ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Πρότεινε Δ. Κωστακιώτη ο Χρ. Πατούχας γνωρίζοντας ότι ο ίδιος δεν εκδήλωσε επιθυμία υποψηφιότητας !

Ο Χρήστος Πατούχας πρότεινε Κωστακιώτη, που δεν δέχεται.


Κι αυτό επειδή «το όνομα του βρέθηκε στην επικαιρότητα, προτεινόμενο από την ΡΑΠ» πριν καιρό!

Σε απάντηση της «ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη», που στηρίζει τα μέλη της παράταξή της τα οποία εξέλεξαν με απόλυτα μη αμφισβητούμενο τρόπο τον Κώστα Σπαρτινό ως υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων,  με ανακοίνωσή του ο Χρ. Πατούχα επιβεβαιώνει σαφώς το... συναινετικό διαζύγιο, που συμφωνήθηκε χθες.


Παράλληλα ενημερώνει ο ίδιος ότι πρότεινε ως τρίτη λύση τον γιατρό Δημ. Κωστακιώτη, επίσης μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΡΑΠ, αλλά που ο ίδιος, ως γνωστόν,  δεν δέχθηκε να τεθεί επικεφαλής σε προηγηθείσες συζητήσεις του ιδίου και της ΡΑΠ και που ούτε καν εκτέθηκε στις ψηφοφορίες που ακολούθησαν.

Κι ωστόσο το όνομά του έφερε στο προσκήνιο ο Χρ. Πατούχας μόνον και μόνον διότι «το όνομα του βρέθηκε στην επικαιρότητα, προτεινόμενο από την ΡΑΠ»!

Όμως η έναρξη νέου γύρου συζητήσεων θα ενέπλεκε την ΡΑΠ σε ατέρμονες διαπραγματεύσεις, κάτι που θα οδηγούσε σε πλήρη αποτυχία το προεκλογικό  εγχείρημα. Και αυτό πέραν των έριδων που θα ανέκυπταν από την παραβίαση της απόφασης των μελών, που εκδηλώθηκε διά του εκλογικού αποτελέσματος της ΡΑΠ! 

Και ο Χρ. Πατούχας καταλήγει:Την στάση της “Ανυπότακτης Πολιτείας”, θα την ανακοινώσουμε πολύ σύντομα», προϊδεάζοντας ότι πιθανόν να τεθεί δίπλα στην σωρεία υποψηφίων που -δώδεκα έως ώρας- που θα διεκδικήσει την θέση του δημάρχου Πατρέων!

Δεν ανέφερε εάν θα συνέλθει συνέλευση κάποιου Σώματος –εάν υπάρχει- για να επιβεβαιώσει την απόφασή του… 

Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται:

«Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση της “Ανυπότακτης Πολιτείας” με αντιπροσωπεία της ΡΑΠ και τον επικεφαλής της Κώστα Σπαρτινό. Βρισκόμαστε στην πολύ δυσάρεστη θέση, να ανακοινώσουμε στους πολίτες της Πάτρας, ότι ο “διάλογος” μεταξύ των δύο παρατάξεων, περατώθηκε χωρίς συμφωνία.

Τις προσεχείς μέρες, θα δημοσιεύσουμε την πλήρη αποτίμηση της δικής μας προσπάθειας, για να υπάρξουν προϋποθέσεις, ενότητας, συμπόρευσης, δυναμικής πορείας προς την νίκη. Μιας νίκης με πολλαπλή επίδραση στην πορεία της πόλης μας, αλλά και στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις στην Αυτοδιοίκηση και στην χώρα.

Δυστυχώς δεν συναντήσαμε την ίδια βούληση, την ίδια ειλικρίνεια και αξιοπιστία από την άλλη πλευρά. Συναντήσαμε την αλαζονεία του “ισχυρού”, που θέλει να γίνει ότι μονομερώς έχει αποφασίσει. Συναντήσαμε όχι διάθεση συνεργασίας και ενότητας, αλλά προσπάθεια υποταγής ή εξουδετέρωσης της Ανυπότακτης Πολιτείας και της πολιτικής μας πορείας.

Για την ιστορία, χθες δεχθήκαμε από τους συνομιλητές μας, πρόταση ένταξης της Ανυπότακτης Πολιτείας στην ΡΑΠ, γιατί έτσι, μας είπαν, αποφάσισαν τα κομματικά σώματα και η συνέλευση της ΡΑΠ. Δεν αμφισβητήσαμε ποτέ τις εσωτερικές διαδικασίες κανενός, αλλά οι μονομερείς αποφάσεις δεν δημιουργούν πολιτικούς όρους συνεργασίας.

Δηλώσαμε στους συνομιλητές μας, την σταθερή μας προσήλωση στην αρχή, ότι αν κρίνουμε την οποιαδήποτε λύση, πολιτικά ορθή, τότε την υποστηρίζουμε άνευ όρων και ανταλλαγμάτων. Οποιαδήποτε ανταλλαγή ή συναλλαγή, δεν βρίσκεται στο λεξιλόγιο και την πρακτική μας.

Καταθέσαμε στους συνομιλητές μας την παρακάτω πρόταση:

Για να αρθούν όλα τα αδιέξοδα, για να αποδείξουμε όλοι την καλή μας πρόθεση και ανιδιοτέλεια, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, με προϋποθέσεις και δυνατότητες, ευρύτατης και μετωπικής αριστερής συμπόρευσης, να υποστηρίξουμε κοινό υποψήφιο Δήμαρχο, που δεν θα είναι ούτε ο επικεφαλής της ΡΑΠ, ούτε ο επικεφαλής της “Ανυπότακτης Πολιτείας”. 

Τον κοινό υποψήφιο, να τον ανακοινώσουν από κοινού οι δύο σημερινοί επικεφαλής, με την δέσμευση τους να είναι και οι δύο υποψήφιοι και μέλη της ηγετικής ομάδας της κοινής παράταξης. Για την πιστοποίηση της συνεργασίας των δύο παρατάξεων, η κοινή παράταξη να ονομασθεί “ΡΑΠ- Ανυπότακτη Πολιτεία”.

Η συμφωνία στο όνομα του υποψηφίου Δημάρχου, θα επέτρεπε να προχωρήσουμε την συζήτηση στο κοινό προγραμματικό πλαίσιο, για το οποίο επίσης, συναντήσαμε άρνηση να το ολοκληρώσουμε.

Για την θέση του υποψηφίου Δημάρχου, προτείναμε τον Δημήτρη Κωστακιώτη, γνωστό συμπολίτη μας, της επόμενης γενιάς και από τους δύο επικεφαλής των παρατάξεων, με αποδεδειγμένη κοινωνική επιρροή και πολύ μεγάλη μέχρι σήμερα κοινωνική δραστηριότητα.
Η πρόταση μας αυτή απορρίφθηκε.

Σημειώνουμε ότι ο Δημήτρης Κωστακιώτης, είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος επίσης του νεοεκλεγέντος Συντονιστικού της ΡΑΠ και πριν λίγο καιρό, το όνομα του βρέθηκε στην επικαιρότητα, προτεινόμενο από την ΡΑΠ. Είναι προφανές, ότι η κοινωνία της πόλης μας, θα κρίνει την συμπεριφορά του καθενός.

Την στάση της Ανυπότακτης Πολιτείας, θα την ανακοινώσουμε πολύ σύντομα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: