ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Σημαντική αύξηση ποσοστών για την Αριστερά

 
Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ με τρεις μονάδες η πρόβλεψη για την Ελλάδα

Σε σημαντική αύξηση των ποσοστών της μπορεί να υπολογίζει στις επικείμενες ευρωεκλογές η πολιτική ομάδα της ευρω - Αριστεράς: τη βεβαιότητα αυτή καταγράφει η ιστοσελίδα pollwatch2014 με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα της τρέχουσας περιόδου, που συγκέντρωσε από όλες τις χώρες της Ε.Ε.

 
Συγκεκριμένα η GUE /NGL, από 6η πολιτική δύναμη, αναμένεται να ανέβει στην 4η θέση, κάτι που συνεπάγεται και ποιοτική αναβάθμιση της παρουσίας της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ειδικότερα, από τις 35 έδρες και ποσοστό 4,6%, αν γίνονταν σήμερα εκλογές, εκτιμάται ότι θα άγγιζε τις 56 έδρες και ποσοστό 7,5%. Στα παραπάνω ποσοστά δεν συνυπολογίζεται, σημειωτέον, η ιταλική "λίστα Τσίπρα", που συσπειρώνει δυνάμεις από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία έως την κινηματική ριζοσπαστική Αριστερά.

Βασικοί πυλώνες της εν λόγω πολιτικής ομάδας θα είναι η χώρα μας και η Γερμανία, που εκτιμάται ότι θα έχουν από 9 έδρες (7 του ΣΥΡΙΖΑ και 2 του ΚΚΕ) και η Γαλλία με 8 έδρες. Τη μεγαλύτερη αύξηση εδρών αναμένεται να έχει η ελληνική Αριστερά (από τις 3 έδρες που διαθέτει σήμερα), αλλά και η ισπανική (από τη 1 σήμερα στις 6 τον ερχόμενο Μάιο).

Στους άλλους κερδισμένους των ευρωεκλογών του Μαΐου αναμένεται να είναι οι μη εγγεγραμμένοι, όπου όμως βρίσκει στέγη το ρεύμα του ευρω-σκεπτικισμού, και δη η Άκρα Δεξιά, και οριακά οι σοσιαλδημοκράτες, που σύμφωνα με το poll watch είναι πιθανό να κλέψουν την πρωτιά από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Η πολιτική ομάδα στην οποία συμμετέχει και το κόμμα Σαμαρά αναμένεται να υποστεί σημαντική ήττα και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τα υπόλοιπα ρεύματα της ευρω - Δεξιάς.

Αναφορικά με τη χώρα μας, ειδικότερα, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα συνέλεξε τα δείγματα από τρεις διαφορετικές δημοσκοπήσεις που έγιναν μέσα στον Φεβρουάριο. Με βάση αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην πρώτη θέση με 30% (7 έδρες), η Ν.Δ. ακολουθεί στο 27% (6), η Χρυσή Αυγή στο 11% (3), το ΚΚΕ στο 7,8% (2), το ΠΑΣΟΚ στο 6,3% (1), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 5,4% (1) και, τέλος, η ΔΗΜΑΡ με 4,6% (1 έδρα).

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: