ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ψάχνουν κλειδαρά, αλλιώς δεν βγαίνουν άρματα!

Φωτογραφία αρχείου από το Πατρινό Καρναβάλι 2015.

Ο Γιώργος Σιγαλός, με τον οποίο επικοινώνησε το Istologio G. Mosxou, επιμένει: «Εάν δεν ισχύουν αυτά που ακούγονται δεξιά και αριστερά στην πόλη, τότε ας μου απαντήσουν ότι δεν είναι έτσι»

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΡΩΤΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΓΗ ΠΑΤΡΑΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΝΑΡΞΗ; - ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑΪΚΗ



Τρία ερωτήματα έθεσε από την προσωπική του σελίδα στο fb, προς τον Δήμο Πατρέων ο Γιώργος Σιγαλός, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα», σχετικά με την πορεία του Πατρινού Καρναβαλιού 2017, που κάνει έναρξη αύριο Σάββατο και έλαβε πλήθος απαντήσεων από τον Theodorakis Mysonic μέσω διαδικτύου.

Η δημοτική αρχή Πελετίδη προτιμά την σιωπή, αλλά ο Γιώργος Σιγαλός, με τον οποίο επικοινώνησε το Istologio G. Mosxou, επιμένει να ερωτά: «Εάν δεν ισχύουν αυτά που ακούγονται δεξιά και αριστερά στην πόλη, τότε ας μου απαντήσουν ότι δεν είναι έτσι».

Πάντως, οι πληροφορίες που διαχέονται, μιλούν για έξοδο το πολύ τεσσάρων αρμάτων, ενώ τα σχετικά με την συμμετοχή καλλιτεχνών κ.α., γιορτή του Καρναβαλιού Σάββατο στις 21 Ιανουαρίου, έχουν ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία από την Αθήνα, υπό την επωνυμία «Άκανθος» ΕΠΕ, η οποία θα ανταποκριθεί με συνοπτικές οικονομικές διαδικασίες («φας τρακ») διαμεσολάβησης αναλαμβάνοντας την διαχείρηση και την πληρωμή των συμμετεχόντων, καθώς διαφορετικά θα έπρεπε να κόψουν μπλοκάκι για να εγκριθεί η πληρωμή των.

Το ζήτημα της ανάθεσης σε αθηναϊκή εταιρεία, όπως εγνώσθη, έθεσε στον Οργανισμό του Πατρινού Καρναβάλου, το μέλος του ΔΣ Νίκος Κανελλάκης, από την παράταξη «ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» με το ερώτημα γιατί δεν επελέγη εταιρεία από την Πάτρα για αυτήν την εργασία; Ώστε τα χρήματα να πέσουν στην πενόμενη πόλη; 

Όμως οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχει ιδιαίτερη προτίμηση, για λόγους που μόνον οι υπεύθυνοι του Δήμου Πατρέων γνωρίζουν!

Εν κατακλείδι, με την ένοια της παρέλασης δημοτικών αρμάτων: «Από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής άρματα δεν θα βγούνε φέτος», είναι η ζοφερή πρόβλεψη του συνομιλητή του Γ. Σιγαλού και μακάρι να μείνει ανεκπλήρωτη! Αλλά πως να ελπίζεις όταν ενημερώνεσε πως «το συνεργείο Καρναβαλικών Αρμάτων δεν είναι έτοιμο. Ακόμα προσπαθούμε να μπούμε στο χώρο γιατί έσπασε το κλειδί λόγω αλάδωτης κλειδαριάς από πέρσι τέτοια εποχή. Όποιος εθελοντής κλειδαράς μπορεί να βοηθήσει, ευπρόσδεκτος»!

Γι αυτό καλό είναι όποιος από τον Δήμο Πατρέων θεωρεί πως είναι υπεύθυνος, να δώσει μία απάντηση, τουλάχιστον για να ενημερωθούν οι πατρινοί πολίτες.

Διαβάστε πιο αναλυτικά και κρίνετε μόνοι σας:

Και ενώ η Καρναβαλική περίοδος ξεκινάει στη Πάτρα, αναπάντητα ερωτήματα γεννιούνται :

- Είναι έτοιμο το συνεργείο Καρναβαλικών Αρμάτων; – Πόσα άρματα θα βγουν; Γιατί δεν έχει υπάρχει η παραμικρή προετοιμασία από το καλοκαίρι και περιμένουν όλα να τα κάνουν τελευταία κυριολεκτικά στιγμή;

- Αληθεύει ή όχι ότι έγινε ανάθεση από το Δ.Σ. σε κάποια Αθηναϊκή εταιρεία να πληρώσει καλλιτέχνες κλπ συμμετέχοντες στην έναρξη του Καρναβαλιού πέραν από κάθε έννοια διαγωνισμού ή πεπατημένης διαδικασιών όλων των τελευταίων ετών; Παράλληλα γιατί δεν υπάρχει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τις αμοιβές των καλλιτεχνών και την ακριβή αμοιβή της εταιρίας προκειμένου η διαδικασία να είναι διάφανη; Δεν θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο το κόστος αμοιβής των καλλιτεχνών αλλά κυρίως της διαχειρίστριας εταιρίας;

- Αληθεύει ή όχι, ότι εκτός της επίσημης ιστοσελίδας και facebook page «Πατρινό Καρναβάλι Κοινωφελής Επιχείρηση», κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και άλλα facebook pages τα οπαία εκμετελλεύονται τα λογότυπα του Πατρινού Καρναβαλιού, με αποτέλεσμα να «παραπλανούν» δημότες αλλά και διαφημιζόμενους; Και αν ναι, βγήκε ανακοίνωση από τον Καρναβαλικό Οργανισμό που να ξεκαθαρίζει τα πράγματα ; 


Τέλος, δεδομένου πως ζούμε στην εποχή των social media, γιατι το επίσημο page του Πατρινού Καρναβαλιού με 6000 και πλέον followers ενημερώνεται σπανίως;

Σχόλια
Theodorakis Mysonic
Theodorakis Mysonic Και πολλές απαντήσεις :

Το συνεργείο Καρναβαλικών Αρμάτων δεν είναι έτοιμο. Ακόμα προσπαθούμε να μπούμε στο χώρο γιατί έσπασε το κλειδί λόγω αλάδωτης κλειδαριάς από πέρσι τέτοια εποχή. Όποιος εθελοντής κλειδαράς μπορεί να βοηθήσει, ευπρόσδεκτος.

Από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής άρματα δεν θα βγούνε φέτος. Το πολύ πολύ και αν προλάβουμε να ξαναβάψουμε κανά δυό παλιά και να κάνει ο κόσμος ότι δεν τα έχει ξαναδεί. Προετοιμασίες από το καλοκαίρι δεν προβλέπονται. Κάνη ζέστη, είναι και τα μπάνια του λαού... καταλαβαίνετε. Ούτε καν την τελευταία στιγμή ασχολούμαστε γιατί δημιουργείται υπερβολικό άγχος και προσπαθούμε να το αποφύγουμε στα πλαίσια της ομαλής λειτουργίας του Δήμου.

Ναι αληθεύει ότι έχουν γίνει αναθέσεις πέρα από κάθε έννοια διαγωνισμού και αυτό γιατί οι συμμετέχοντες που επιλέχθηκαν είναι απλά ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΙ. Όπως καταλαβαίνετε το Δ.Σ δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. 
Αναλυτικές ενημερώσεις δεν υπάρχουν γιατί οι περισσότεροι θα πληρωθούν "μαύρα" ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις. Όσο για το διάφανο της διαδικασίας καλύτερα να μην το συζητήσουμε γιατί το παρασκήνιο εμπεριέχει πολλές διασυνδέσεις και κυκλώματα και θα μπλέξουμε. Σε γενικές γραμμές ένα πέπλο αδιαφάνειας θα καλύπτει τον όλο σχεδιασμό.

Ναι αληθεύει ότι κυκλοφορούν και άλλες ιστοσελίδες πέραν των ‘νόμιμων’ που κάνουν χρήση των λογοτύπων και παραπλανούν. Εδώ βρέθηκε ως και ιστοσελίδα του Θιβέτ που στα πλαίσια προώθησης τουριστικών προορισμών διαφήμιζε και το πατρινό καρναβάλι. Ως εκ τούτου ανακοίνωση από τον Οργανισμό δεν μπορεί να βγει γιατί ενέχει τον κίνδυνο διπλωματικών επεισοδίων.

Τέλος η επίσημη ιστοσελίδα του Πατρινού καρναβαλιού δεν ενημερώνεται (εκτός από τα απαραίτητα) και ας έχει πάνω από 6000 ‘followers’ γιατί πολύ απλά λόγω διασποράς τεχνογνωσίας, τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς έφτιαξαν τις δικές τους καρναβαλικές ιστοσελίδες και προτιμούν να ενημερώνουν και να ενημερώνονται από αυτές. Όπως καταλαβαίνετε ήδη έχει χαθεί κάθε έννοια ελέγχου και ‘μη χειρότερα’.

Υ.Γ : Σε σοβαρή…..Στην τεχνική γλώσσα το λέμε ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ.

Σε περιμένω, βάλε μάσκα και καλό Καρναβάλι.
Operator

Δεν υπάρχουν σχόλια: