ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη Σουηδία με τη συμμετοχή στην έκθεση «Grekland Panorama 2014»



Πόλο έλξης σημαντικών παραγόντων του τουρισμού της Σουηδίας, αλλά και επισκεπτών, αποτέλεσε το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη μεγάλη έκθεση Grekland Panorama 2014- Τουρισμός- Γαστρονομία- Πολιτισμός που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη στις 15-16 Φεβρουαρίου 2014. 


Η έκθεση, η οποία διοργανώθηκε πρώτη φορά και αφορούσε αποκλειστικά την Ελλάδα, είχε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα με περισσότερους από 6.000 άτομα να επισκέπτονται τα περίπτερα που στήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις ομορφιές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας. 

Στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας, τα οποία είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης, συναντήθηκαν με επαγγελματίες της τουριστική βιομηχανίας, όπου αναδείχτηκε το αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την Ελλάδα γενικότερα στην σκανδιναβική τουριστική αγορά και τονίστηκε ο ρόλος που μπορεί να παίξει το αεροδρόμιο του Αράξου για απευθείας ναυλωμένες πτήσεις από τη Σουηδία. Παράλληλα, προς την κατεύθυνση αυτή πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με στελέχη αεροπορικής εταιρείας και μεγάλων ταξιδιωτικών πρακτόρων οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον για την ενεργοποίηση του Αράξου. 

Σύμφωνα με δεσμεύσεις των υπευθύνων, προκειμένου οι εταιρείες να εντάξουν στο πρόγραμμά τους τη Δυτική Ελλάδα θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι το πακέτο υπηρεσιών που παρέχεται από τις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των Σκανδιναβών. Στο άμεσο μέλλον θα προγραμματιστούν στοχευμένες συναντήσεις για την περαιτέρω διερεύνηση της προοπτικής αυτής. 

«Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια οργανωμένης προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην τουριστική αγορά των Σκανδιναβικών χωρών και ευελπιστούμε με αυτό τον τρόπο να έχουμε και τα αντίστοιχα αποτελέσματα, από άποψη αύξησης του τουρισμού κυρίως από χώρες υψηλού τουριστικού προφίλ» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος συμπληρώνοντας: 

«Η Περιφέρειά μας και πιο συγκεκριμένα η Αρχαία Ολυμπία βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, λόγω των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται στο Σότσι και την τελετή Αφής της Φλόγας, καθώς αποτελεί σημαντικό αθλητικό γεγονός για τους Σουηδούς, όπου συμμετέχουν κάθε φορά με πολυπληθείς αποστολές. Η συμμετοχή σε αυτή την έκθεση αποτέλεσε συνέχεια της συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στο πλαίσιο μιας σειράς συντονισμένων δράσεων για την προβολή της Περιφέρειας στην τουριστική αγορά του εξωτερικού». 

Οι επόμενες συμμετοχές που έχουν προγραμματιστεί είναι στην διεθνή τουριστική έκθεση BIT που διεξάγεται στο Βερολίνο 5-9 Μαρτίου και στην διεθνή τουριστική έκθεση MITT που διεξάγεται στη Μόσχα 19-22 Μαρτίου. 

Όλες αυτές οι δράσεις εντάσσονται στα πλαίσια υλοποίησης του υποέργου 3 «Συμμετοχή σε Διεθνείς και Εθνικές Τουριστικές Εκθέσεις» του προγράμματος «Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», άξονας Προτεραιότητας 7: Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής Δυτικής Ελλάδος, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: