ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ο ζόφος του τρόμου της απόλυσης, τώρα επιβάλλεται από την Πράκτικερ και με εξώδικα

Στόχος και πάλι γίνεται από την Πράκτικερ Πάτρας ο τ. Πρόεδρος Β. Παπασημακόπουλος.


Καταγγελία του Πανελλαδικού σωματείου και προσφυγή του Β. Παπασημακόπουλου, τ. Προέδρου εργαζόμενων της Πάτρας, στην Επιθεώρηση Εργασίας

Πάνω από 350 απολύσεις τα τελευταία τρία χρόνια, επιπλήξεις για ασήμαντους λόγους και εντατικοποίηση εργασίας συνθέτουν το εφιαλτικό σκηνικό που έστειλε στην αυτοκτονία τον Στέφανο Βαλαβάνη, εργαζόμενο στην Πράκτικερ του Αιγάλεω, προ ήμερών. Και στην παραίτησή του, η οποία μάλιστα επεβλήθη με θολές κατηγορίες εναντίον του.


Τα παραπάνω θυμίζει το  πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων  με ανακοίνωσή του προς τα μέλη του. Παράλληλα εντείνεται η προσπάθεια της εταιρείας για επιβολή μισθών πείνας. Και μάλιστα σε επίτευξη του απάνθρωπου στόχου της, έναντι των εργαζομένων που μόχθησαν για την άνοδό της, όταν η εγκατάσταση της γερμανικών συμφερόντων εταιρείας είχε δημιουργήσει σάλος δυσαρέσκειας, σήμερα χρησιμοποιεί τα εξώδικα εκφοβισμού και τις ταχυδρομικές αποστολές προκειμένου να υποχρεώσει το προσωπικό σε υπογραφή προσωπικής σύμβασης.

Σκοπός της απώτερος είναι μισθοί των 586 ευρώ, προκειμένου στις απολύσεις που θα ακολουθήσουν να μην πληρώσει μεγάλες αποζημιώσεις.

Τα παραπάνω καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, που και στην Πάτρα προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας. Οι εκβιασμοί όμως δεν έχουν τέλος. Η αυθαίρετη επιβολή περικοπής μισθών κατά 7% έχουν ξεσηκώσει τους εργαζόμενους και απειλείται, με ευθύνη της γερμανικής εταιρείας, η εργασιακή ειρήνη.

Πιστά στο δόγμα του Ντόιτσαλαντ ουμπεράλες, τα ανώτερα στελέχη της γερμανικής εταιρείας φροντίζουν η Πράκτικερ να διατηρήσει τα κέρδη της, εις βάρος των εργαζομένων και να διευκολυνθεί στα μελλοντικά επιχειρηματικά πλάνα της.

Στην ανακοίνωσή του το πανελλαδικό σωματείο, ενώ επισημαίνει ότι μεγαλοστελέχη εγκαταλείπουν άρον-άρον την Πράκτικερ λαμβάνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε αποζημειώσεις, ερωτά μήπως γνωρίζουν κάτι. Πολύ περισσότερο που αντιθέτως η εταιρεία επιβάλει μειώσεις μισθών. Και καταλήγει:

«Ελάχιστο χρέος απέναντι στον συνάδελφο Στέφανο και τόσους άλλους ανώνυμους συνανθρώπους μας, είναι με τον αγώνα μας να μην αφήσουμε να ξανασυμβούν τέτοια περιστατικά».

Μάλιστα στις 5-3-14 συζητείται νέα προσφυγή-διαφορά των εργαζομένων στην Επιθεώρηση Εργασίας Πάτρας, με αφορμή το όλο  αντεργατικό κλίμα που εμπεδώνεται, ενώ από αυτό δεν έμεινε αλώβητος ούτε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Υγιεινή και Ασφάλεια του καταστήματος Πάτρας Βασ. Παπασημακόπουλος, τ. πρόεδρος του εργασιακού σωματείου, ο οποίος έχει στοχοποιηθεί, καθώς και πριν λίγο καιρό πάλι έγινε στόχος της εταιρείας.

«Με επέπληξαν χωρίς να απολογηθώ» και μου άσκησαν «συνδικαλιστική παρεμπόδιση» καθώς και «ανάρμοστη συμπεριφορά από την βοηθό Υποδιεύθυνσης του καταστήματος μπροστά σε συναδέλφους, πελάτες και το συνεργείο καθαρισμού» αναφέρει στην προσφυγή του ο Β. Παπασημακόπουλος.

Ανάλογο έγγραφη διαμαρτυρία έχει αποστείλει προς την Επιθεώρηση Εργασίας Πάτρας και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πατρών.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: