ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Μετονομασία της οδού Κορίνθου σε Κ. Παλαμά;



Ένα ακόμη αλαλούμ θα τεθεί προ της Επιτροπής Ονοματοθεσίας του Δήμου Πατρέων, μετά την πρόταση για μετονομασία της οδού Κορίνθου σε Κ. Παλαμά. 


Ήδη η ταλαιπωρία του είδους, που στα νεώτερα χρόνια έκανε την εμφάνισή της με τις μετονομασίες γνωστών μεγάλων ονομάτων σε «Οδό Πολυτεχνείου», σε «πλατεία  Εθνικής Αντίστασης» κλπ. συνεχίζεται και σήμερα με το να μην εκφωνούνται στην νέα ονομασία τους, ακόμη και από άκρως πολιτικοποιημένους ανθρώπους! Γι αυτό και από χρόνια η Επιτροπή Ονοματοθεσίας απέφευγε να εγκρίνει αιτήματα, παραπέμποντας σε νέες οδούς οι πλατείες. Ένα ακόμη τελευταίο παράδειγμα η πλατεία Δούρου, που ονομάστηκε επί Φλωράτου, αλλά οι περίοικοι φαίνεται να προτιμούν το όνομα Πεσόντων Αχαιών!

Το σχετικό αίτημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων Κ. Μπουρδούλη, υπέβαλε ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Πολιτείας.

 «ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΕ ΟΔΟ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ

Κύριε Πρόεδρε,
Συμφωνούμε απόλυτα με την πρόταση σας, η οποία είναι και πρόταση του Συλλόγου καλλιτεχνών εικαστικών τεχνών, που δραστηριοποιείται συνεχώς και με επιτυχία, για την ανάδειξη του έργου του Εθνικού μας ποιητή, καθώς επίσης και για την διάσωση της κατοικίας γέννησης του Κωστή Παλαμά στην πόλη μας, την γενέτειρα πόλη του ποιητή.

Κύριε Πρόεδρε,
Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχουν οι μετονομασίες, ιδιαίτερα στην περίπτωση ενός κεντρικού, πολυσύχναστου, πολύ γνωστού και εδώ και πολλές δεκαετίες ονομασμένου δρόμου της πόλης μας, όπως η οδός Κορίνθου. Αλλά, είναι στο χέρι μας, με την επιμονή, την προβολή και όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, αυτή την μετονομασία να την επιβάλλουμε.
Θα στηρίξουμε την πρόταση αυτή και στην επιτροπή ονοματοθεσίας και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με κάθε τιμή
Για την «Ανυπότακτη Πολιτεία»
Χρήστος Πατούχας
Δημοτικός Σύμβουλος
Πάτρα 31/1/2014»

Δεν υπάρχουν σχόλια: