ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Η τιβί στην Ευρωβουλή με Θεοδωράκη;

Χωρίς σχόλια.


Αφού αναφέρω πληροφορίες που φέρουν τον MEGAλοδημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη να πλασάρεται από συγκεκριμένο κανάλι για την Ευρωβουλή, μετά την παταγώδη αποτυχία των κυβερνητικών ΜΜΕ να στήσουν νέο κόμμα με την «Ελιά» (που έμεινε “τσούμπι”) μετά την αποτυχία του Σημίτη να ελέγξει το ΠΑΣΟΚ και το Βενιζέλο, θα σας παραθέσω σχόλιο της εφημερίδας ΑΥΓΗ, περί του εν λόγω ενεργούμενου των καναλαρχών και θα υπενθυμίσω ότι μεγαλεπίβολος στόχος του είναι η διεμβόληση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ! Προφανώς δεν γνωρίζουν και πολλά γύρω από την νεολαία αυτού του κόμματος. Αλλιώς δεν θα έθεταν μεγάλους στόχους!

Επί του προκειμένου λοιπόν. Στο σχόλιο αναφέρεται:


«Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ο πρώτος μεγαλοδημοσιογράφος στην Ελλάδα που ιδρύει κόμμα - το "Ποτάμι". Η κάθοδός του στον πολιτικό στίβο σχετίζεται χρονικά και προφανώς και πολιτικά με το ναυάγιο της λεγόμενης ελληνικής "Ελιάς", των "58", του ΠΑΣΟΚ, και όλης της μιντιακής προσπάθειας να ανασυσταθεί κάποιο Κέντρο με όρους πολιτικής γεωγραφίας που να συνιστά και κέντρο με την έννοια της κρίσιμης συμμετοχής στην πολιτική σκηνή.

Ο συμπαθής σε προσωπικό επίπεδο Στ. Θ. θα πρέπει να ξεπεράσει δύο εμπόδια: Το αντικειμενικό πρόβλημα είναι ότι τα κόμματα του Κέντρου προϋποθέτουν την ύπαρξη μεσαίας τάξης και μάλιστα ηγεμονικής μεσαίας τάξης. Η πολιτική του Μνημονίου έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη και τις έως σήμερα εκπροσωπήσεις της.

Το υποκειμενικό πρόβλημα του εγχειρήματος Θεοδωράκη είναι η ταύτισή του με το ίδιο το Μνημόνιο, την αναγκαιότητα, τις βασικές παραδοχές και τις κατευθυντήριες αρχές του με διαφοροποίηση μόνον σε θέματα κοινωνικού φιλελευθερισμού. Αυτόν τον ρόλο, όμως, η ΔΗΜ.ΑΡ. τον έχει φέρει εις πέρας καλύτερα και πιο αξιόπιστα από το Πρόταγκον.

Σε κάθε περίπτωση, στις περιόδους κρίσης αντιπροσώπευσης η δημιουργία κομμάτων από τηλεοπτικές προσωπικότητες δεν είναι ασυνήθιστη ή τουλάχιστον δεν είναι πιο ασυνήθιστη από την προσπάθεια της ίδιας της τηλεόρασης να δημιουργήσει κόμματα εκ του μηδενός, όπως η περίπτωση των "58", στους οποίους τα γκάλοπ έδιναν "δυνητικά" μέχρι και... 20%(!) μέχρι να αντιληφθούν οι ίδιοι, προχθές, την ανυπαρξία τους. Από την άλλη, αποτελεί δείγμα ωριμότητας της κοινωνίας το να τους γυρίζει την πλάτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: