώματα» και απαιτώντας την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων με τους μνημονιακούς νόμους, προκειμένου ο Δήμος μας και άλλες υπηρεσίες της πόλης μας, να στελεχωθούν με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.



Καμιά ανταπόκριση δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα και λόγω όλων των αντιλαϊκών πολιτικών ΕΕ – Κεφαλαίου – Καλλικράτη και αστικών κυβερνήσεων που εφαρμόζονται για χρόνια στην τοπική Διοίκηση, στο Δήμο μας αλλά και στους υπόλοιπους Δήμους της χώρας, έχουν συσσωρευτεί τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό.



Είναι η στρατηγική επιλογή της Ε.Ε. και των πρόθυμων κυβερνήσεων που συμφωνούν και ικανοποιούν τις απαιτήσης της.



Στόχος η απαξίωση των Δήμων αφού δεν θα μπορούν με τη μείωση του προσωπικού να λειτουργούν κρίσιμους τομείς, προκειμένου να αναλάβουν επιχειρηματικοί όμιλοι και να επενδύουν για την κερδοφορία των κεφαλαίων τους, σε τομείς βασικών αναγκών του λαού μας.



Σήμερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ επιλέγεται η ίδια πορεία αφού όχι μόνο δεν έχουν αρθεί οι μνημονιακές διατάξεις για την απαγόρευση προσλήψεων, αλλά συνεχίζονται και με την Π.Υ.Σ. 27/29-12-2016 της κυβέρνησης όπου με θέμα παράταση ισχύος της Π.ΥΣ 33/2006 « παρατείνεται από την ημερομηνία λήξης της (31-12-2016) η υπόψη Π.Υ.Σ μέχρι 31-12-2017» για την ανάγκη περιστολής δαπανών στο Δημόσιο, ΟΤΑ κ.λ.π.



Δηλαδή αναστέλλονται οι προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις εργασίας και χρηματοδοτούμενες από τον κρατικό προϋπολογισμό για άλλο ακόμα ένα (1) έτος.



Παράλληλα ακόμα και οι 10 θέσεις τακτικού προσωπικού που έχουμε εγκρίνει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (μετά από έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ.,(που ούτε σταγόνα στον ωκεανό δεν ήταν) και οι οποίες θα πληρώνονταν από τον κρατικό προϋπολογισμό  και στη συνέχει απεστάλη από τις Υπηρεσίες μας δια μέσου Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο ΥΠ.ΕΣ. (Δ/νση Πρσωπικού Τ.Α.) στις 10-3-2016, έχουν παραμείνει ζητούμενες, αφού καμία εξέλιξη δεν υπήρξε από πλευράς του Υπουργείου.



Αντίθετα, με την εγκύκλιο 25 του ΥΠ.ΕΣ. , η οποία στο Δήμο έφτασε μέσω Αποκεντρωμένης στις 5-1-2017, ζητείται ο προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού μόνο στις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ για τις Ανταποδοτικές Υπηρεσίες (καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμός – κοιμητήρια) και η υποβολή των προτάσεων – απαιτήσεων για τις προσλήψεις αυτές να γίνει μέχρι 31-1-2017 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και από εκεί στο ΥΠ.ΕΣ.



Στις υπηρεσίες αυτές δηλαδή  που για την μισθοδοσία του προσωπικού δεν θα επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός και τις δαπάνες να τις πληρώνει ο λαός μέσω των ανταποδοτικών τελών.



Στην ίδια κατεύθυνση είναι οι επιλογές της κυβέρνησης με προγράμματα μέσω Μ.Κ.Ο., με κοινωφελή εργασία, με συνεταιριστικές επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) όπως αποκαλύπτεται και με την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για την «Κοινωνική Οικονομία» από τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, για την οποία, η απόφαση του 2011 του Ευρωκοινοβουλίου είναι αποκαλυπτική, αναφέροντας ότι η «Κοινωνική Οικονομία» θα γλιτώσει ένα μέρος των παροχών του κράτους.



Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει επιτακτικά να θέτει το θέμα, διεκδικώντας προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα, όσο δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες αυτές και χρηματοδοτούμενες από τον κρατικό προϋπολογισμό.



Ωστόσο, χρησιμοποιούμε στο βαθμό που δεν αυξάνονται τα ανταποδοτικά τέλη και την οποιαδήποτε διάταξη για προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις εργασίας και θα προχωρήσουμε σε αυτές για τις Ανταποδοτικές Υπηρεσίες, στα πλαίσια της εγκυκλίου 25 του ΥΠ.ΕΣ. του ν.4368/2016.



Παράλληλα, τονίζουμε ότι χωρίς την λήψη της υπόψη εγκυκλίου για τον προγραμματισμό των προσλήψεων αυτών η οποία στο Δήμο ήρθε στις 5/1/2017 δεν θα μπορούσαμε να υποβάλλουμε προτάσεις απαιτήσεων όπως αναλυτικά αναφέραμε σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και επικαλεστήκαμε παράλληλο έγγραφο των Υπηρεσιών μας το οποίο και σας κοινοποιούμε για πλήρη ενημέρωση, δεδομένης της αμφισβήτησης επί αυτού που υπήρξε, η οποία άλλωστε και αίρεται από την ημερομηνία λήψης της υπόψη εγκυκλίου.



Σήμερα στις Ανταποδοτικές Υπηρεσίες (καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμός – κοιμητήρια) απαιτούνται πέραν των μονίμων υπαλλήλων και ΙΔΑΧ καθώς και των 8μηνιτών ( ΙΔΟΧ) που παρατείναμε τις συβάσεις των μέχρι 31-12-2017, ο παρακάτω αριθμός προσλήψεων:



 -Στην καθαριότητα         95 ακόμα εργαζόμενοι

  -Στον ηλεκτροφωτισμό 15 ακόμα εργαζόμενοι                              

  -Στα κοιμητήρια              20 ακόμα εργαζόμενοι

ΣΥΝΟΛΟ: 130



Τις προσλήψεις αυτές στο σύνολο τους διεκδικούμε στις υπόψη Ανταποδοτικές Υπηρεσίες σε μόνιμες θέσεις εργασίας και χρηματοδοτούμενες από τον κρατικό προϋπολογισμό.



Χρησιμοποιώντας ότι διαθέτουμε σε επίπεδο διατάξεων νόμων με την υπόψη εγκύκλιο στο βαθμό που δεν αυξάνονται τα ανταποδοτικά αλλά και σε σχέση με την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων εισηγούμαστε την πρόσληψη των παρακάτω τακτικών θέσεων εργασίας στις Υπηρεσίες αυτές και συγκεκριμένα:



-Στην καθαριότητα 30

-Στον ηλεκτροφωτισμό  6       

-Στα κοιμητήρια   10

ΣΥΝΟΛΟ: 46


Παράλληλα διεκδικούμε την μονιμοποίηση σε τακτικές θέσεις εργασίας όλων όσων εργάζονται με ΙΔΟΧ σύμβαση στις υπόψη Υπηρεσίες με παράταση των συμβάσεών τους μέχρι 31-12-2017 διότι καλύπτουν  πάγιες και διαρκείς ανάγκες και συγκεκριμένα:



-Στην καθαριότητα                  44 εργαζόμενοι

-Στον ηλεκτροφωτισμό  4 εργαζόμενοι                         

-Στα κοιμητήρια             16 εργαζόμενοι

ΣΥΝΟΛΟ: 64 εργαζόμενοι


Οι υπόψη εργαζόμενοι με ΙΔΟΧ σύμβαση 8μηνης διάρκειας έχουν προσληφθεί με μόρια μέσω κριτηρίων ΑΣΕΠ και έχουν παραταθεί οι συμβάσεις τους με απόφαση Δημάρχου στα πλαίσια του ν.4429/2016 μέχρι 31-12-2017.


Και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες, στα πλαίσια των μνημονιακών νόμων θεωρεί τους εργαζόμενους κόστος και συνεχίζει την απαγόρευση των προσλήψεων.



Αίρει την απαγόρευση αυτή για τις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ μόνο στις Ανταποδοτικές Υπηρεσίες, εκεί δηλαδή όπου πληρώνει ο λαός για Υπηρεσίες δε, που ήδη έχει προπληρώσει και έπρεπε να είναι δωρεάν παρεχόμενες.


Το ίδιο έπραξε η κυβέρνηση για την αύξηση ωραρίου των σχολικών καθαριστριών στους Δήμους χωρίς χρηματοδότηση αλλά από ίδιους πόρους για τις οποίες ο Δήμος μας είναι ο πρώτος από τους ελάχιστους Δήμους που από μειωμένου ωραρίου τις έκανε πλήρους ωραρίου, καλύπτοντας το ποσό διαφοράς που φτάνει στις 187.000 ετησίως, ενώ έχουμε καλύψει και την μείωση του 10% που η κυβέρνηση της δεύτερης φοράς αριστεράς έφερε στις σχολικές καθαρίστριες αμειβόμενες ανά αίθουσα που φτάνει τις 70.000 ετησίως.



Η Δ.Α. είναι δίπλα στους εργαζόμενους για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα και κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό σε αντίθεση με της πολιτικές και αυτής της μνημονιακής αστικής κυβέρνησης που ισχυροποιεί την ανταποδοτικότητα στην Τ.Δ. με εγκυκλίους περί αύξησης ανταποδοτικών τελών που επιτρέπει προσλήψεις αν τις πληρώνει ο λαός, που υποχωρεί σταθερά από κόστη συντήρησης της εργατικής δύναμης και με διάφορα προγράμματα και δίκτυα φτώχειας καθηλώνει  λαϊκές ανάγκες  σε κατώτατα επίπεδα, λειτουργώντας στην κατεύθυνση χειραγώγησης ανέργων και τσακισμένων από την καπιταλιστική κρίση λαϊκών στρωμάτων.



Επαναβεβαιώνουμε και με την σημερινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη θέση μας για προσλήψεις σε μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα χρηματοδοτούμενες όλες από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου μας και τα νομικά του πρόσωπα και διεκδικούμε:


Προσλήψεις 626 εργαζομένων σε θέσεις μόνιμου προσωπικού στις Υπηρεσίες του Δήμου.



Μονιμοποίηση όλων όσων  εργάζονται με συμβάσεις εργασίας, ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) μέσω προγραμμάτων, μέσω ανταποδοτικών υπηρεσιών, με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε κρίσιμους τομείς του Δήμου,όπως είναι οι σχολικές καθαρίστριες, οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», στα γραφεία Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών και σε κάθε  Υπηρεσία με χρηματοδότηση όλων των Υπηρεσιών και λειτουργιών του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: