ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Παραίτηση Λάμπρου υπέρ Σπαρτινού για την υποψηφιότητα εκ μέρους της ΡΑΠ στον Δήμο Πατρέων

Ενωτική δήλωση του Γιάννη Λάμπρου την ημέρα των εσωκομματικών εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας.

Χαρακτηρίζει τον Χρ. Πατούχα «στοιχείο απαραίτητο για τη συνεκτική πορεία της Αριστεράς του πολιτικού πλουραλισμού και της δημοκρατίας»

«Η πρόταση που θα κατατεθεί (σ.σ.: κατατέθηκε σήμερα ήδη) στη ΡΑΠ-Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη, την οποία συνυπογράφω, για τον Κώστα Σπαρτινό, έχει όλα τα εχέγγυα όχι μόνο της εσωκομματικής συσπείρωσης αλλά της αξιόπιστης απεύθυνσης σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά» αναφέρεται σε δήλωση του Γιάννη Λάμπρου, έως χθες διεκδικητή της υποψηφιότητας του δημάρχου Πατρέων, την οποία έδωσε στην δημοσιότητα, αφού προηγουμένως χθες ενημέρωσε τον ίδιο τον Κ. Σπαρτινό.
Παράλληλα με την ίδια δήλωση, αναφερόμενος στον  Χρ. Πατούχα τον χαρακτηρίζει πρόσωπο που «απέδειξε ότι απολαμβάνει ιδιαίτερης εκτίμησης από μεγάλο μέρος των συντρόφων μου, στοιχείο απαραίτητο για τη συνεκτική πορεία της Αριστεράς του πολιτικού πλουραλισμού και της δημοκρατίας».

Αναλυτικότερα στην δήλωση Λάμπρου περιλαμβάνονται τα παρακάτω:

«Η πρόσφατη εκλογική διαδικασία εντός του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανέδειξε νικητές και ηττημένους. Αποτύπωσε με σαφήνεια τις προτιμήσεις των μελών του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόσωπο που θα πρέπει να ηγηθεί των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών στο Δήμο Πατρέων. 

Χαρακτήρισε όμως, δια του οριακού αποτελέσματος, ως ανεπαρκή την στήριξη σε ένα πρόσωπο με βάση την ευρεία συναίνεση που απαιτεί ο πολιτικός χαρακτήρας των συγκεκριμένων εκλογών του Μαΐου. 

Μια δεύτερη ανάγνωση των αποτελεσμάτων επιβάλλει την αναγκαιότητα συστράτευσης όλων των δυνάμεων της Αριστεράς και της πληττόμενης κοινωνίας με στόχο την πολιτική ανατροπή των μνημονιακών κυβερνήσεων υλοποιώντας ένα πρόγραμμα οικονομικής και πολιτιστικής ανασυγκρότησης της χώρας που θα δίνει ελπίδα στον κόσμο της εργασίας και της διανόησης.
Η υποψηφιότητά μου σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία αποτέλεσε μια τολμηρή πρόταση, τόσο κομματικά όσο και κοινωνικά. Ευχαριστώ θερμά όσους και όσες υποστήριξαν αυτήν την πρόταση. 

Ας σημειωθεί δε, ότι η υποστήριξη αυτή δεν έγκειτο σε κάποια προσωπική γνωριμία, άλλωστε η σύντομη κομματική μου ένταξη δεν μου επέτρεψε να γνωρίσω προσωπικά τους χιλιάδες φίλους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε μια πολιτική αξιολόγηση της υποψηφιότητάς μου. 

Ευχαριστώ θερμά και τον συνυποψήφιο Τάκη Γεωργακόπουλο για το επίπεδο της αντιπαράθεσης η οποία περιορίστηκε σε καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά. 

Ο Χρ. Πατούχας παρά το γεγονός ότι δεν είχε λόγο στις εσωτερικές διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, ως μη μέλος, απέδειξε ότι απολαμβάνει ιδιαίτερης εκτίμησης από μεγάλο μέρος των συντρόφων μου, στοιχείο απαραίτητο για τη συνεκτική πορεία της Αριστεράς του πολιτικού πλουραλισμού και της δημοκρατίας. 

Σε κάθε περίπτωση είναι γεγονός ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν μου επιτρέπει να θέσω εκ νέου την υποψηφιότητά μου για τη συγκεκριμένη θέση. 

Ο χρόνος που δόθηκε μεταξύ των παράλληλων διαδικασιών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΡΑΠ-Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη, επέτρεψε την ψύχραιμη αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων αλλά και την επεξεργασία μιας πιο συνθετικής πρότασης η οποία χωρίς να αποκλείει ή να «αποσύρει» κανέναν θα καταφέρνει να απορροφήσει τους όποιους κραδασμούς της εκλογικής διαδικασίας και να θέτει τις βάσεις για την αναγκαία συστράτευση όλων μας στον κοινό στόχο. 

Η πρόταση που θα κατατεθεί στη ΡΑΠ-Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη, την οποία συνυπογράφω, για τον Κώστα Σπαρτινό, έχει όλα τα εχέγγυα όχι μόνο της εσωκομματικής συσπείρωσης αλλά της αξιόπιστης απεύθυνσης σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά. Αποτελεί μια δυναμική πρόταση ικανή να αξιοποιήσει τις συλλογικές δυνατότητες που διαθέτουμε ως Δημοτική Κίνηση δίνοντας παράλληλα τα προσωπικά του χαρακτηριστικά, αυτά του άφθαρτου, έντιμου και ιδιαίτερα ικανού πολιτικού προσώπου. 

Ας μείνει παρακαταθήκη όμως για το μέλλον ότι η αναγκαία συμπόρευση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων δεν μπορεί να θέτει ως προαπαιτούμενα τις προσωπικές τακτικές αλλά την προσαρμογή των προσωπικών φιλοδοξιών, που είναι σεβαστές, στα κοινά οράματα, στα κοινά πολιτικά σχέδια για την έξοδο της χώρας από την κρίση. 

Δηλώνω παρών στο προσκλητήριο αγώνα για την της ανατροπή και τη δημιουργία της Ανθρώπινης Πόλης που επιθυμούμε, της Πάτρας που θέλουμε και μπορούμε. 

Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, ο καθένας μόνος του τίποτε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: