ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ανοικτή επιστολή της Ήρας Κουρή, υποψηφίου στην παράταξη «ΡΑΠ - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη»



Σύντροφοι/ισσες, φίλοι/ες

Με αφορμή την ψηφοφορία της Δευτέρας στην αυτοδιοικητική μας κίνηση «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρόταση: Πάτρα – Ανθρώπινη πόλη» και τη συμμετοχή μου ως υποψηφίας Δημάρχου Πατρέων θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκόρπιες σκέψεις.


Πιστεύω ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που στηρίζει τη δημοκρατία κ η αμεσότητα της εξουσίας με τον πολίτη την καθιστά βήμα έκφρασης , διεκδίκησης και υλοποίησης πολιτικών που ακουμπούν την καθημερινότητά μας και καθορίζουν το μέλλον των πόλεων μας.

Η τοπική αυτοδιοίκηση χρησιμοποιήθηκε μέχρι σήμερα ως όχημα κυβερνητικών πολιτικών και στα σπλάχνα της θέριεψαν συμπεριφορές παρακμής και υποδούλωσης. Η οικονομική κρίση την βρήκε αποδυναμωμένη οικονομικά και απογυμνωμένη ηθικά. Τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν καθώς η κοινωνία μας δοκιμάζεται σκληρά και οι ασκούντες εξουσία και σε τοπικό επίπεδο, συνεχίζουν να υπηρετούν ποικιλοτρόπως το φαύλο σύστημα.

Αποφάσισα να συμμετέχω ενεργά στις διαδικασίες του κόμματος (συμμετείχα στη διαβούλευση αλλά απείχα από την ψηφοφορία στέλνοντας επιστολή στα μέλη της Νομαρχιακής με την οποία αιτιολογούσα την στάση μου – άλλωστε την είχα εκφράσει και προφορικά- με το εξής σκεπτικό : «Παραμένω σταθερά στη θέση ότι η νεοϊδρυθείσα αυτοδιοικητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «ΡΑΠ: ΠΑΤΡΑ ανθρώπινη πόλη»  πρέπει να παραμείνει αυτόνομη – όπως είχαμε εξαγγείλει και ποικιλοτρόπως δημόσια υποστηρίξει. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και την οποία επανειλημμένα έχω υποστηρίξει, είναι τόσο η επιλογή επικεφαλής και συλλογικού οργάνου όσο και η επικύρωση προγραμματικών θέσεων πρέπει να γίνει στη ΡΑΠ μέσω εκλογικών αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών. Η διαδικασία διαβούλευσης των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα, έφερε σε επαφή τα μέλη μας με το αυτοδιοικητικό πρόβλημα και μετέφερε στη βάση κόντρες του παρελθόντος χωρίς ουσιαστική, σοβαρή και υπεύθυνη διαβούλευση»  ) και της αυτοδιοικητικής κίνησης , επειδή πιστεύω ότι όσοι έχουμε ασχοληθεί είτε σε συλλογικότητες , είτε στα τοπικά κοινοβούλια οφείλουμε να συστρατευθούμε για την μεγάλη ανατροπή που θα φέρει το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και θα απαλλάξει τις τοπικές κοινωνίες από τη φαυλότητα και τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Καλούμαστε να παλέψουμε για να αποκαταστήσουμε θεσμικά  την αξιοπρέπεια και την αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης που θα οδηγήσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Η δέσμευση για κοινή πορεία και ο σεβασμός των «αντιπάλων», ως χαρακτηριστικά της Αριστεράς , θεωρούνται δεδομένα. Με γνώμονα την διακήρυξη της κίνησης  και στηριζόμενη στην αυτοδιοικητική μου εμπειρία πρόθεσή μου και επιδίωξή μου είναι η διεύρυνση της ΡΑΠ και η συνεργασία με υγιείς αγωνιστικές πολιτικές δυνάμεις έτσι ώστε να κερδίσουμε τη μάχη των εκλογών και το Δήμο Πατρέων.

Σας ευχαριστώ

ΗΡΑ ΚΟΥΡΗ
Δημοτικός Σύμβουλος Πάτρας

ΠΑΤΡΑ 23/2/14

Δεν υπάρχουν σχόλια: