ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Τραμπουκισμοί της ΧΑ κατά μαθητών-προσφυγόπουλων

Ακροδεξιοί και Χρυσαβγίτες προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι με αφορμή την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στο Πέραμα και με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή τους Γ. Λαγό.



Γιάννης Παντής, ΓΓ του Υπ. Παιδείας: «Η σημερινή εμφάνιση των χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, δεν θα ματαιώσει τη λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα»



To υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους προπηλακισμούς και τις απειλές που υπέστησαν η διευθύντρια και εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, και μάλιστα παρουσία των μαθητών, από ομάδα χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, το σχολείο, που έχει επιλεγεί για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, δέχθηκε την εισβολή, ενώ ξεκινούσε η συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων. Οι ομάδα των χρυσαυγιτών εισέβαλε στο σχολείο, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, επιχειρώντας να μεταβάλει τον εκπαιδευτικό χώρο σε αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης.    

«Η σημερινή εμφάνιση των χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, δεν θα ματαιώσει τη λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα. Η υποχρέωση της Πολιτείας – που απορρέει τόσο από τον αξιακό, ηθικό κώδικα όσο και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας – να παρέχει εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά των προσφύγων, θα τηρηθεί αταλάντευτα» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής .

Παράλληλα, τονίζει ότι το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «έχει την υποχρέωση να θωρακίσει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες από παρεμβάσεις εξωσχολικών, όποιοι κι αν είναι αυτοί, όποιους σκοπούς κι αν επιδιώκουν. Για το λόγο αυτό δεν έχει δοθεί σε κανέναν εξωσχολικό άδεια εισόδου στα σχολεία. Τα φαινόμενα βίας και ρατσιστικών εκδηλώσεων δεν έχουν θέση στο σχολείο». 


ΣΥΡΙΖΑ: Η ΧΑ προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι

«Οι  προπηλακισμοί και η επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών, και μάλιστα παρουσία των μαθητών τους,  στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, από μέλη της ΧΑ υπό τις διαταγές και την καθοδήγηση του υπόδικου βουλευτή  Λαγού,  δείχνουν ότι η ΧΑ προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του».

«Τέτοια φαινόμενα οφείλουν να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη.  Να είναι σίγουροι οι υπόδικοι εγκληματίες νεοναζιστές ότι ούτε η Πολιτεία, ούτε  το συγκροτημένο δημοκρατικό, αντιφασιστικό κίνημα δεν θα τους αφήσει να στάξουν το δηλητήριό τους σε νεανικές ψυχές. 

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων,  στο οποίο έχει ενταχθεί και το συγκεκριμένο σχολείο,  οφείλει να  συνεχιστεί απρόσκοπτα, όπως επιτάσσουν οι αξίες και οι αρχές του ανθρωπισμού  μιας   ευνομούμενης και δημοκρατικής χώρας”, καταλήγει η ανακοίνωση».


Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις ακροδεξιές αθλιότητες

«Στεκόμαστε στο πλάι των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των νέων ανθρώπων στη μόρφωση και την παιδεία. Το μίσος, ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν χωράνε στον τόπο μας. Κανένας φασίστας δεν είναι ευπρόσδεκτος στις γειτονιές μας».

Με τα παραπάνω η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση που επιχείρησε τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής υπό την ηγεσία του υπόδικου βουλευτή Γ. Λαγού στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος. Και τονίζει:
 
«Η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους παραμένει φωτεινός σηματοδότης απέναντι στη ρητορική και τις πρακτικές μίσους. Η βία δεν χωράει στα σχολεία, τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά για όλους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας και χρώματος. 

Αυτοί που επιδιώκουν να κλείσουν τις πόρτες των σχολείων αντιστρατεύονται τη γνώση και την παιδεία και σίγουρα επενδύουν στην ημιμάθεια και την ιστορική λήθη» αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Αποτελεί πρόκληση για το δημόσιο, κοινό, αίσθημα το γεγονός ότι οι τραμπούκικες ενέργειές τους λαμβάνουν χώρα, σήμερα, ημέρα συμπλήρωσης 4 χρόνων από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από μέλη της Χρυσής Αυγής. Η προοδευτική νεολαία του περάματος, ο λαός του Πειραιά και η εκπαιδευτική κοινότητα να απομονώσουν τις κραυγές μίσους και τα σχέδια αποσταθεροποίησης στα οποία επενδύουν οι νεοναζί»

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη για τους τραμπουκισμούς στο Πέραμα

«Οι υπόδικοι νεοναζί επιστρέφουν για μια ακόμη φορά στον τόπο του εγκλήματος, στις ίδιες γειτονιές που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα. Σήμερα, ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν συνεχίζουν αμετανόητοι να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στις γειτονιές του Πειραιά» αναφέρει η Δημοκρατική Συμπαράταξη και καταδικάζει την ρατσιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής σε δημοτικό σχολείο του Περάματος.

«Το αποκρουστικό πρόσωπο της εγκληματικής συμμορίας επανεμφανίζεται. Στόχος αυτή την φορά το αυτονόητο δικαίωμα μικρών παιδιών στην εκπαίδευση. Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει. Οι δημοκρατικοί πολίτες θα σταθούν δίπλα στα παιδιά των προσφύγων. Ελπίζουμε οι κρατικές αρχές να πράξουν το καθήκον τους» τονίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: